LASTİK İŞ

EN BÜYÜK SORUN TRAFİK

Eğitim 30.03.2017 - 09:08, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

EN BÜYÜK SORUN TRAFİK

Turgut Özal İlköğertim okulu dördüncü sınıf öğrencilerine Trafik eğitimi verildi. Kaymakam Mustafa Altıntaş” Ailede eğitim çocuktan başlar. Çocuklarımıza trafik kurallarını öğretirsek çocuklarımız mutlaka araba kullanan anne ve babasını kurallara uymadığında uyarır” dedi.

Okul öncesi ve okul öğrencilerine yönelik trafik bilincinin kazandırılması için Milli Eğitim Bakanlığı özel eğitim kurumları genel müdürlüğü ve Türkiye sürücü eğitimcileri Konfederasyonu (TUSECON) arasında protokol yapıldı. Yapılan protokol kapsamında ülkemiz genelinde okul öncesi ve okul seviyesindeki tüm öğrencilere trafik Kuralları ve trafikte uyulması gereken davranışların öğretilmesi ve davranış halinde getirilmesi eğitimin verilmesi planlandı. 27 Mart 2017 İlçemizdeki anaokulu ve ilkokullarında eğitim verecek olan öğretmenler ile toplantılar yapılmış ve kendilerine eğitim materyal arı dağıtılmıştır.  EN BÜYÜK SORUN TRAFİK Kaymakamı Mustafa Altıntaş “Bu program çok önemli bir programdır. İlçemizde de en büyük sıkıntı trafik ve sokak hayvanlarından köpekler oldu. Bu programda öğrencilerimizin can ve mal güvenliğinin korunmasına yöneliktir. Bunun önlenmesi için bu tür eğitimleri çok önemlidir. Milli servete olan zararının önlenmiş olur. Bakın kaza olur, insanlar yaralanır, insanları hastaneye götürülür ve tedavisi yapılır. Burada harcanan mili servetin önüne geçilmesi için bu eğitimler şarttır. Bize öğretilen her şeyin en iyisini bilenleriz”dedi. SİZLERE GÜVENİYORUM Kaymakam Altıntaş “Sizler için bir kampanya başlatılmıştır. Bu kampanyanın başında sizler varsınız.  Eğer sizler eğitimini iyi bir şekilde aldığınızda çevrenizde bilinçli olacaktır. Trafik kurallarına uyum sağlayarak can ve mal kaybının önlenmesine yol açar. Eğer trafik kurallarına uyum sağlayamazsanız olası bir kazada yaralanma hatta ölüme neden olur. Bu eğitimi çok iyi bir şekilde almanız gerekir ki çevrenize de trafik kurallarını öğretmelisiniz. Sizler artık Fahri Trafikçi olacaksınız. Bakın Türkiye genelinde çocukların karıştığı trafik kazalarının sayısı yüzde 14, o14 olarak tespit edildi. Bu olayda hem yaralı hem de ölümlere yol açmıştır. Buna bakıldığında Amerika daki çocukların kazaya karışma oranı yüzde 6. 9 dür en azı ise Japonya da 2. 6 olarak biliyorum. Yapılacak olan bu eğitimle en iyi seviyeye gelmeliyiz
Turgut Özal İlköğertim okulu dördüncü sınıf öğrencilerine Trafik eğitimi verildi. Kaymakam Mustafa Altıntaş” Ailede eğitim çocuktan başlar. Çocuklarımıza trafik kurallarını öğretirsek çocuklarımız mutlaka araba kullanan anne ve babasını kurallara uymadığında uyarır” dedi.

Okul öncesi ve okul öğrencilerine yönelik trafik bilincinin kazandırılması için Milli Eğitim Bakanlığı özel eğitim kurumları genel müdürlüğü ve Türkiye sürücü eğitimcileri Konfederasyonu (TUSECON) arasında protokol yapıldı. Yapılan protokol kapsamında ülkemiz genelinde okul öncesi ve okul seviyesindeki tüm öğrencilere trafik Kuralları ve trafikte uyulması gereken davranışların öğretilmesi ve davranış halinde getirilmesi eğitimin verilmesi planlandı. 27 Mart 2017 İlçemizdeki anaokulu ve ilkokullarında eğitim verecek olan öğretmenler ile toplantılar yapılmış ve kendilerine eğitim materyal arı dağıtılmıştır. 

EN BÜYÜK SORUN TRAFİK
Kaymakamı Mustafa Altıntaş “Bu program çok önemli bir programdır. İlçemizde de en büyük sıkıntı trafik ve sokak hayvanlarından köpekler oldu. Bu programda öğrencilerimizin can ve mal güvenliğinin korunmasına yöneliktir. Bunun önlenmesi için bu tür eğitimleri çok önemlidir. Milli servete olan zararının önlenmiş olur. Bakın kaza olur, insanlar yaralanır, insanları hastaneye götürülür ve tedavisi yapılır. Burada harcanan mili servetin önüne geçilmesi için bu eğitimler şarttır.
Bize öğretilen her şeyin en iyisini bilenleriz”dedi.

SİZLERE GÜVENİYORUM
Kaymakam Altıntaş “Sizler için bir kampanya başlatılmıştır. Bu kampanyanın başında sizler varsınız.  Eğer sizler eğitimini iyi bir şekilde aldığınızda çevrenizde bilinçli olacaktır. Trafik kurallarına uyum sağlayarak can ve mal kaybının önlenmesine yol açar. Eğer trafik kurallarına uyum sağlayamazsanız olası bir kazada yaralanma hatta ölüme neden olur. Bu eğitimi çok iyi bir şekilde almanız gerekir ki çevrenize de trafik kurallarını öğretmelisiniz. Sizler artık Fahri Trafikçi olacaksınız. Bakın Türkiye genelinde çocukların karıştığı trafik kazalarının sayısı yüzde 14, o14 olarak tespit edildi. Bu olayda hem yaralı hem de ölümlere yol açmıştır. Buna bakıldığında Amerika daki çocukların kazaya karışma oranı yüzde 6. 9 dür en azı ise Japonya da 2. 6 olarak biliyorum. Yapılacak olan bu eğitimle en iyi seviyeye gelmeliyiz

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.