Ergüney ‘'30 Günde Virüsü Yenebiliriz''

Sağlık 23.07.2020 - 14:14, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

Ergüney ‘'30 Günde Virüsü Yenebiliriz''

Sosyal medya hesabından Kocaelililere seslenen İl Sağlık Müdürü Şenol Ergüney, kurallara uyarsak 30 günde virüsü yenebileceğimizi söyledi.

Sağlık Bakanlığının raporuna göre vaka sayıları her geçen gün azalırken, pandemi henüz kontrol altına alınamadı.Pandemi ile mücadelede Kocaeli'de en yetkili isimlerden biri olan il sağlık müdürü Şenol Ergüney, il genelinde salgının 30 günde kontrol altına alınabileceğini ancak bunun 'sosyal mesafe, maske ve hijyen' 3 temel kuralına bağlı kalınırsa mümkün olduğunu dile getirdi. DOĞRU MASKE ÖNEMLİ Hesabından iki farklı paylaşım yapan Ergüney, ilk paylaşımında: , "Değerli Kocaelililer, koronavirüs vücuda en fazla burun, sonra ağızdan girer. O yüzden maske takarken burnumuzu mutlaka kapatalım, virüse giriş fırsatı vermeyelim. Doğru maske kullanımı virüsten yüzde 50 koruma sağlıyor. En az 1,5 metre sosyal mesafe ise bu oranı yüzde 95'e çıkarıyor. Sosyal mesafeye dikkat edelim. Virüse giriş fırsatı vermeyelim" ifadelerine yer verdi. 3 KURAL Ergüney daha sonraki paylaşımında ise koronavirüsün ömrünün sadece 14 gün olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: "Saygıdeğer Kocaelililer, koronavirüsün ömrünün sadece 14 gün olduğunu unutmayalım. İl bazında sadece 30 gün süreyle; maske takmaya, 1.5 metre sosyal koruma mesafesine, el ve dokunduğumuz yüzeylerin hijyenine dikkat etmiş olsak korona salgını büyük ölçüde sona erecektir. Kurallara uyalım, virüse geçit vermeyelim.''
Sosyal medya hesabından Kocaelililere seslenen İl Sağlık Müdürü Şenol Ergüney, kurallara uyarsak 30 günde virüsü yenebileceğimizi söyledi.

Sağlık Bakanlığının raporuna göre vaka sayıları her geçen gün azalırken, pandemi henüz kontrol altına alınamadı.Pandemi ile mücadelede Kocaeli'de en yetkili isimlerden biri olan il sağlık müdürü Şenol Ergüney, il genelinde salgının 30 günde kontrol altına alınabileceğini ancak bunun 'sosyal mesafe, maske ve hijyen' 3 temel kuralına bağlı kalınırsa mümkün olduğunu dile getirdi.

DOĞRU MASKE ÖNEMLİ
Hesabından iki farklı paylaşım yapan Ergüney, ilk paylaşımında: , "Değerli Kocaelililer, koronavirüs vücuda en fazla burun, sonra ağızdan girer. O yüzden maske takarken burnumuzu mutlaka kapatalım, virüse giriş fırsatı vermeyelim. Doğru maske kullanımı virüsten yüzde 50 koruma sağlıyor. En az 1,5 metre sosyal mesafe ise bu oranı yüzde 95'e çıkarıyor. Sosyal mesafeye dikkat edelim. Virüse giriş fırsatı vermeyelim" ifadelerine yer verdi.

3 KURAL
Ergüney daha sonraki paylaşımında ise koronavirüsün ömrünün sadece 14 gün olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: "Saygıdeğer Kocaelililer, koronavirüsün ömrünün sadece 14 gün olduğunu unutmayalım. İl bazında sadece 30 gün süreyle; maske takmaya, 1.5 metre sosyal koruma mesafesine, el ve dokunduğumuz yüzeylerin hijyenine dikkat etmiş olsak korona salgını büyük ölçüde sona erecektir. Kurallara uyalım, virüse geçit vermeyelim.''

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.