ERZURUMLULARDAN ESNAFA TEŞEKKÜR

19.01.2019 - 15:23, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ERZURUMLULARDAN ESNAFA TEŞEKKÜR

Gölcük Erzurumlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Muhammet Turan ile yönetimi Gölcük'te Ticari hayatında Gölcük'e katkı sağlayan Hemşehrilerine teşekkür plaketi veriyor.

Gölcük Erzurumlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Muhammet Turan ile yönetimi Gölcük'te Ticari hayatında Gölcük'e katkı sağlayan Hemşehrilerine teşekkür plaketi veriyor. Gölcük Erzurumlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 1984 yılında Gölcük'te kurularak hizmet vermeye başladı. Dernek 35 yıllık sürecinde ilçemizde birçok etkinlik yaparak yöresel kültürel tanıtımı en iyi bir şekilde başardı. 2019 yılı etkinliklerine başlayan Gölcük Erzurumlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Muhammet Turan şu açıklamalarda bulundu.  Başkan Turan; “Derneğimiz 1984 yılından 2015 yılına kadar başarılı etkinlikler yaptı. Bu etkinlikler yanı sıra derneğimiz için bir yeni bina alınması için yaptığımız çalışma sonucunda 2015 Kasın ayında Gölcük Merkez Mahallesi Preveze Caddesi 12. Sokak No- te derneğimize yeni yer satın aldık. Dernek binamızın düzenlemesinin ardından sonra etkinliklerimiz devam etti. 2019 yılı etkinliklerimiz için yaptığımız faaliyet çalışmalarımız ise ilçemizde ticari hayatına Katkı sağlayan Hemsehrilerimizin iş yerlerini ziyaret ederek kentimiz için ürettikleri katma değerden dolayı kendilerine teşekkür edip plaket takdiminde bulunuyoruz. Bu çalışmalarımız halen devam ediyor.  Yakın zamanda planlamayı düşündüğümüz yöremizin önemli kültürlerinden biri olan yöresel herfene etkinliğimiz olacaktır. Herfenenin açıklaması da şudur. Herfene Çok eski bir yöresel geleneğimiz olup, kış ayların gecelerinde tertiplenen sohbet ve yöresel oyunların yapılan bir eğlencedir. Bu eğlenceye gelen her genç yağ, un, ekmek, yumurta ve benzeri gıda maddeleri getiriyor. Getirilen bu gıda maddeleri ile bu eğlencede pişirilerek ve sazlı sözlü eğlencede yenilir. Gartol (patates) dediğimiz akşamları fırında Gartol etkinliğimiz olacak. İleriki günlerde büyük etkinlikler için projelerimiz olurken, Erzurum'un tanıtımı için çalışma yapılacak. Bahar ayında düzenleyeceğimiz Erzurum yöresel festivalinde Erzurum kültürünü şehrimize tanıtırız” şeklinde ifade etti.
Gölcük Erzurumlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Muhammet Turan ile yönetimi Gölcük'te Ticari hayatında Gölcük'e katkı sağlayan Hemşehrilerine teşekkür plaketi veriyor.

Gölcük Erzurumlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Muhammet Turan ile yönetimi Gölcük'te Ticari hayatında Gölcük'e katkı sağlayan Hemşehrilerine teşekkür plaketi veriyor.

Gölcük Erzurumlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 1984 yılında Gölcük'te kurularak hizmet vermeye başladı. Dernek 35 yıllık sürecinde ilçemizde birçok etkinlik yaparak yöresel kültürel tanıtımı en iyi bir şekilde başardı. 2019 yılı etkinliklerine başlayan Gölcük Erzurumlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Muhammet Turan şu açıklamalarda bulundu. 

Başkan Turan; “Derneğimiz 1984 yılından 2015 yılına kadar başarılı etkinlikler yaptı. Bu etkinlikler yanı sıra derneğimiz için bir yeni bina alınması için yaptığımız çalışma sonucunda 2015 Kasın ayında Gölcük Merkez Mahallesi Preveze Caddesi 12. Sokak No- te derneğimize yeni yer satın aldık. Dernek binamızın düzenlemesinin ardından sonra etkinliklerimiz devam etti. 2019 yılı etkinliklerimiz için yaptığımız faaliyet çalışmalarımız ise ilçemizde ticari hayatına Katkı sağlayan Hemsehrilerimizin iş yerlerini ziyaret ederek kentimiz için ürettikleri katma değerden dolayı kendilerine teşekkür edip plaket takdiminde bulunuyoruz. Bu çalışmalarımız halen devam ediyor. 

Yakın zamanda planlamayı düşündüğümüz yöremizin önemli kültürlerinden biri olan yöresel herfene etkinliğimiz olacaktır. Herfenenin açıklaması da şudur. Herfene Çok eski bir yöresel geleneğimiz olup, kış ayların gecelerinde tertiplenen sohbet ve yöresel oyunların yapılan bir eğlencedir. Bu eğlenceye gelen her genç yağ, un, ekmek, yumurta ve benzeri gıda maddeleri getiriyor. Getirilen bu gıda maddeleri ile bu eğlencede pişirilerek ve sazlı sözlü eğlencede yenilir. Gartol (patates) dediğimiz akşamları fırında Gartol etkinliğimiz olacak. İleriki günlerde büyük etkinlikler için projelerimiz olurken, Erzurum'un tanıtımı için çalışma yapılacak. Bahar ayında düzenleyeceğimiz Erzurum yöresel festivalinde Erzurum kültürünü şehrimize tanıtırız” şeklinde ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.