ERİKLİ TEPE ÇALIŞMASI HIZLANDI

Gölcük 02.11.2017 - 12:10, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ERİKLİ TEPE ÇALIŞMASI HIZLANDI

Gölcük´ün şehir merkezinin yaklaşık 17 kilometre yukarısında bulunan ve Beylik Köyüne sınır olan 600 Dönümlük Erikli Düzü Yaylası, Gölcük Belediyesi´nin girişimleri sonucunda, turizme açılarak vatandaşın hizmetine sunulacak. İhalesi yapılarak inşasına başlanan Erikli Tepe Tabiat parkı projesi tüm hızıyla devam ediyor.

Gölcük Belediyesi nin dev yatırımlarından birisi daha hayat buluyor. Erikli Düzü Yaylasında yapımı süren 300 dönümlük Tabiat parkı projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Bungalov evlerinin çatıları kapatılma işi bitirildi. Ayrıca macera parkı çalışmalarında sona yaklaşıldı. Yıl sonuna doğru açılması planlanan tabiat parkı projesi Gölcüklüleri ve şehir dışından gelecek misafirleri doğa ile iç içe güzel vakit geçirmelerine olanak sağlayacak. Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, bölge halkına nefes aldıracak ve Gölcük'ü Kocaeli'nin mesire alanı haline getirecek, ferah bir sosyal yaşam alanı oluşturduklarını söyledi.  TURİZİM CENNETİ OLACAK Gölcük'ün termal turizm potansiyeli ile birlikte birçok turizm çeşitliliğini bünyesinde barındıran ender yerleşim alanlarından birisi olduğuna işaret eden Başkan Ellibeş, bunların başında termal turizm ile birlikte sağlık turizminin geldiğini belirtti. Belediye tesislerinden olan Yazlık Ilıca Termal Tesisleri'nin her gün yüzlerce misafire ev sahipliği yaptığını kaydeden Başkan Ellibeş, “Tabiat Parkı Projesinin tamamlanmasıyla bu sayının daha da katlanacağına inanıyorum. Biz Gölcük'te topyekûn değişim ve dönüşüm hamlesi başlattık. Kentsel dönüşümle birlikte ilçenin çehresini değiştirecek önemli adımlar atıyoruz. Bir diğer hedef Erikli Tepe Tabiat Parkı Projesiydi ve inşallah bu sezon hizmete açacağız. Etaplar halinde sürdürülen kentsel dönüşüm projelerinin yanısıra, Erikli Tepe Tabiat Parkı, Tarihi Yalı Evleri Restorasyon projesi ve diğer dokunuşlarla Gölcük'ü yakın bir süreçte Kocaeli'nin ve bölgenin en güzel yaşam merkezi ve turizm cenneti haline getireceğiz. Biz ilçemizde bu potansiyeli görüyoruz.” ifadelerini kullandı.  
Gölcük´ün şehir merkezinin yaklaşık 17 kilometre yukarısında bulunan ve Beylik Köyüne sınır olan 600 Dönümlük Erikli Düzü Yaylası, Gölcük Belediyesi´nin girişimleri sonucunda, turizme açılarak vatandaşın hizmetine sunulacak. İhalesi yapılarak inşasına başlanan Erikli Tepe Tabiat parkı projesi tüm hızıyla devam ediyor.

Gölcük Belediyesi nin dev yatırımlarından birisi daha hayat buluyor. Erikli Düzü Yaylasında yapımı süren 300 dönümlük Tabiat parkı projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Bungalov evlerinin çatıları kapatılma işi bitirildi. Ayrıca macera parkı çalışmalarında sona yaklaşıldı. Yıl sonuna doğru açılması planlanan tabiat parkı projesi Gölcüklüleri ve şehir dışından gelecek misafirleri doğa ile iç içe güzel vakit geçirmelerine olanak sağlayacak. Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, bölge halkına nefes aldıracak ve Gölcük'ü Kocaeli'nin mesire alanı haline getirecek, ferah bir sosyal yaşam alanı oluşturduklarını söyledi.
 TURİZİM CENNETİ OLACAK
Gölcük'ün termal turizm potansiyeli ile birlikte birçok turizm çeşitliliğini bünyesinde barındıran ender yerleşim alanlarından birisi olduğuna işaret eden Başkan Ellibeş, bunların başında termal turizm ile birlikte sağlık turizminin geldiğini belirtti. Belediye tesislerinden olan Yazlık Ilıca Termal Tesisleri'nin her gün yüzlerce misafire ev sahipliği yaptığını kaydeden Başkan Ellibeş, “Tabiat Parkı Projesinin tamamlanmasıyla bu sayının daha da katlanacağına inanıyorum. Biz Gölcük'te topyekûn değişim ve dönüşüm hamlesi başlattık. Kentsel dönüşümle birlikte ilçenin çehresini değiştirecek önemli adımlar atıyoruz. Bir diğer hedef Erikli Tepe Tabiat Parkı Projesiydi ve inşallah bu sezon hizmete açacağız. Etaplar halinde sürdürülen kentsel dönüşüm projelerinin yanısıra, Erikli Tepe Tabiat Parkı, Tarihi Yalı Evleri Restorasyon projesi ve diğer dokunuşlarla Gölcük'ü yakın bir süreçte Kocaeli'nin ve bölgenin en güzel yaşam merkezi ve turizm cenneti haline getireceğiz. Biz ilçemizde bu potansiyeli görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.