LASTİK İŞ
ismail

ERZURUMLULAR KURTULUŞLARINI KUTLADI

Gündem 15.03.2017 - 11:06, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ERZURUMLULAR KURTULUŞLARINI KUTLADI

Gölcük'de faaliyette bulunan Gölcük Erzurumlular Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği, 12 Mart Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü ve İstiklal Marşının Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabulünün 96. yıl dönümünü dernek binalarında yapmış oldukları anma programıyla kutladılar.

Program Değirendere Merkez Cami imamı Yaşar Kurubaş, Donanma Cami imamı Sedat Kaya  ve Bayram Cami Emekli imamı Ali Eraydın'ın şehitlerimiz ve Mehmet Akif Ersoy'un ruhuna okudukları Kuran'ı Kerim ve dualarla başladı.  Daha sonra söz alan dernek başkanı Muhammet Turan Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yılı münasebetiyle yapmış olduğu konuşmada; 16 Şubat 1916 tarihinde Ruslar Erzurum'u işgal etmişlerdir. Bu tarihten sonra Rusya'da çıkan Bolşevik ihtilali sonrası Ruslar Erzurum'u terk etmiştir. O zamana kadar beraber yaşadığımız Ermeniler oluşturdukları çetelerle savaşla ilgisi olmayan bir çok masum vatandaşımızı şehit etmişlerdir.  Erzurum; vatanı için canını seve seve feda eden yiğitlerin şehridir. “BEBEM ANASIZ BÜYÜR DE VATANSIZ BÜYÜMEZ” deyip üç aylık bebeğini bırakıp cepheye savaşmaya giden Nene Hatunların ve Atatürk'ten aldığı üsteğmen rütbesiyle buralara gelip Bahçecik- Servetiye de ermeni çetelerle mücadele eden Değirmendere'de yaralanan, ömrünün son günlerinde “AÇIM AMA ŞEREFLİYİM” diyen Kara Fatma'ların  şehridir.  Yine Türk milletinin bağımsızlığa ve kutsal değerlerine olan inancını destanlaştıran İstiklal Marşı'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde "Milli Marş" olarak kabul edilmesinin 96. yıl dönümünü tebrik ederek, İstiklal Marşı'nın milli mücadele ruhunu, Türk milletinin vatan sevgisini, bağımsızlığa olan tutkusunu en güzel bir biçimde yansıttığını ifade eden Turan, Mehmet Akif Ersoy'un son zamanlarında söylediği gibi “Allah bir daha bu millete istiklal marşı yazdırmasın.” diyerek konuşmasını bitirdi.
Gölcük'de faaliyette bulunan Gölcük Erzurumlular Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği, 12 Mart Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü ve İstiklal Marşının Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabulünün 96. yıl dönümünü dernek binalarında yapmış oldukları anma programıyla kutladılar.

Program Değirendere Merkez Cami imamı Yaşar Kurubaş, Donanma Cami imamı Sedat Kaya  ve Bayram Cami Emekli imamı Ali Eraydın'ın şehitlerimiz ve Mehmet Akif Ersoy'un ruhuna okudukları Kuran'ı Kerim ve dualarla başladı.  Daha sonra söz alan dernek başkanı Muhammet Turan Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yılı münasebetiyle yapmış olduğu konuşmada; 16 Şubat 1916 tarihinde Ruslar Erzurum'u işgal etmişlerdir. Bu tarihten sonra Rusya'da çıkan Bolşevik ihtilali sonrası Ruslar Erzurum'u terk etmiştir. O zamana kadar beraber yaşadığımız Ermeniler oluşturdukları çetelerle savaşla ilgisi olmayan bir çok masum vatandaşımızı şehit etmişlerdir.  Erzurum; vatanı için canını seve seve feda eden yiğitlerin şehridir. “BEBEM ANASIZ BÜYÜR DE VATANSIZ BÜYÜMEZ” deyip üç aylık bebeğini bırakıp cepheye savaşmaya giden Nene Hatunların ve Atatürk'ten aldığı üsteğmen rütbesiyle buralara gelip Bahçecik- Servetiye de ermeni çetelerle mücadele eden Değirmendere'de yaralanan, ömrünün son günlerinde “AÇIM AMA ŞEREFLİYİM” diyen Kara Fatma'ların  şehridir. 
Yine Türk milletinin bağımsızlığa ve kutsal değerlerine olan inancını destanlaştıran İstiklal Marşı'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde "Milli Marş" olarak kabul edilmesinin 96. yıl dönümünü tebrik ederek, İstiklal Marşı'nın milli mücadele ruhunu, Türk milletinin vatan sevgisini, bağımsızlığa olan tutkusunu en güzel bir biçimde yansıttığını ifade eden Turan, Mehmet Akif Ersoy'un son zamanlarında söylediği gibi “Allah bir daha bu millete istiklal marşı yazdırmasın.” diyerek konuşmasını bitirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.