EMLAKÇILARDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

Gündem 05.09.2018 - 18:50, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

EMLAKÇILARDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

Gölcük Emlakçılar Derneği Başkanı Necmi Kandemir taşınmaz ticari yönetmenliği konusu ile ilgili dernek binasında basın toplantısı düzenlendi. Düzenlenen basın toplantısına Gölcük Emlakçılar Derneği Başkanı Necmi Kandemir ve yönetimi katılım sağladı.

Gölcük Emlakçılar Derneği Başkanı Necmi Kandemir taşınmaz ticari yönetmenliği konusu ile ilgili dernek binasında basın toplantısı düzenlendi. Düzenlenen basın toplantısına Gölcük Emlakçılar Derneği Başkanı Necmi Kandemir ve yönetimi  katılım sağladı. Toplantıda açıklama yapan Başkan Kandemir; “Bu yönetmenliğin amacı taşınmaz ticaretine ilişkin usul ve esasları düzenlenmektedir. Bu yönetmenlik tapu kütüğüne kayıtlı olsun yada olmasın taşınmaz alım satımı ve kiralaması ile tapu işlemlerine aracılık eden, taşınmazla ilgili danışmanlık ve yönetim hizmeti veren gerçek veya tüzel tacirler ile esna ve sanatkarların mesleki faaliyetlerini, yetki belgesinin verilmesi, yenilenmesi, askıya alınması ve iptaline ilişkin usul ve esasları, taşınmaz ticaretiyle iştigal eden işletmelerde aranan şartları, bu işletmelerin faaliyetlerine ilişkin yükümlülüklerinin ve bakanlık, yetkili idareler ile ilgili diğer kurum ve kuruluşlarının taşınmaz ticaretine ilişkin görev yetkisi ve sorumluluklarını Kapsar. Yetki belgesi verilmesi için 3-7-2017 tarihli ve 30113 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Planlı Alanlar imar yönetmenliğine göre belirlenen bağımsız bölüm niteliğinde ve net alınan en az 30 metre kare olması. İçinde idari büro ve kabul yeri ile 14 maddenin birinci fıkrasının 1. Bendinde belirtilen dosyalama işleminin fiziksel olarak yapılması durumunda arşiv bölümü bulunması. Hizmetin düzenli Sistemli ve hızlı bir şekilde verilmesini sağlayacak miktar ve özellikte Masa, Dolap, Koltuk ve benzeri malzeme ile bilgisayar, internet, telefon, tarayıcı ve faks gibi teknik donanıma sahip olması. Meslek odasına kayıtlı olunması, gelir veya kurumlar vergisi mükellefi olunması gerekiyor.  05-06- 2018 tarihi itibarı ile gelir veya kurumlar vergisi kaydı bulunan ve meslek odasına kayıtlı olarak taşınmaz ticareti ile iştigal eden tacirler esnaf ve sanatkarlar faaliyette bulundukları işletmenin adreslerini değiştirmedikleri sürece bu kişilere yetki belgesi verilmesinde 12. Maddede belirtilen şartlar aranmaz. 05-06-2018 tarihi itibarı ile taşınmaz ticareti ile iştigal eden gelir veya kurumlar vergisi kaydı ile meslek odası kaydı bulunan ve halk eğitim merkezleri yada milli eğitim bakanlığınca yetkilendirilen, meslek odalarınca verilen eğitim sonucunda belirtilen mesleki yeterlilik belgesi şartı aranmaz. Yönetmenliğin ruhsatlandırma başlıklı 21. Maddesinin birinci fıkrası 05-09-2018 tarihinde yürürlüğe girecektir” dedi. Fahri Haner     
Gölcük Emlakçılar Derneği Başkanı Necmi Kandemir taşınmaz ticari yönetmenliği konusu ile ilgili dernek binasında basın toplantısı düzenlendi. Düzenlenen basın toplantısına Gölcük Emlakçılar Derneği Başkanı Necmi Kandemir ve yönetimi katılım sağladı.

Gölcük Emlakçılar Derneği Başkanı Necmi Kandemir taşınmaz ticari yönetmenliği konusu ile ilgili dernek binasında basın toplantısı düzenlendi. Düzenlenen basın toplantısına Gölcük Emlakçılar Derneği Başkanı Necmi Kandemir ve yönetimi  katılım sağladı. Toplantıda açıklama yapan Başkan Kandemir; “Bu yönetmenliğin amacı taşınmaz ticaretine ilişkin usul ve esasları düzenlenmektedir. Bu yönetmenlik tapu kütüğüne kayıtlı olsun yada olmasın taşınmaz alım satımı ve kiralaması ile tapu işlemlerine aracılık eden, taşınmazla ilgili danışmanlık ve yönetim hizmeti veren gerçek veya tüzel tacirler ile esna ve sanatkarların mesleki faaliyetlerini, yetki belgesinin verilmesi, yenilenmesi, askıya alınması ve iptaline ilişkin usul ve esasları, taşınmaz ticaretiyle iştigal eden işletmelerde aranan şartları, bu işletmelerin faaliyetlerine ilişkin yükümlülüklerinin ve bakanlık, yetkili idareler ile ilgili diğer kurum ve kuruluşlarının taşınmaz ticaretine ilişkin görev yetkisi ve sorumluluklarını Kapsar.

Yetki belgesi verilmesi için 3-7-2017 tarihli ve 30113 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Planlı Alanlar imar yönetmenliğine göre belirlenen bağımsız bölüm niteliğinde ve net alınan en az 30 metre kare olması. İçinde idari büro ve kabul yeri ile 14 maddenin birinci fıkrasının 1. Bendinde belirtilen dosyalama işleminin fiziksel olarak yapılması durumunda arşiv bölümü bulunması. Hizmetin düzenli Sistemli ve hızlı bir şekilde verilmesini sağlayacak miktar ve özellikte Masa, Dolap, Koltuk ve benzeri malzeme ile bilgisayar, internet, telefon, tarayıcı ve faks gibi teknik donanıma sahip olması. Meslek odasına kayıtlı olunması, gelir veya kurumlar vergisi mükellefi olunması gerekiyor. 

05-06- 2018 tarihi itibarı ile gelir veya kurumlar vergisi kaydı bulunan ve meslek odasına kayıtlı olarak taşınmaz ticareti ile iştigal eden tacirler esnaf ve sanatkarlar faaliyette bulundukları işletmenin adreslerini değiştirmedikleri sürece bu kişilere yetki belgesi verilmesinde 12. Maddede belirtilen şartlar aranmaz. 05-06-2018 tarihi itibarı ile taşınmaz ticareti ile iştigal eden gelir veya kurumlar vergisi kaydı ile meslek odası kaydı bulunan ve halk eğitim merkezleri yada milli eğitim bakanlığınca yetkilendirilen, meslek odalarınca verilen eğitim sonucunda belirtilen mesleki yeterlilik belgesi şartı aranmaz. Yönetmenliğin ruhsatlandırma başlıklı 21. Maddesinin birinci fıkrası 05-09-2018 tarihinde yürürlüğe girecektir” dedi.

Fahri Haner     

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.