LASTİK İŞ
ismail

EMEKLİLER ZAMMI AZ BULDU

Ekonomi 04.01.2021 - 15:46, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

EMEKLİLER ZAMMI AZ BULDU

Türkiye Emekliler Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Ali Osman Kılıç, dün sabah saatlerinde açıklanan emekli ve memur maaş zamlarına dair açıklamalarda bulundu. Başkan Kılıç, “Bizler, belirlenen orana zam demiyoruz” ifadesini kullandı

Türkiye Emekliler Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Ali Osman Kılıç, dün sabah saatlerinde açıklanan memur ve emekli maaş zamları hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Kılıç, konu hakkında düşüncelerini dile getirerek “Dün gün içerisinde açıklanan rakamlara göre memura yüzde 7,36, emekliye ise yüzde 8,36 oranında zam yapıldı. Bizler, belirlenen oranlara zam demiyoruz. Açıklanan rakamlardan memnun değiliz. Daha iyi bir maaş zammı istiyorduk ama açıklanan rakam, beklediğimizden daha az çıktı” dedi.  ‘SEYYANEN ZAM İSTİYORUZ’ Sözlerine devam eden Başkan Kılıç, “Yüzde ile verilen zamlar neticesinde az maaş alan ile çok maaş alan arasındaki makas açılıyor. Bu makas, uzun süreden bu yana açılmakta ve artık aradaki fark daha da artmakta. Biz seyyanen zam istiyoruz. Seyyanen zammın verilmesi ile birlikte hem düşük maaş alan emeklimiz daha iyi bir maaşa kavuşacak hem de aradaki makas açılmamış, en azından sabit kalmış olacak. Emekliye verilen zam yine ülke ekonomisine geri dönecektir. Emekliler, aldıkları maaşı evi, ailesi, torunu için harcar” ifadelerini kullandı.  ‘ALTINA YÜZDE 55, EMEKLİYE YÜZDE 8,36’ Başkan Kılıç, açıklamasının devamında, “2020’de altına yüzde 55 zam geldi, emekli maaşına da 8,36 zam verildi. Bu şekilde verilen zamlardan memnun değiliz. Biz emekliler, seyyanen zam almadığımız müddetçe zamlardan hiçbir şey anlamıyoruz. Emekliye verilen zamla marketteki ürünlerin zamları arasında dağlar kadar fark var. Şeker, çay, peynir fiyatı limitlerin üzerinde. Emekliler nasıl geçinsin? Yapılan zamlar, bana göre düşük. Seyyanen zam verilmesi gerekiyor ki memnun kalalım. Makas gitgide açılıyor” ifadelerine yer verdi.
Türkiye Emekliler Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Ali Osman Kılıç, dün sabah saatlerinde açıklanan emekli ve memur maaş zamlarına dair açıklamalarda bulundu. Başkan Kılıç, “Bizler, belirlenen orana zam demiyoruz” ifadesini kullandı

Türkiye Emekliler Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Ali Osman Kılıç, dün sabah saatlerinde açıklanan memur ve emekli maaş zamları hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Kılıç, konu hakkında düşüncelerini dile getirerek “Dün gün içerisinde açıklanan rakamlara göre memura yüzde 7,36, emekliye ise yüzde 8,36 oranında zam yapıldı. Bizler, belirlenen oranlara zam demiyoruz. Açıklanan rakamlardan memnun değiliz. Daha iyi bir maaş zammı istiyorduk ama açıklanan rakam, beklediğimizden daha az çıktı” dedi.

 ‘SEYYANEN ZAM İSTİYORUZ’

Sözlerine devam eden Başkan Kılıç, “Yüzde ile verilen zamlar neticesinde az maaş alan ile çok maaş alan arasındaki makas açılıyor. Bu makas, uzun süreden bu yana açılmakta ve artık aradaki fark daha da artmakta. Biz seyyanen zam istiyoruz. Seyyanen zammın verilmesi ile birlikte hem düşük maaş alan emeklimiz daha iyi bir maaşa kavuşacak hem de aradaki makas açılmamış, en azından sabit kalmış olacak. Emekliye verilen zam yine ülke ekonomisine geri dönecektir. Emekliler, aldıkları maaşı evi, ailesi, torunu için harcar” ifadelerini kullandı.

 ‘ALTINA YÜZDE 55, EMEKLİYE YÜZDE 8,36’

Başkan Kılıç, açıklamasının devamında, “2020’de altına yüzde 55 zam geldi, emekli maaşına da 8,36 zam verildi. Bu şekilde verilen zamlardan memnun değiliz. Biz emekliler, seyyanen zam almadığımız müddetçe zamlardan hiçbir şey anlamıyoruz. Emekliye verilen zamla marketteki ürünlerin zamları arasında dağlar kadar fark var. Şeker, çay, peynir fiyatı limitlerin üzerinde. Emekliler nasıl geçinsin? Yapılan zamlar, bana göre düşük. Seyyanen zam verilmesi gerekiyor ki memnun kalalım. Makas gitgide açılıyor” ifadelerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.