ESKİ EMNİYET MÜDÜRÜNE 6 YIL CEZA

Gündem 28.02.2017 - 16:47, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ESKİ EMNİYET MÜDÜRÜNE 6 YIL CEZA

Terör örgütü üyesi olmak suçuyla tutuklu bulunan Gölcük İlçe Emniyet Müdürü Hakan Başkal’a mahkeme 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi

5 Temmuz hain darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY Terör örgütüne yönelik başlatılan soruşturma kapsamında açığa alınan Gölcük eski İlçe Emniyet Müdürü ve il emniyet müdür yardımcısı Hakan Başkal, hakim karşısına çıktı. Mahkeme kendisini savunan ve terör örgütü üyesi olma suçlamasının kendisini üzdüğünü söyleyen Başkal, ifadesinde şunları söyledi: “Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum. İddianamede yer alan telefon hattı bana aittir. Arama sırasında telefona el konuldu. Bu telefonu yaklaşık bir buçuk yıldır kullanıyorum. İkinci el olarak almıştım ancak ne zaman aldığımı hatırlayamıyorum.     YURT DIŞIĞI YASAĞIYLA Bundan önce kullandığım telefonu da yine ikinci elden almıştım. Telefonu Ankara’dan almıştım ancak dükkanı tam olarak hatırlayamıyorum. Bylock programını telefonum yüklemedim. Uzun yıllar terör bölgesinde görev yapmış bir emniyet mensubu olarak bu örgüte üye olmak iddiası beni çok üzmektedir. Ayrıca mahkeme heyetine verdiğim yazılı ifadelerimi tekrar ediyorum. Suçsuzum, beraatimi talep ediyorum.” Mahkeme verdiği aranın ardından kararını açıkladı. Mahkemeye heyeti sanık Başkal’a 6 yıl 3 ay hapis cezası verirken, yattığı süreyi göz önünde bulundurarak yurt dışığı yasağıyla tahliyesine karar verdi.  
Terör örgütü üyesi olmak suçuyla tutuklu bulunan Gölcük İlçe Emniyet Müdürü Hakan Başkal’a mahkeme 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi

5 Temmuz hain darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY Terör örgütüne yönelik başlatılan soruşturma kapsamında açığa alınan Gölcük eski İlçe Emniyet Müdürü ve il emniyet müdür yardımcısı Hakan Başkal, hakim karşısına çıktı.

Mahkeme kendisini savunan ve terör örgütü üyesi olma suçlamasının kendisini üzdüğünü söyleyen Başkal, ifadesinde şunları söyledi: “Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum. İddianamede yer alan telefon hattı bana aittir. Arama sırasında telefona el konuldu. Bu telefonu yaklaşık bir buçuk yıldır kullanıyorum. İkinci el olarak almıştım ancak ne zaman aldığımı hatırlayamıyorum.
 
 
YURT DIŞIĞI YASAĞIYLA
Bundan önce kullandığım telefonu da yine ikinci elden almıştım. Telefonu Ankara’dan almıştım ancak dükkanı tam olarak hatırlayamıyorum. Bylock programını telefonum yüklemedim. Uzun yıllar terör bölgesinde görev yapmış bir emniyet mensubu olarak bu örgüte üye olmak iddiası beni çok üzmektedir. Ayrıca mahkeme heyetine verdiğim yazılı ifadelerimi tekrar ediyorum. Suçsuzum, beraatimi talep ediyorum.” Mahkeme verdiği aranın ardından kararını açıkladı.

Mahkemeye heyeti sanık Başkal’a 6 yıl 3 ay hapis cezası verirken, yattığı süreyi göz önünde bulundurarak yurt dışığı yasağıyla tahliyesine karar verdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.