LASTİK İŞ
ismail

ERDOĞAN - BAHÇELİ İTTİFAK GÖRÜŞMESİ SONA ERDİ

Asayiş 21.11.2018 - 18:25, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ERDOĞAN - BAHÇELİ İTTİFAK GÖRÜŞMESİ SONA ERDİ

Cumhurbaşkanı ve AKP lideri Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bir araya geldi. İkili, yerel seçimdeki ittifakı masaya yatırdı. Görüşme 55 dakika sürdü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde MHP lideri Devlet Bahçeli ile bir araya gelerek yerel seçimlerde daha önce bittiği açıklanan ittifakı yeniden ele aldı. İki lider son olarak 16 Ekim’de bir araya gelmişti. 23 Ekim de ise Bahçeli grup toplantısında yerel seçimlerde ittifak olmayacağını ifade ederek, "kendi yolumuzu çizeceğiz" demişti. Erdoğan ise, bu sözlere, "herkes kendi yoluna" şeklinde karşılık vermişti. Anketler ve teşkilat etkili oldu Yerel seçimlerde ittifakın bitmesine karşın "Cumhur İttifakı"na sahip çıkan Erdoğan ve Bahçeli yerel seçimlerde de ittifakın formülünü aramak için 55 dakika görüştü. İki liderin bu konuyu ele almak üzere daha önce olduğu gibi yeniden bazı isimleri görevlendirerek çalışma yapılması bekleniyor.  dinilen bilgiye göre, yerel seçimde ittifakın yeniden gündeme gelmesinde hem CHP-İYİ Parti arasındaki ittifak sürecinin hem de bazı illerde ittifakın önemine dikkat çeken anketlerin etkili oldu. AK Parti ve MHP teşkilatlarından parti yönetimlerine de ittifakın kazançlarına dair bilgiler de aktarıldığı ifade edildi. Tüm gelişmelerin görüşmede ele alınırken, Erdoğan, "Taban ittifak istiyor" değerlendirmesi yaptığı belirtildi. Mevcutlar açıklanacak AK Parti cumartesi günü İstanbul'da yapacağı toplantıda öncelikle mevcut görevde olan ve devamına karar verilen bazı il ve ilçeler başta olmak üzere birçok adayını açıklayacak. Erdoğan'ın açıklayacağı adaylar arasında 20'yi aşkın il olduğu da ifade ediliyor. Bu çerçevede Antalya, Denizli, Gaziantep, Konya, Artvin, Denizli gibi illerin adayları açıklanacak. Antalya'da Menderes Türel, Gaziantep'te Fatma Şahin, Denizli'de Osman Zolan, Konya'da İbrahim Altay gibi isimlerin adaylığına kesin gözüyle bakılıyor. AK Parti'nin Manisa, Adana ve Mersin gibi MHP'nin de güçlü olduğu illere ilişkin son karar daha sonra verilecek. İstanbul'da Binali Yıldırım, Ankara'da ise Mehmet Özhaseki isminde parti içinde büyük oranda uzlaşma olsa bu simlerin açıklanmasının da beleneceği ve son çalışmaların yapıldığı kaydedildi.
Cumhurbaşkanı ve AKP lideri Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bir araya geldi. İkili, yerel seçimdeki ittifakı masaya yatırdı. Görüşme 55 dakika sürdü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde MHP lideri Devlet Bahçeli ile bir araya gelerek yerel seçimlerde daha önce bittiği açıklanan ittifakı yeniden ele aldı. İki lider son olarak 16 Ekim’de bir araya gelmişti. 23 Ekim de ise Bahçeli grup toplantısında yerel seçimlerde ittifak olmayacağını ifade ederek, "kendi yolumuzu çizeceğiz" demişti. Erdoğan ise, bu sözlere, "herkes kendi yoluna" şeklinde karşılık vermişti.
Anketler ve teşkilat etkili oldu

Yerel seçimlerde ittifakın bitmesine karşın "Cumhur İttifakı"na sahip çıkan Erdoğan ve Bahçeli yerel seçimlerde de ittifakın formülünü aramak için 55 dakika görüştü. İki liderin bu konuyu ele almak üzere daha önce olduğu gibi yeniden bazı isimleri görevlendirerek çalışma yapılması bekleniyor. 
dinilen bilgiye göre, yerel seçimde ittifakın yeniden gündeme gelmesinde hem CHP-İYİ Parti arasındaki ittifak sürecinin hem de bazı illerde ittifakın önemine dikkat çeken anketlerin etkili oldu. AK Parti ve MHP teşkilatlarından parti yönetimlerine de ittifakın kazançlarına dair bilgiler de aktarıldığı ifade edildi. Tüm gelişmelerin görüşmede ele alınırken, Erdoğan, "Taban ittifak istiyor" değerlendirmesi yaptığı belirtildi.

Mevcutlar açıklanacak

AK Parti cumartesi günü İstanbul'da yapacağı toplantıda öncelikle mevcut görevde olan ve devamına karar verilen bazı il ve ilçeler başta olmak üzere birçok adayını açıklayacak. Erdoğan'ın açıklayacağı adaylar arasında 20'yi aşkın il olduğu da ifade ediliyor. Bu çerçevede Antalya, Denizli, Gaziantep, Konya, Artvin, Denizli gibi illerin adayları açıklanacak. Antalya'da Menderes Türel, Gaziantep'te Fatma Şahin, Denizli'de Osman Zolan, Konya'da İbrahim Altay gibi isimlerin adaylığına kesin gözüyle bakılıyor. AK Parti'nin Manisa, Adana ve Mersin gibi MHP'nin de güçlü olduğu illere ilişkin son karar daha sonra verilecek. İstanbul'da Binali Yıldırım, Ankara'da ise Mehmet Özhaseki isminde parti içinde büyük oranda uzlaşma olsa bu simlerin açıklanmasının da beleneceği ve son çalışmaların yapıldığı kaydedildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.