ERZURUMLULARIN BAŞKANI MUHAMMET TURAN OLDU

26.04.2015 - 16:43, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

ERZURUMLULARIN BAŞKANI MUHAMMET TURAN OLDU

Gölcük Erzurumlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Cumhur Acar’ın sağlık açısında yaşadığı rahatsızlıktan dolayı kongreye gidildi. Muhammet Turan yeni dernek başkanı seçildi.

Gölcük Erzurumlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Cumhur Acar’ın sağlık açısında yaşadığı rahatsızlıktan dolayı kongreye gidildi.  Muhammet Turan yeni dernek başkanı seçildi.  Gölcük Erzurumlular Dernek binasında düzenlenen Gölcük Erzurumlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğin kongresine AK Parti ilçe başkan vekili İbrahim Ulufer, Karamürsel Vergi Dairesi müdürü Adem Atan, Gölcük Pazarcılar Odası Başkanı Abdurrezak Tuncer, Kocaeli Erzurumlular vakfı başkanı Azmi Cihat Hatipoğlu, AK Parti ilçe eski Başkanı Mevlüt Demir ve çok sayıda dernek üyeleri katılım sağladılar. Kongrenin başlaması ile ilk olarak Kongrede divan Başkanlığını Azmi Cihat Hatipoğlu, Katip üyeler A. Kadir Tiryaki ve Oğuz Koçak getirildi. Divan heyetinin yerini alınca Gölcük Erzurumlular Derneği yönetim kurulu üyelerinden Musa Koçak kısa bir açıklama yaptı.. Kocak “Ermeni-me zulüm diyerek Sözde Ermeni Soykırımı tanınmalar yaptılar. Ben burada soruyorum. Tarihte 4 Milyon Müslüman Türk Ermeni Tarafından kayıp, katledilmiş veya şehit edilmiştir. Bunları tüm dünyanın bilmesi halinde suskun kalması acı verici oldu. Fakat sözde Ermeni Soykırımı dünyada tanımını yaparken, buna karşılık tazminat ve bizden toprak isteyecekler. Bizler atalarımızın kanıyla sulanmış bu toprakları asla vermeyeceğiz. Bu topraklar için bizler kanımızı gözümüzü kırpmadan dökeriz” dedi. Dernek Yeni Başkanı Muhammet Turan; “öncelikle derneğimizin bu genel kurulunda bu birliktelik içerisinde olmamız ve bizleri yalnız bırakmayan tüm katılımcılara gönülden teşekkür ederim. Bizler Erzurumlular Derneği olarak Kocaeli genelinde en yüksek nüfusa sahibiz. Burada milletçilik yapmıyorum. Bizler bu çoğunluğumuzla üretimimizle gelecek olan nesillerimize bir şeyleri miras olarak bırakmalıyız. Kültürel olarak zenginliğimizi birlikte paylaşmalıyız. Bizim amacımız yeni yönetim olarak derneğimizin kendi binası olması için yer satın almaktır. Biz bunların çalışmalarına başladık. Gölcükte bölünmeler diye bir laflar gezildi. Fakat biz bunların önüne geçilerek bu bölünme olayına son verdik. Burada birlik ve beraberliği oluşturduk. Değerli arkadaşlar hemşerilerimizin cenazelerde, düğün ve tüm cemiyetlerimizde tümüyle katılmalıyız” dedi. u konuşmaların ardından sonra yönetim kurulu yeni isim listeleri açıklandı.   Dernek yeni yönetim kurulu: Başkan Muhammet Turan, Musa Koçak, Mehmet Vural, Kenan Uygur, Cezayir Ateş, Aslan Sezer, Müdeher Özçelebi. Denetim kurulu: M. Nuri Lezgi, A. Kadir Tiryaki, Ziya Yıldız  1-            Gölcük Erzurumlular Derneği yönetim kurulu üyelerinden Musa Koçak 2-            Kocaeli Erzurumlular vakfı başkanı Azmi Cihat Hatipoğlu 3-            Dernek Yeni Başkanı Muhammet Turan
Gölcük Erzurumlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Cumhur Acar’ın sağlık açısında yaşadığı rahatsızlıktan dolayı kongreye gidildi. Muhammet Turan yeni dernek başkanı seçildi.

Gölcük Erzurumlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Cumhur Acar’ın sağlık açısında yaşadığı rahatsızlıktan dolayı kongreye gidildi.  Muhammet Turan yeni dernek başkanı seçildi.

 Gölcük Erzurumlular Dernek binasında düzenlenen Gölcük Erzurumlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğin kongresine AK Parti ilçe başkan vekili İbrahim Ulufer, Karamürsel Vergi Dairesi müdürü Adem Atan, Gölcük Pazarcılar Odası Başkanı Abdurrezak Tuncer, Kocaeli Erzurumlular vakfı başkanı Azmi Cihat Hatipoğlu, AK Parti ilçe eski Başkanı Mevlüt Demir ve çok sayıda dernek üyeleri katılım sağladılar. Kongrenin başlaması ile ilk olarak Kongrede divan Başkanlığını Azmi Cihat Hatipoğlu, Katip üyeler A. Kadir Tiryaki ve Oğuz Koçak getirildi. Divan heyetinin yerini alınca Gölcük Erzurumlular Derneği yönetim kurulu üyelerinden Musa Koçak kısa bir açıklama yaptı..

Kocak “Ermeni-me zulüm diyerek Sözde Ermeni Soykırımı tanınmalar yaptılar. Ben burada soruyorum. Tarihte 4 Milyon Müslüman Türk Ermeni Tarafından kayıp, katledilmiş veya şehit edilmiştir. Bunları tüm dünyanın bilmesi halinde suskun kalması acı verici oldu. Fakat sözde Ermeni Soykırımı dünyada tanımını yaparken, buna karşılık tazminat ve bizden toprak isteyecekler. Bizler atalarımızın kanıyla sulanmış bu toprakları asla vermeyeceğiz. Bu topraklar için bizler kanımızı gözümüzü kırpmadan dökeriz” dedi.

Dernek Yeni Başkanı Muhammet Turan; “öncelikle derneğimizin bu genel kurulunda bu birliktelik içerisinde olmamız ve bizleri yalnız bırakmayan tüm katılımcılara gönülden teşekkür ederim. Bizler Erzurumlular Derneği olarak Kocaeli genelinde en yüksek nüfusa sahibiz. Burada milletçilik yapmıyorum. Bizler bu çoğunluğumuzla üretimimizle gelecek olan nesillerimize bir şeyleri miras olarak bırakmalıyız. Kültürel olarak zenginliğimizi birlikte paylaşmalıyız. Bizim amacımız yeni yönetim olarak derneğimizin kendi binası olması için yer satın almaktır. Biz bunların çalışmalarına başladık. Gölcükte bölünmeler diye bir laflar gezildi. Fakat biz bunların önüne geçilerek bu bölünme olayına son verdik. Burada birlik ve beraberliği oluşturduk. Değerli arkadaşlar hemşerilerimizin cenazelerde, düğün ve tüm cemiyetlerimizde tümüyle katılmalıyız” dedi. u konuşmaların ardından sonra yönetim kurulu yeni isim listeleri açıklandı.  

Dernek yeni yönetim kurulu: Başkan Muhammet Turan, Musa Koçak, Mehmet Vural, Kenan Uygur, Cezayir Ateş, Aslan Sezer, Müdeher Özçelebi.

Denetim kurulu: M. Nuri Lezgi, A. Kadir Tiryaki, Ziya Yıldız 

1-            Gölcük Erzurumlular Derneği yönetim kurulu üyelerinden Musa Koçak

2-            Kocaeli Erzurumlular vakfı başkanı Azmi Cihat Hatipoğlu

3-            Dernek Yeni Başkanı Muhammet Turan

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.