LASTİK İŞ
ismail

ENGELLİ ÖĞRENCİLER DİZİ SETİNİ GEZDİ

21.02.2019 - 14:05, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ENGELLİ ÖĞRENCİLER DİZİ SETİNİ GEZDİ

Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi öğrencileri, Kocaeli SEKA Film Platosu’nda çekimleri devam eden Payitaht Abdulhamid dizisinin setini ziyaret etti.

Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 17-35 yaş aralığındaki hafif ve orta düzeydeki engelli öğrencilere eğitim veriyor. Merkezde eğitim alan 80 öğrenci, eğitmen ve idarecilerle birlikte İzmit ilçesinde bulunan SEKA Film Platosunu ziyaret etti. Çekimleri devam eden Payitaht Abdülhamid dizisinin setini gezen engelli öğrencilerin mutluluğu ve merakı da gözlerine yansıdı.   BOL BOL FOTOĞRAF ÇEKTİRDİLER Payitaht Abdulhamid dizisinin setini gezen Engelsiz Yaşam Merkezi öğrencileri, set alanına kurulan Osmanlı zamanındaki semtleri ve saray bahçesini gezdi. Padişah Abdulhamid’in dizi gereği misafirlerini ağırladığı ve set ekibi tarafından kurulan Saray Bahçesi’ni gezen öğrenciler, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.   PERA, GALATA VE SARAY BAHÇE’Yİ GEZDİLER Dizi için platoda kurulan Osmanlı zamanındaki semtleri de gezen öğrenciler, kurulan evlere hayran kaldı. Padişah Abdulhamid’in yaşadığı yılları yansıtan sette Pera, Galata ve Saray Bahçe ön plana çıkan detaylardı. Cemil Meriç öğrencileri hayran oldukları dizinin çekildiği seti görmekten dolayı çok mutlu olduklarını belirtti.   OYUNCU ABİLERİNE PASTA VERDİLER Padişah Abdulhamid dizisinin oyuncularıyla da bir araya gelen engelli öğrenciler, yanlarında getirdikleri Abdulhamid temalı pastayı verdi. Dizide Edward Jorris karakterini canlandıran Serdar Deniz ve Lars karakterini canlandıran Selçuk Kılıç ile buluşan öğrenciler, oyuncu ağabeylilerinin samimi ve içten davranışlarına kayıtsız kalmadı ve bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Yanlarında getirdikleri pastayı da oyuncu abilerine teslim eden engelli öğrenciler, güzel bir gün geçirdiklerini belirterek kendilerine dizi için kurulan platformu gezdiren set ekibine teşekkür etti.   CEMİL MERİÇ ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ Eğitim içeriği birey ve aile odaklı bütüncül sosyal destek mantığı ile projelendirilen Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi’nde uygun öğrencilerin istihdamına yönelik kurs ve programlar da planlanıyor. Bu kapsamda yapılacak eğitim için İzmit, Başiskele ve Kartepe ilçeleri pilot bölge seçildi. Öğrenciler evlerinden alınıp eğitimleri sonrası tekrar evlerine bırakılıyor. Hedef yararlanıcı olarak; 17-35 yaş aralığında bulunan, eğitilebilir ya da öğretilebilir durumda olan, hafif ve orta düzeyde zihinsel engelli bireyler belirleniyor. Ön kayıt ve kurulda değerlendirme sonrası uygun bulunan öğrenci adayları uyum sürecine tabi tutuluyor.
Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi öğrencileri, Kocaeli SEKA Film Platosu’nda çekimleri devam eden Payitaht Abdulhamid dizisinin setini ziyaret etti.

Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 17-35 yaş aralığındaki hafif ve orta düzeydeki engelli öğrencilere eğitim veriyor. Merkezde eğitim alan 80 öğrenci, eğitmen ve idarecilerle birlikte İzmit ilçesinde bulunan SEKA Film Platosunu ziyaret etti. Çekimleri devam eden Payitaht Abdülhamid dizisinin setini gezen engelli öğrencilerin mutluluğu ve merakı da gözlerine yansıdı.

 

BOL BOL FOTOĞRAF ÇEKTİRDİLER

Payitaht Abdulhamid dizisinin setini gezen Engelsiz Yaşam Merkezi öğrencileri, set alanına kurulan Osmanlı zamanındaki semtleri ve saray bahçesini gezdi. Padişah Abdulhamid’in dizi gereği misafirlerini ağırladığı ve set ekibi tarafından kurulan Saray Bahçesi’ni gezen öğrenciler, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

PERA, GALATA VE SARAY BAHÇE’Yİ GEZDİLER

Dizi için platoda kurulan Osmanlı zamanındaki semtleri de gezen öğrenciler, kurulan evlere hayran kaldı. Padişah Abdulhamid’in yaşadığı yılları yansıtan sette Pera, Galata ve Saray Bahçe ön plana çıkan detaylardı. Cemil Meriç öğrencileri hayran oldukları dizinin çekildiği seti görmekten dolayı çok mutlu olduklarını belirtti.

 

OYUNCU ABİLERİNE PASTA VERDİLER

Padişah Abdulhamid dizisinin oyuncularıyla da bir araya gelen engelli öğrenciler, yanlarında getirdikleri Abdulhamid temalı pastayı verdi. Dizide Edward Jorris karakterini canlandıran Serdar Deniz ve Lars karakterini canlandıran Selçuk Kılıç ile buluşan öğrenciler, oyuncu ağabeylilerinin samimi ve içten davranışlarına kayıtsız kalmadı ve bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Yanlarında getirdikleri pastayı da oyuncu abilerine teslim eden engelli öğrenciler, güzel bir gün geçirdiklerini belirterek kendilerine dizi için kurulan platformu gezdiren set ekibine teşekkür etti.

 

CEMİL MERİÇ ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ

Eğitim içeriği birey ve aile odaklı bütüncül sosyal destek mantığı ile projelendirilen Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi’nde uygun öğrencilerin istihdamına yönelik kurs ve programlar da planlanıyor. Bu kapsamda yapılacak eğitim için İzmit, Başiskele ve Kartepe ilçeleri pilot bölge seçildi. Öğrenciler evlerinden alınıp eğitimleri sonrası tekrar evlerine bırakılıyor. Hedef yararlanıcı olarak; 17-35 yaş aralığında bulunan, eğitilebilir ya da öğretilebilir durumda olan, hafif ve orta düzeyde zihinsel engelli bireyler belirleniyor. Ön kayıt ve kurulda değerlendirme sonrası uygun bulunan öğrenci adayları uyum sürecine tabi tutuluyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.