LASTİK İŞ
ismail

EMEKLİLER İNTİBAK YASASINI BEKLİYOR

Ekonomi 19.03.2019 - 18:41, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

EMEKLİLER İNTİBAK YASASINI BEKLİYOR

İntibak yasası ile ilgili açıklama yapan Türkiye Emekliler Derneği Gölcük Şube Başkanı Ali Osman Kılıç; “İntibak yasasının çıkması için Türkiye Emekliler Derneğimizin Genel Merkezi tarafından uzun zamandan beri verilen mücadele sonucunda intibak yasasını meclisten bekliyoruz” dedi.

Emekli maaşların dengelenmesi adına intibak yasasının çıkarılması için Türkiye Emekliler Derneği tarafından uzun zamandan beri mücadele veriyor. Sonuç olarak intibak yasasının çıkması için Avrupa insan Hakları Mahkemesi ve Anayasa Mahkemesine gidildi. Fakat oradan da gelen cevap bu bizim işimiz değil Meclisin kararıdır. Kararı meclis verecektir geri gönderildi. Bu konuyla ilgili açıklama yapan Türkiye Emekliler Derneği Gölcük Şube Başkanı Ali Osman Kılıç; “genel Merkezimiz tarafından mücadele veriyor. Bu mücadelenin sonunda Avrupa insan Hakları Mahkemesi ve Anayasa Mahkemesine gidildi. Ama gelen cevap ise yine Meclise kaldı. İntibak yasasının çıkması için meclisin kararını bekliyoruz” şeklinde konuştu.  GENEL MERKEZİMİZ ÇALIŞIYOR Kılıç “Bu konuda genel merkezimizin çalışmaları aralıksız devam ederken, öncelikle Hastane ve ilaç Katılım payının kaldırılması, vergi iadesinin yüze 8 düşük maaş alan emekliler için yüzde 9 olması ve İntibak yasasının çıkarılması için genel merkezimiz tarafından çalışmalar devam ediyor.  TOKİ EVLERİNİ HALA BEKLİYORUZ Kılıç “Emeklilere ev yapımı için 2016 yılında derneğimiz tarafından başlatılan çalışmalarda derneğimizin Gölcük şubesinde 2300 ev için başvuru yapıldı. Yapılan bu çalışmalarda yerin bulunmadığını yetkililerden bize bilgi geldi. Yaklaşık 3 yıl oldu herhangi bir gelişme yaşanmazken, 4 ay önce AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Türkiye Emekliler Derneği Kocaeli Şube Başkanları ile Ankara'da bir araya geldiler. Burada yapılan konuşmada Kocaeli Milletvekilimiz İlyas Şeker, evi olmayan emeklilerimize ev yapmak için çalışmalarımız devam ediyor. Yer olarak Kocaeli ili ve Seymen de arsayı TOKİ ye tahsis ederek evlerin yapımına kısa bir süre içerisinde başlanacaktır. Bizde dernek olarak dört gözle bekliyoruz ve aynı zamanda bu işin takipçisi olacağız” şeklinde konuştu. Fahri Haner    
İntibak yasası ile ilgili açıklama yapan Türkiye Emekliler Derneği Gölcük Şube Başkanı Ali Osman Kılıç; “İntibak yasasının çıkması için Türkiye Emekliler Derneğimizin Genel Merkezi tarafından uzun zamandan beri verilen mücadele sonucunda intibak yasasını meclisten bekliyoruz” dedi.

Emekli maaşların dengelenmesi adına intibak yasasının çıkarılması için Türkiye Emekliler Derneği tarafından uzun zamandan beri mücadele veriyor. Sonuç olarak intibak yasasının çıkması için Avrupa insan Hakları Mahkemesi ve Anayasa Mahkemesine gidildi. Fakat oradan da gelen cevap bu bizim işimiz değil Meclisin kararıdır. Kararı meclis verecektir geri gönderildi. Bu konuyla ilgili açıklama yapan Türkiye Emekliler Derneği Gölcük Şube Başkanı Ali Osman Kılıç; “genel Merkezimiz tarafından mücadele veriyor. Bu mücadelenin sonunda Avrupa insan Hakları Mahkemesi ve Anayasa Mahkemesine gidildi. Ama gelen cevap ise yine Meclise kaldı. İntibak yasasının çıkması için meclisin kararını bekliyoruz” şeklinde konuştu. 

GENEL MERKEZİMİZ ÇALIŞIYOR
Kılıç “Bu konuda genel merkezimizin çalışmaları aralıksız devam ederken, öncelikle Hastane ve ilaç Katılım payının kaldırılması, vergi iadesinin yüze 8 düşük maaş alan emekliler için yüzde 9 olması ve İntibak yasasının çıkarılması için genel merkezimiz tarafından çalışmalar devam ediyor. 

TOKİ EVLERİNİ HALA BEKLİYORUZ

Kılıç “Emeklilere ev yapımı için 2016 yılında derneğimiz tarafından başlatılan çalışmalarda derneğimizin Gölcük şubesinde 2300 ev için başvuru yapıldı. Yapılan bu çalışmalarda yerin bulunmadığını yetkililerden bize bilgi geldi. Yaklaşık 3 yıl oldu herhangi bir gelişme yaşanmazken, 4 ay önce AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Türkiye Emekliler Derneği Kocaeli Şube Başkanları ile Ankara'da bir araya geldiler. Burada yapılan konuşmada Kocaeli Milletvekilimiz İlyas Şeker, evi olmayan emeklilerimize ev yapmak için çalışmalarımız devam ediyor. Yer olarak Kocaeli ili ve Seymen de arsayı TOKİ ye tahsis ederek evlerin yapımına kısa bir süre içerisinde başlanacaktır. Bizde dernek olarak dört gözle bekliyoruz ve aynı zamanda bu işin takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.

Fahri Haner    

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.