LASTİK İŞ
ismail

EN GÜZEL FINDIKLAR SEÇİLDİ

30.07.2016 - 10:26, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

EN GÜZEL FINDIKLAR SEÇİLDİ

Gölcük Belediyesi Fındık Sanat Kültür Festivali kapsamında her yıl düzenlemiş olduğu Fındık üreticileri teşvik yarışmasının 32. sini yaptı.

4 jüriden oluşan heyet tarafından 20 fındık üreticisi arasından ilk 3 kişi puanlama usulüne göre belirlendi. Bu kapsamda derece girerek 84 puanla birinci olan fındık üreticisi Niyazi Bayram, 81.75 puanla ikinci olan Şevket Çar, 80.75 puanla  üçüncü olan Kemal Tayaman yapılacak törenle ödüllerini alacak. Değirmendere Fındığı, Karadeniz fındığından şekil ve lezzet itibariyle farklı olması da floranın zenginliğinin açık bir göstergesidir. Değirmendere fındığı bilinen fındığa oranla daha uzun incedir. İnce bir dış kabuğu ve zarı vardır. Bu da lezzetini farklılaştıran sebeplerden biridir. Hem ülkemiz florasının zenginliğinin göstergesi olan, hem de kendisine has olma özelliği gösteren Değirmendere fındığının yetiştirilmesini teşvik etmek bir gerekliliktir. Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Fındık yetiştiriciliğini teşvik etmek, "Değirmendere Fındığı"nı ülke çapında duyurmak, bu sayede beldedeki fındıklıkların yok olmasını önleyerek fındık yetiştiricisinin mesleğine devam etmesini sağlamak, diğer bir yandan da halkı yaza özel kültürel ve sanatsal etkinliklerle buluşturarak sahili olan bir beldeye yaraşır türden capcanlı bir yaz geçirmelerine olanak sağlamak hedeflenmeli ve bu yönde çalışmalar sürdürülmelidir. Bu anlamda Fındık üreticileri Teşvik Yarışmalarına gereken önemi vermeleri üreticileri desteklemeli, gereken özeni ve önemi göstermeliyiz, değerlerimize sahip çıkmalı, gelişmesine yardımcı olmalıyız.
Gölcük Belediyesi Fındık Sanat Kültür Festivali kapsamında her yıl düzenlemiş olduğu Fındık üreticileri teşvik yarışmasının 32. sini yaptı.

4 jüriden oluşan heyet tarafından 20 fındık üreticisi arasından ilk 3 kişi puanlama usulüne göre belirlendi. Bu kapsamda derece girerek 84 puanla birinci olan fındık üreticisi Niyazi Bayram, 81.75 puanla ikinci olan Şevket Çar, 80.75 puanla  üçüncü olan Kemal Tayaman yapılacak törenle ödüllerini alacak.

Değirmendere Fındığı, Karadeniz fındığından şekil ve lezzet itibariyle farklı olması da floranın zenginliğinin açık bir göstergesidir. Değirmendere fındığı bilinen fındığa oranla daha uzun incedir. İnce bir dış kabuğu ve zarı vardır. Bu da lezzetini farklılaştıran sebeplerden biridir. Hem ülkemiz florasının zenginliğinin göstergesi olan, hem de kendisine has olma özelliği gösteren Değirmendere fındığının yetiştirilmesini teşvik etmek bir gerekliliktir.

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Fındık yetiştiriciliğini teşvik etmek, "Değirmendere Fındığı"nı ülke çapında duyurmak, bu sayede beldedeki fındıklıkların yok olmasını önleyerek fındık yetiştiricisinin mesleğine devam etmesini sağlamak, diğer bir yandan da halkı yaza özel kültürel ve sanatsal etkinliklerle buluşturarak sahili olan bir beldeye yaraşır türden capcanlı bir yaz geçirmelerine olanak sağlamak hedeflenmeli ve bu yönde çalışmalar sürdürülmelidir.

Bu anlamda Fındık üreticileri Teşvik Yarışmalarına gereken önemi vermeleri üreticileri desteklemeli, gereken özeni ve önemi göstermeliyiz, değerlerimize sahip çıkmalı, gelişmesine yardımcı olmalıyız.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.