ENGELLİ OĞLU İÇİN GECE ÇALIŞIYOR

19.06.2017 - 09:34, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ENGELLİ OĞLU İÇİN GECE ÇALIŞIYOR

Ford Fabrikası’nda çalışan Mehmet Kahraman isimli baba, İhsaniye Oyak Ortaokulu’nda eğitim gören oğlu için büyük bir fedakarlık örneği ortaya koydu. Engelli olan oğlu için iş yerinde iki yıldır geceleri çalışan Kahraman, gündüzleri ise okuldan ayrılmıyor.

Ford Fabrikası Takım Kalıp Ünitesinde işçi olarak çalışan Mehmet Kahraman, 12 yaşındaki engelli oğlunun da kahramanı oldu. Oğlumun sürekli tedavi görmesi gerekiyordu. Kilo almaması gerekiyordu. Yaşı ilerledikçe, büyüdükçe ayakları vücudunu taşımakta zorlanıyordu. Fizik tedavi görüyor, koltuk değneklerini kullanması gerekiyordu. Tek başına tuvalete çıkamıyordu. Başında cihaz var, devamlı kontrol altında kalması gerekiyordu. Okumakta isteyen 12 yaşındaki oğlunun en büyük hayalini sırtına yük etti ve onu okula gönderdi.  ENGELLİ ASANSÖRÜ YAPILDI Kendi de oğluyla birlikte her gün okula gitti. Tek başına yapmakta zorlandığı her şeyi oğluyla beraber yaptı. Bütün bunları yaparken çalışmak zorundaydı. İş yeriyle görüştü ve 2 yıldır gece vardiyasında gönüllü olarak çalışıyor. Sırf gündüz oğluyla birlikte okula gidebilmek için. Babalar Günü’nü kutladığımız bu günde bizce yılın babası bütün bu zorluklara oğlu için göğüs geren Mehmet Kahraman. 38 yaşındaki baba Mehmet Kahraman’ın bu asil davranışı fabrika yönetimi tarafından taktirle karşılandı ve çalışanı olan Mehmet Kahraman’ın oğlu için okuduğu okula engelli asansörü yaptı. ÖNEMLİ BİR EKSİKLİKTİ Proje kapsamında Ford Otosan Takım Kalıp Kısım Müdürlüğü, Gölcük İhsaniye Oyak Ortaokulu’nun atıl durumdaki engelli asansörünün mekanik ve elektronik aksamlarını temin ederek hizmete açtı. Dört katlı olan okulun engelli iki öğrencisi için seferber olan fabrika, öğrencilerin okul içerisindeki sosyal tesis, kantin, laboratuar gibi imkanlarından yararlanabilmeleri, başkalarının desteğini alarak merdivenleri kullanmak zorunda kalmadan buralara ulaşmasını sağladı. Ford Takım Kalıp Kısım çalışanlarından Mehmet Kahraman’ın oğlunun da eğitim gördüğü okul böylelikle önemli bir eksiği gidermiş oldu.  Okul engelli asansörü protokol üyelerinin katıldığı bir programla hizmete sokuldu. ASANSÖR AÇILDI  Mevcut asansör okulun ilk yapım aşamasında, 17 yıl önce düşünülerek yapılmış, fakat o yıllarda okulda engelli öğrenci bulunmadığından, hiç aktif hale getirilmemiş ve gerekli yasal zorunluluklar tamamlanmamıştı. Ford Fabrikası, çalışanlarından birinin durumunu öğrendikten sonra hemen harekete geçti. Fabrika ‘Sürdürülebilir Gelişim İçin Eğitimi ve Engelsiz Yaşamı Destekliyoruz’ ismiyle projelendirerek çalışmaya başlamış, asansörün yenilenerek devreye alınmasını sağladı. Okul engelli asansörü Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Ford Fabrika Müdürü Müjdat Tiryaki, okul yöneticileri ve Takım Kalıp Yöneticileri ile çalışanlarının katıldığı bir programla hizmete sokuldu.
Ford Fabrikası’nda çalışan Mehmet Kahraman isimli baba, İhsaniye Oyak Ortaokulu’nda eğitim gören oğlu için büyük bir fedakarlık örneği ortaya koydu. Engelli olan oğlu için iş yerinde iki yıldır geceleri çalışan Kahraman, gündüzleri ise okuldan ayrılmıyor.

Ford Fabrikası Takım Kalıp Ünitesinde işçi olarak çalışan Mehmet Kahraman, 12 yaşındaki engelli oğlunun da kahramanı oldu. Oğlumun sürekli tedavi görmesi gerekiyordu. Kilo almaması gerekiyordu. Yaşı ilerledikçe, büyüdükçe ayakları vücudunu taşımakta zorlanıyordu. Fizik tedavi görüyor, koltuk değneklerini kullanması gerekiyordu. Tek başına tuvalete çıkamıyordu. Başında cihaz var, devamlı kontrol altında kalması gerekiyordu. Okumakta isteyen 12 yaşındaki oğlunun en büyük hayalini sırtına yük etti ve onu okula gönderdi. 

ENGELLİ ASANSÖRÜ YAPILDI
Kendi de oğluyla birlikte her gün okula gitti. Tek başına yapmakta zorlandığı her şeyi oğluyla beraber yaptı. Bütün bunları yaparken çalışmak zorundaydı. İş yeriyle görüştü ve 2 yıldır gece vardiyasında gönüllü olarak çalışıyor. Sırf gündüz oğluyla birlikte okula gidebilmek için. Babalar Günü’nü kutladığımız bu günde bizce yılın babası bütün bu zorluklara oğlu için göğüs geren Mehmet Kahraman. 38 yaşındaki baba Mehmet Kahraman’ın bu asil davranışı fabrika yönetimi tarafından taktirle karşılandı ve çalışanı olan Mehmet Kahraman’ın oğlu için okuduğu okula engelli asansörü yaptı.

ÖNEMLİ BİR EKSİKLİKTİ
Proje kapsamında Ford Otosan Takım Kalıp Kısım Müdürlüğü, Gölcük İhsaniye Oyak Ortaokulu’nun atıl durumdaki engelli asansörünün mekanik ve elektronik aksamlarını temin ederek hizmete açtı. Dört katlı olan okulun engelli iki öğrencisi için seferber olan fabrika, öğrencilerin okul içerisindeki sosyal tesis, kantin, laboratuar gibi imkanlarından yararlanabilmeleri, başkalarının desteğini alarak merdivenleri kullanmak zorunda kalmadan buralara ulaşmasını sağladı. Ford Takım Kalıp Kısım çalışanlarından Mehmet Kahraman’ın oğlunun da eğitim gördüğü okul böylelikle önemli bir eksiği gidermiş oldu. 
Okul engelli asansörü protokol üyelerinin katıldığı bir programla hizmete sokuldu.

ASANSÖR AÇILDI 
Mevcut asansör okulun ilk yapım aşamasında, 17 yıl önce düşünülerek yapılmış, fakat o yıllarda okulda engelli öğrenci bulunmadığından, hiç aktif hale getirilmemiş ve gerekli yasal zorunluluklar tamamlanmamıştı. Ford Fabrikası, çalışanlarından birinin durumunu öğrendikten sonra hemen harekete geçti. Fabrika ‘Sürdürülebilir Gelişim İçin Eğitimi ve Engelsiz Yaşamı Destekliyoruz’ ismiyle projelendirerek çalışmaya başlamış, asansörün yenilenerek devreye alınmasını sağladı. Okul engelli asansörü Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Ford Fabrika Müdürü Müjdat Tiryaki, okul yöneticileri ve Takım Kalıp Yöneticileri ile çalışanlarının katıldığı bir programla hizmete sokuldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.