LASTİK İŞ

ERKUL OKULLARI KOÜ'YE TAHSİS EDİLDİ

Eğitim 11.08.2016 - 09:38, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

ERKUL OKULLARI KOÜ'YE TAHSİS EDİLDİ

15 Temmuz darbe girişi sonrası FETO Terör Örgütü’yle bağlantısı olduğu gerekçesiyle kapatılan, mal varlıkları Hazine’ye devredilen ilimizdeki okulların mevcut yerleriyle ilgili tasarruflar da ortaya çıkmaya başladı.

 Başiskele’de bulunan Erkul Eğitim kurumları binalarının Kocaeli Üniversitesi’ne tahsisi yönünde karar alındı. KOÜ KOLEJİ KURULACAK Erkul Okulları’nın bulunduğu alanın, Kocaeli Üniversitesi’ne tahsisini Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ile Vali Hasan Basri Güzeloğlu’nun da uygun bulduğu ve onay verdiği öğrenildi. Kocaeli Üniversitesi Genel Sekreteri Fatih Akbulut, tahsisin gerçekleşmesinden sonra içinde zamanında Anaokulu, İlkokulu, Ortaokul, Anadolu ve Fen Liseleri’nin faaliyet gösterdiği Özel Erkul Eğitim Kurumları binalarına henüz belirlenmeyen bir fakültenin taşınacağını belirtti. Aynı bölgede olan Kullar MYO da genişletilecek; bu alanı da kullanabilecek. 27 dönümlük bu alanda Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü’nün projeleri arasında olan KOÜ Koleji’nin kurulması, Eğitim Fakültesi’ne bağlı ilk ve ortaokulun faaliyete geçirilmesi planlanıyor.  
15 Temmuz darbe girişi sonrası FETO Terör Örgütü’yle bağlantısı olduğu gerekçesiyle kapatılan, mal varlıkları Hazine’ye devredilen ilimizdeki okulların mevcut yerleriyle ilgili tasarruflar da ortaya çıkmaya başladı.

 Başiskele’de bulunan Erkul Eğitim kurumları binalarının Kocaeli Üniversitesi’ne tahsisi yönünde karar alındı.

KOÜ KOLEJİ KURULACAK

Erkul Okulları’nın bulunduğu alanın, Kocaeli Üniversitesi’ne tahsisini Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ile Vali Hasan Basri Güzeloğlu’nun da uygun bulduğu ve onay verdiği öğrenildi. Kocaeli Üniversitesi Genel Sekreteri Fatih Akbulut, tahsisin gerçekleşmesinden sonra içinde zamanında Anaokulu, İlkokulu, Ortaokul, Anadolu ve Fen Liseleri’nin faaliyet gösterdiği Özel Erkul Eğitim Kurumları binalarına henüz belirlenmeyen bir fakültenin taşınacağını belirtti. Aynı bölgede olan Kullar MYO da genişletilecek; bu alanı da kullanabilecek. 27 dönümlük bu alanda Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü’nün projeleri arasında olan KOÜ Koleji’nin kurulması, Eğitim Fakültesi’ne bağlı ilk ve ortaokulun faaliyete geçirilmesi planlanıyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.