LASTİK İŞ
ismail

ERGÜNEY ''YATIRIMLARI İNSANA YAPMAK LAZIM''

Sağlık 10.10.2018 - 17:39, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ERGÜNEY ''YATIRIMLARI İNSANA YAPMAK LAZIM''

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesinin düzenlemiş olduğu panelde Toplum Ruh Sağlık Merkezinin başarılı olduğunu belirten Kocaeli İl sağlık müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney; “bütün yatırımları insana yapmak lazım” dedi.

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi yönetimi tarafından Gölcük 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı dolayısı nedeni ile  FORD OTOSAN Vehbi Koç Kültür Merkezinde Ruhsal sağlığa sahip bireylerin istidam sonuçlarına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen Bilmemek Korkutur Anlamak İçin Tanı temalı panel düzenledi. Düzenlenen Panele Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Kocaeli Vali Yardımcısı Ahmet Büyük Çelik, Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Levent Değirmenci, Kocaeli İl sağlık müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney, Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Başhekimi OP. Dr. Yüksel Pehlevan, Gölcük Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Gölcük Kent Konseyi Başkanı Dr. Metin Şentürk ve çok sayıda davetliler katılım sağladılar. Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Yöneticisi OP Dr. Yüksel Pehlevan; “Halıdere Toplum Ruh Sağlığı ve Fizik Tedavi Merkezimiz 27 Mart 2017 de açıldı. Açılışından bu güne kadar faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor. Toplum Sağlığı Merkezinde ki amacımız ruhsal sorumluğu olan vatandaşlarımızın medikal tedavinin yanında hayata bir şekilde adapte etmek kendi kendine bireysel bir seviyede iş ve sanatsal adapte olması ailelerin üzerindeki bu yükü kaldırarak topluma sağlıklı bireyler olarak kazandırmaktır. Medikal tedavinin yanında ilgili psikiyatri uzmanımız desteği, uzman çalışanlarımızla iş ve uğraş terapileri ile danışmanların eşliğinde üretici olarak eğitim alıyorlar. Daha önce evden dışarıya çıkamayan bu arkadaşlarımız artık günlük işlerini yaparken her biri birer üretici oldular” dedi. HALIDERE FİZİK TEDAVİ MERKEZİ BAŞARILI OLDU Kocaeli İl sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney; “Büyük bir heyecanla geldim. Çünkü buraya çok büyük bir emek verdiğimiz Halıdere Toplum Ruh Sağlığı ve Fizik Tedavi Merkezi başarılı olurmuyuz? Başta bu kadar inanmadığımız bu proje fakat çok başarılı olduğunu gördük. Hakikaten yola çıkarken bu kadar başarılı olacağını sanmıyordum. Ama beklentilerimizin üstünde bir başarıya ulaştı. İşte bende diyorum ki bütün yatırımları insana yapılması lazım” dedi. RUH SAĞLIĞINI KORUMAK İÇİN ÇALIŞMALIYIZ Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş; “bu gün anlamlı bir gün. Bun gün Dünya Ruh Sağlığın günü yine arkadaşlarımız toplumda farkındalık yaratmak zihinsel gelişimi geliştirmek. Bu son zamanlarda bölgemizde yapılan en akıcı faaliyetlerden biridir. Toplum Ruh Sağlığı Halıdere'de iyi duruma geldi. Toplumun ruh sağlığını koruma kollamak için çok çalışmamız lazım. Kişinin doğumundan ölümüne kadar geçen süredeki sosyal çevreden etkilenmeler, ama son zamanlarda bu teknoloji bağımlılık sıkıntı haline gelmeye başladı. Bakıyorum her yerde teknoloji ile oyalanıyor” şeklinde konuştu. Bu konuşmaların ardından Doktor Filiz Yılmaz Dere Ruh Sağlığı ile ilgili bilgi verdikten sonda konuşmacı olarak prof. Dr. Mustafa Yıldız, Dr. Yüksel Can Öz, İŞ-KUR adına Ayşe San ve Mehmet Temtap yerini alarak ve panelde Ruh Sağlığı ile ilgili açıklamalarda bulundular. 
Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesinin düzenlemiş olduğu panelde Toplum Ruh Sağlık Merkezinin başarılı olduğunu belirten Kocaeli İl sağlık müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney; “bütün yatırımları insana yapmak lazım” dedi.

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi yönetimi tarafından Gölcük 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı dolayısı nedeni ile  FORD OTOSAN Vehbi Koç Kültür Merkezinde Ruhsal sağlığa sahip bireylerin istidam sonuçlarına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen Bilmemek Korkutur Anlamak İçin Tanı temalı panel düzenledi. Düzenlenen Panele Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Kocaeli Vali Yardımcısı Ahmet Büyük Çelik, Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Levent Değirmenci, Kocaeli İl sağlık müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney, Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Başhekimi OP. Dr. Yüksel Pehlevan, Gölcük Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Gölcük Kent Konseyi Başkanı Dr. Metin Şentürk ve çok sayıda davetliler katılım sağladılar.

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Yöneticisi OP Dr. Yüksel Pehlevan; “Halıdere Toplum Ruh Sağlığı ve Fizik Tedavi Merkezimiz 27 Mart 2017 de açıldı. Açılışından bu güne kadar faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor. Toplum Sağlığı Merkezinde ki amacımız ruhsal sorumluğu olan vatandaşlarımızın medikal tedavinin yanında hayata bir şekilde adapte etmek kendi kendine bireysel bir seviyede iş ve sanatsal adapte olması ailelerin üzerindeki bu yükü kaldırarak topluma sağlıklı bireyler olarak kazandırmaktır. Medikal tedavinin yanında ilgili psikiyatri uzmanımız desteği, uzman çalışanlarımızla iş ve uğraş terapileri ile danışmanların eşliğinde üretici olarak eğitim alıyorlar. Daha önce evden dışarıya çıkamayan bu arkadaşlarımız artık günlük işlerini yaparken her biri birer üretici oldular” dedi.

HALIDERE FİZİK TEDAVİ MERKEZİ BAŞARILI OLDU
Kocaeli İl sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney; “Büyük bir heyecanla geldim. Çünkü buraya çok büyük bir emek verdiğimiz Halıdere Toplum Ruh Sağlığı ve Fizik Tedavi Merkezi başarılı olurmuyuz? Başta bu kadar inanmadığımız bu proje fakat çok başarılı olduğunu gördük. Hakikaten yola çıkarken bu kadar başarılı olacağını sanmıyordum. Ama beklentilerimizin üstünde bir başarıya ulaştı. İşte bende diyorum ki bütün yatırımları insana yapılması lazım” dedi.

RUH SAĞLIĞINI KORUMAK İÇİN ÇALIŞMALIYIZ
Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş; “bu gün anlamlı bir gün. Bun gün Dünya Ruh Sağlığın günü yine arkadaşlarımız toplumda farkındalık yaratmak zihinsel gelişimi geliştirmek. Bu son zamanlarda bölgemizde yapılan en akıcı faaliyetlerden biridir. Toplum Ruh Sağlığı Halıdere'de iyi duruma geldi. Toplumun ruh sağlığını koruma kollamak için çok çalışmamız lazım. Kişinin doğumundan ölümüne kadar geçen süredeki sosyal çevreden etkilenmeler, ama son zamanlarda bu teknoloji bağımlılık sıkıntı haline gelmeye başladı. Bakıyorum her yerde teknoloji ile oyalanıyor” şeklinde konuştu. Bu konuşmaların ardından Doktor Filiz Yılmaz Dere Ruh Sağlığı ile ilgili bilgi verdikten sonda konuşmacı olarak prof. Dr. Mustafa Yıldız, Dr. Yüksel Can Öz, İŞ-KUR adına Ayşe San ve Mehmet Temtap yerini alarak ve panelde Ruh Sağlığı ile ilgili açıklamalarda bulundular. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.