ENGELLİLER İÇİN E-KPSS KURSU BAŞLIYOR

Gündem 11.10.2019 - 13:12, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ENGELLİLER İÇİN E-KPSS KURSU BAŞLIYOR

Gölcük Engelliler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, yürüttüğü faaliyetlerle engellilerin sosyal ve kültürel hayatın içinde yer almasını sağlıyor.

Bunun yanında eğitim noktasında da önemli destekler veriyor. Bu kapsamda engelli vatandaşların Kamu Personeli Seçme Sınavına hazırlığı için E-KPSS kursu, bu yılda yapılacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle yapılacak kurs, 12 Ekim Cumartesi günü, Saat 10.00’da, Gölcük Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde başlayacak.   BAŞKAN HASAN BAT BİLGİ VERDİ   Gölcük Engelliler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hasan Bat yaptığı açıklamada, “E-KPSS kurslarımız bu hafta başlıyor. Gölcük Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde yapılacak kurs Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle gerçekleşecek. E-KPSS kurslarında Türkçe, Matematik, Atatürk İlkeleri, Türkiye Coğrafyası, Kültür ve Medeniyetler, Temel Yurttaşlık, Türkiye ve Dünya ile ilgili temel ve güncel konularda eğitim verilecek” dedi.   PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK DESTEĞİ DE VAR   Açıklamasına devam eden Bat, “E-KPSS kursu kapsamında engelli bireylere sınav öncesi periyodik aralıklarla kursiyerlere psikolojik danışmanlık ve rehberlik motivasyon ve sınav stresi ile başa çıkma eğitimleri de verilecek. Sınav sonunda kursiyerlere E-KPSS tercih danışmanlığı hizmeti verilerek tecrübe paylaşımı yapılacak. Kursiyerlerimiz gelirken yanlarında; engelli sağlık kurulu raporu fotokopisi, diploma fotokopisi veya son sınıf öğrencileri için öğrenci belgesi ve kimlik fotokopilerini getirmeleri gerekiyor. Karamürsel ve Başiskele ilçelerindeki engelli kardeşlerimiz de, Gölcük Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’ndeki kursumuza katılacaklar” dedi.  
Gölcük Engelliler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, yürüttüğü faaliyetlerle engellilerin sosyal ve kültürel hayatın içinde yer almasını sağlıyor.

Bunun yanında eğitim noktasında da önemli destekler veriyor. Bu kapsamda engelli vatandaşların Kamu Personeli Seçme Sınavına hazırlığı için E-KPSS kursu, bu yılda yapılacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle yapılacak kurs, 12 Ekim Cumartesi günü, Saat 10.00’da, Gölcük Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde başlayacak.

 

BAŞKAN HASAN BAT BİLGİ VERDİ

 

Gölcük Engelliler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hasan Bat yaptığı açıklamada, “E-KPSS kurslarımız bu hafta başlıyor. Gölcük Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde yapılacak kurs Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle gerçekleşecek. E-KPSS kurslarında Türkçe, Matematik, Atatürk İlkeleri, Türkiye Coğrafyası, Kültür ve Medeniyetler, Temel Yurttaşlık, Türkiye ve Dünya ile ilgili temel ve güncel konularda eğitim verilecek” dedi.

 

PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK DESTEĞİ DE VAR

 

Açıklamasına devam eden Bat, “E-KPSS kursu kapsamında engelli bireylere sınav öncesi periyodik aralıklarla kursiyerlere psikolojik danışmanlık ve rehberlik motivasyon ve sınav stresi ile başa çıkma eğitimleri de verilecek. Sınav sonunda kursiyerlere E-KPSS tercih danışmanlığı hizmeti verilerek tecrübe paylaşımı yapılacak. Kursiyerlerimiz gelirken yanlarında; engelli sağlık kurulu raporu fotokopisi, diploma fotokopisi veya son sınıf öğrencileri için öğrenci belgesi ve kimlik fotokopilerini getirmeleri gerekiyor. Karamürsel ve Başiskele ilçelerindeki engelli kardeşlerimiz de, Gölcük Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’ndeki kursumuza katılacaklar” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.