LASTİK İŞ
ismail

ESNAF ANAHTARINI ALDI

Gölcük 25.10.2018 - 18:06, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ESNAF ANAHTARINI ALDI

Yaklaşık 20 ay içerisinde Gölcük Belediyesi tarafından yapılan Gölcük Yeni Sanayi Sitesi bu gün yeni sanayi sitesinde düzenlenen törenle sanayi esnafı dükkan tapu ve anahtarlarını aldılar.

Kentsel dönüşüm kapsamında Gölcük Kavaklı Mahallesi bulunan sanayinin kaldırılması için Gölcük Hisareyn Mevkiinde 75 bin metre kara alanı kamulaştırarak Yeni Sanayi Sitesi yapımına başlandı. Yeni sanayini yapımı yaklaşık 20 ay sürdü. Yapımı tamamlanan yeni sanayi için bugün sanayi esnaflarına tapularını vermek için yeni sanayide tapu töreni düzenlendi. Düzenlenen törene Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, AK Parti ilçe başkanı Mehmet Ellibeş, belediye Meclis üyeleri, Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanı Necmi Kocaman ve sanayi esnafları katılım sağladılar. Tören öncesi açıklama yapan Başkan Ellibeş; “insanlar hayal ediyor ama bu hayaller gerçekleşir veya gerçekleşmez. Fakat bizler hayal ettik ve hayalimiz gerçekleşti. Bundan dolayı çok heyecanlı ve çokta mutluyum. Gölcüğümüz 17 Ağustos Marmara depremin sonrasında hayat durma noktasına geldi. Ama halkımı inandı, biri birine kenetleşti, yeniden ayağa kalktı yeniden yapılamanın başlangıcını ortaya koydu. Süreç içerisinde de birçok maddi kayıplarını geri kazandı. Tabi ki 6 bine yakın şehidimizi geri getirmek mümkün değildi. Onlara Allahtan rahmet diliyoruz. Mekanları cennet olur inşallah. İşte bu yeniden yapılanma süreci içerisinde istediğimiz en önemlisi de kentsel dönüşüm projelerimizdi.  İşte bu dönüşüm birkaç ayakta birçok etapta başka başka bölgelerden oluşurdu. Onlarda en önemlisi de burada bulunduğumuz sanayi çarşısının dönüşümüydü. Malum sanayi çarşımız Gölcüğün merkezinde kaldı. Çok eski yapıyla itibarıyla çok sağlıklı hizmet vermekten yoksundu. Sanayi esnafımızla yaptığımız ortak girişim ve irade sonucunda sanayi çarşısının yeni yapılmasına karar verildi. Bu gördüğünüz alan takriben 75 bin metre kare ve özel bir mülk. Bu alan Gölcük Belediyesi tarafından kamulaştırıldı. Ardından ihalesini yaptık, bu gün itibaren baktığında yaklaşık 20 aya yakın bir süre içinde yani kısa bir süre içerisinde 418 iş yeri yapıldı. Gerçekten çok memnunuz. Bundan sonra sanayi esnafımız burada ticaretini burada daha sağlıklı bir şekilde yapacak. Sanayi çarşı gerçekten çevreci bir yerin olması insanlarımızın kolayca ulaşacak bir yerdir. Sanayi esnafımızın tapularını verdik ama bu günde anahtarlarını veriyoruz. Artık esnaflarımız buraya taşına bilirler. Ortaya koyduğumuz irade ve karar ise bu yılsonuna kadar buraya taşınması burada ticaretine başlaması. Sanayi çarşı yapımını başardık. Aslında bir ilki başardık. Kentsel dönüşüm konseptliğinde yapılan ilk ve başarılı bir proje. İnşallah Türkiye'de örnek olacak” dedi. Bu açıklamaların ardından sonra dükkan sahiplerine tapu ve anahtarları verdi. Fahri Haner     
Yaklaşık 20 ay içerisinde Gölcük Belediyesi tarafından yapılan Gölcük Yeni Sanayi Sitesi bu gün yeni sanayi sitesinde düzenlenen törenle sanayi esnafı dükkan tapu ve anahtarlarını aldılar.

Kentsel dönüşüm kapsamında Gölcük Kavaklı Mahallesi bulunan sanayinin kaldırılması için Gölcük Hisareyn Mevkiinde 75 bin metre kara alanı kamulaştırarak Yeni Sanayi Sitesi yapımına başlandı. Yeni sanayini yapımı yaklaşık 20 ay sürdü. Yapımı tamamlanan yeni sanayi için bugün sanayi esnaflarına tapularını vermek için yeni sanayide tapu töreni düzenlendi. Düzenlenen törene Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, AK Parti ilçe başkanı Mehmet Ellibeş, belediye Meclis üyeleri, Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanı Necmi Kocaman ve sanayi esnafları katılım sağladılar.

Tören öncesi açıklama yapan Başkan Ellibeş; “insanlar hayal ediyor ama bu hayaller gerçekleşir veya gerçekleşmez. Fakat bizler hayal ettik ve hayalimiz gerçekleşti. Bundan dolayı çok heyecanlı ve çokta mutluyum. Gölcüğümüz 17 Ağustos Marmara depremin sonrasında hayat durma noktasına geldi. Ama halkımı inandı, biri birine kenetleşti, yeniden ayağa kalktı yeniden yapılamanın başlangıcını ortaya koydu. Süreç içerisinde de birçok maddi kayıplarını geri kazandı. Tabi ki 6 bine yakın şehidimizi geri getirmek mümkün değildi. Onlara Allahtan rahmet diliyoruz. Mekanları cennet olur inşallah. İşte bu yeniden yapılanma süreci içerisinde istediğimiz en önemlisi de kentsel dönüşüm projelerimizdi. 

İşte bu dönüşüm birkaç ayakta birçok etapta başka başka bölgelerden oluşurdu. Onlarda en önemlisi de burada bulunduğumuz sanayi çarşısının dönüşümüydü. Malum sanayi çarşımız Gölcüğün merkezinde kaldı. Çok eski yapıyla itibarıyla çok sağlıklı hizmet vermekten yoksundu. Sanayi esnafımızla yaptığımız ortak girişim ve irade sonucunda sanayi çarşısının yeni yapılmasına karar verildi. Bu gördüğünüz alan takriben 75 bin metre kare ve özel bir mülk. Bu alan Gölcük Belediyesi tarafından kamulaştırıldı. Ardından ihalesini yaptık, bu gün itibaren baktığında yaklaşık 20 aya yakın bir süre içinde yani kısa bir süre içerisinde 418 iş yeri yapıldı. Gerçekten çok memnunuz.

Bundan sonra sanayi esnafımız burada ticaretini burada daha sağlıklı bir şekilde yapacak. Sanayi çarşı gerçekten çevreci bir yerin olması insanlarımızın kolayca ulaşacak bir yerdir. Sanayi esnafımızın tapularını verdik ama bu günde anahtarlarını veriyoruz. Artık esnaflarımız buraya taşına bilirler. Ortaya koyduğumuz irade ve karar ise bu yılsonuna kadar buraya taşınması burada ticaretine başlaması. Sanayi çarşı yapımını başardık. Aslında bir ilki başardık. Kentsel dönüşüm konseptliğinde yapılan ilk ve başarılı bir proje. İnşallah Türkiye'de örnek olacak” dedi. Bu açıklamaların ardından sonra dükkan sahiplerine tapu ve anahtarları verdi.

Fahri Haner     

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.