ESKİŞEHİRLİLER ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜNÜ KUTLADI

Gündem 09.01.2021 - 13:26, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

ESKİŞEHİRLİLER ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜNÜ KUTLADI

10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutlayan Başkan Denlikol, Tarihin her döneminde milletin müşterek sesi olma ve kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde başarıyla yerine getiriyorlar

10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kapsamında bir açıklama yapan Gölcük Eskişehirliler Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Bülent Denlikol yaptığı açıklamada şunları dile getirdi. Başkan Denlikol; “  10 Ocak 1961 yılında gazetecilerin çalışma haklarında iyileştirmeler getiren 212 sayılı Yasa'nın yürürlüğe girmesi üzerine, dokuz gazete sahibi, yasayı protesto etmek için 3 gün boyunca gazeteleri yayımlamama kararı aldılar. Bu gelişme karşısında, gazeteciler haklarına ve basın özgürlüğüne sahip çıkmak amacıyla ‘BASIN’ adıyla kendi gazetelerini 11–12–13 Ocak 1961 tarihlerinde yayımladılar. O tarihten sonra 10 Ocak, Çalışan Gazeteciler Bayramı olarak kutlandı. 1971 yılında ise çalışanların hakları ve basın özgürlüğüne getirilen kısıtlamalara tepki olarak 10 Ocak, Bayram olmaktan çıkarıldı ve Çalışan Gazeteciler Günü olarak değiştirildi.   Tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medya, demokratik bir ülkenin vazgeçilmez unsurlarından biridir. Güçlü gazeteci, güçlü basın kuruluşunu, güçlü basın kuruluşları da güçlü demokrasinin tesisini sağlayacaktır. Kamuoyunu bilgilendirme, haber verme ve halk adına denetim yapma gibi son derece önemli görevler yürüten basın çalışanlarına demokrasinin tüm kurumlarıyla yerleşmesi açısından da önemli görevler düşmektedir. Bu önemli görevi yerine getirmek için her şartta görevleri peşinde koşan gazetecilerimiz düzenli bir mesaisi olmadan, halkı bilgilendirmek için verdiği mücadele her türlü takdirin üzerindedir.   Tarihin her döneminde milletin müşterek sesi olma ve kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde başarıyla yerine getirebilmek için mesleki zorluklarına rağmen vazifesini en iyi şekilde ifa etmeye çalışan basınımızın,  düşünce ve görüş zenginlikleriyle, toplumun bilgilenmesi ve bilinçlenmesinde, huzur ve güven ortamının güçlendirmesindeki rolü büyüktür. Bu duygu ve düşüncelerle,  basın meslek ilkelerine bağlı hareket ederek, mesleki ve toplumsal duyarlılık içinde çalışmalarını sürdüren basının, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum” şeklinde ifade etti.   Fahri Haner
10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutlayan Başkan Denlikol, Tarihin her döneminde milletin müşterek sesi olma ve kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde başarıyla yerine getiriyorlar

10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kapsamında bir açıklama yapan Gölcük Eskişehirliler Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Bülent Denlikol yaptığı açıklamada şunları dile getirdi. Başkan Denlikol; “  10 Ocak 1961 yılında gazetecilerin çalışma haklarında iyileştirmeler getiren 212 sayılı Yasa'nın yürürlüğe girmesi üzerine, dokuz gazete sahibi, yasayı protesto etmek için 3 gün boyunca gazeteleri yayımlamama kararı aldılar. Bu gelişme karşısında, gazeteciler haklarına ve basın özgürlüğüne sahip çıkmak amacıyla ‘BASIN’ adıyla kendi gazetelerini 11–12–13 Ocak 1961 tarihlerinde yayımladılar. O tarihten sonra 10 Ocak, Çalışan Gazeteciler Bayramı olarak kutlandı. 1971 yılında ise çalışanların hakları ve basın özgürlüğüne getirilen kısıtlamalara tepki olarak 10 Ocak, Bayram olmaktan çıkarıldı ve Çalışan Gazeteciler Günü olarak değiştirildi.

 

Tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir medya, demokratik bir ülkenin vazgeçilmez unsurlarından biridir. Güçlü gazeteci, güçlü basın kuruluşunu, güçlü basın kuruluşları da güçlü demokrasinin tesisini sağlayacaktır. Kamuoyunu bilgilendirme, haber verme ve halk adına denetim yapma gibi son derece önemli görevler yürüten basın çalışanlarına demokrasinin tüm kurumlarıyla yerleşmesi açısından da önemli görevler düşmektedir. Bu önemli görevi yerine getirmek için her şartta görevleri peşinde koşan gazetecilerimiz düzenli bir mesaisi olmadan, halkı bilgilendirmek için verdiği mücadele her türlü takdirin üzerindedir.

 

Tarihin her döneminde milletin müşterek sesi olma ve kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde başarıyla yerine getirebilmek için mesleki zorluklarına rağmen vazifesini en iyi şekilde ifa etmeye çalışan basınımızın,  düşünce ve görüş zenginlikleriyle, toplumun bilgilenmesi ve bilinçlenmesinde, huzur ve güven ortamının güçlendirmesindeki rolü büyüktür. Bu duygu ve düşüncelerle,  basın meslek ilkelerine bağlı hareket ederek, mesleki ve toplumsal duyarlılık içinde çalışmalarını sürdüren basının, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum” şeklinde ifade etti.

 

Fahri Haner

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.