LASTİK İŞ

ESNAF KERMESLERDEN ŞİKAYETÇİ

Ekonomi 24.04.2019 - 17:49, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ESNAF KERMESLERDEN ŞİKAYETÇİ

Kocael Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) yaptığı açıklama ile düzenlenen kermeslere tepki gösterirken esnafa yük olan bu tip girişimlerin yasaklanmasını istediklerin belirtti. Durmuş konuya ilişkin yaptığı açıklamada: “Dernek, vakıf ve çeşitli hemşeri dernekleri Perşembe Pazarı alanında haftalar süren, adı yardım faaliyeti olarak adlandırılan ancak tamamen Kocaeli'nin gerçek esnafına bir yük olan bu faaliyetlerin bir an önce yasaklanmasını istiyoruz” dedi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kadir Durmuş ve Yönetim Kurulu üyeleri, oda binasında yaptıkları toplantı ile Kocaeli esnafının durumu ve ilimizde düzenlenen kermeslerin esnafa yarattığı sıkıntılar ile ilgili görüşmede bulundular. Kadir Durmuş konuya ilişkin yaptığı açıklamada: “Dernek, vakıf ve çeşitli hemşeri dernekleri Perşembe Pazarı alanında haftalar süren, adı yardım faaliyeti olarak adlandırılan ancak tamamen Kocaeli'nin gerçek esnafına bir yük olan bu faaliyetlerin bir an önce yasaklanmasını istiyoruz” dedi. “ESNAFA KURŞUN OLARAK DÖNÜYOR” Kadir Durmuş açıklamasının devamında ise şu ifadelere yer verdi: “Özellikle içinde bulunduğumuz Nisan- Mayıs ayları artık bu şehirde ayları olarak anılmaya başlanmıştır. Kermes olarak adlandırılan bu faaliyetler, esnaftan bağış ya da yardım amaçlı toplanarak kontrolsüz bir şekilde fiyatlandırılarak halka satışa sunulmakta ve nihayetinde esnaftan alınan yardım maksatlı ürünler, yine esnafa kurşun olarak geri döndürülmektedir. “SUÇA ZEMİN HAZIRLAMAKTADIR” Ayrıca yine bu alanlarda sunulan gıda ürünleri tamamen açık ortamda steril şartlardan uzak bir şekilde halka satışı yapılmaktadır. Oysa Belediye mevzuatlarında , açıkta gıda satışı yapmak kesinlikle yasaktır. Belediyelerin bir görevi de halkın sağlığını hiçe sayan bu tür ticari faaliyetlerle mücadele etmek iken, maalesef bu Kermeslere izin vererek bu suça zemin hazırlamaktadırlar. “İÇİNDEN ÇIKILMAZ BİR DURUMDAYIZ” Ticaret şartlarının gittikçe zorlaştığı özellikle bu son günlerde, Esnafımız aylık kirasını ödemekten, çalışanın aylığını, sigortasını ödemekte zorlanırken hatta bir çok işyeri bu zorluklara göğüs geremediği için kepenk kapatırken , Belediyelerce izin verilen bu tür açık kayıt dışı alışveriş ortamları, Esnafımızı daha içinden çıkılmaz bir hale sokmaktadır. “BELEDİYE VE HALKA SESLENİYORUZ” Buradan tüm Belediyelerimize ve Halkımıza sesleniyoruz. Lütfen bu faaliyetlere izin vermeyiniz. Halkımızı da bu sağlıksız ortamlardan alışveriş yapmasının önüne geçiniz. Devletimiz güçlüdür, Devletimiz eğitim ya da konaklama maksatlı yapılan bu tür Kermes faaliyetlerinden kazanacak gelirden daha fazlasını bu kurumlara yapmaktadır ve yapmaya da devam edecektir.”
Kocael Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) yaptığı açıklama ile düzenlenen kermeslere tepki gösterirken esnafa yük olan bu tip girişimlerin yasaklanmasını istediklerin belirtti. Durmuş konuya ilişkin yaptığı açıklamada: “Dernek, vakıf ve çeşitli hemşeri dernekleri Perşembe Pazarı alanında haftalar süren, adı yardım faaliyeti olarak adlandırılan ancak tamamen Kocaeli'nin gerçek esnafına bir yük olan bu faaliyetlerin bir an önce yasaklanmasını istiyoruz” dedi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kadir Durmuş ve Yönetim Kurulu üyeleri, oda binasında yaptıkları toplantı ile Kocaeli esnafının durumu ve ilimizde düzenlenen kermeslerin esnafa yarattığı sıkıntılar ile ilgili görüşmede bulundular. Kadir Durmuş konuya ilişkin yaptığı açıklamada: “Dernek, vakıf ve çeşitli hemşeri dernekleri Perşembe Pazarı alanında haftalar süren, adı yardım faaliyeti olarak adlandırılan ancak tamamen Kocaeli'nin gerçek esnafına bir yük olan bu faaliyetlerin bir an önce yasaklanmasını istiyoruz” dedi.

“ESNAFA KURŞUN OLARAK DÖNÜYOR”
Kadir Durmuş açıklamasının devamında ise şu ifadelere yer verdi: “Özellikle içinde bulunduğumuz Nisan- Mayıs ayları artık bu şehirde ayları olarak anılmaya başlanmıştır. Kermes olarak adlandırılan bu faaliyetler, esnaftan bağış ya da yardım amaçlı toplanarak kontrolsüz bir şekilde fiyatlandırılarak halka satışa sunulmakta ve nihayetinde esnaftan alınan yardım maksatlı ürünler, yine esnafa kurşun olarak geri döndürülmektedir.

“SUÇA ZEMİN HAZIRLAMAKTADIR”
Ayrıca yine bu alanlarda sunulan gıda ürünleri tamamen açık ortamda steril şartlardan uzak bir şekilde halka satışı yapılmaktadır. Oysa Belediye mevzuatlarında , açıkta gıda satışı yapmak kesinlikle yasaktır.
Belediyelerin bir görevi de halkın sağlığını hiçe sayan bu tür ticari faaliyetlerle mücadele etmek iken, maalesef bu Kermeslere izin vererek
bu suça zemin hazırlamaktadırlar.

“İÇİNDEN ÇIKILMAZ BİR DURUMDAYIZ”
Ticaret şartlarının gittikçe zorlaştığı özellikle bu son günlerde, Esnafımız
aylık kirasını ödemekten, çalışanın aylığını, sigortasını ödemekte zorlanırken hatta bir çok işyeri bu zorluklara göğüs geremediği için kepenk kapatırken , Belediyelerce izin verilen bu tür açık kayıt dışı alışveriş ortamları, Esnafımızı daha içinden çıkılmaz bir hale sokmaktadır.

“BELEDİYE VE HALKA SESLENİYORUZ”
Buradan tüm Belediyelerimize ve Halkımıza sesleniyoruz. Lütfen bu
faaliyetlere izin vermeyiniz. Halkımızı da bu sağlıksız ortamlardan alışveriş yapmasının önüne geçiniz. Devletimiz güçlüdür, Devletimiz eğitim ya da konaklama maksatlı yapılan bu tür Kermes faaliyetlerinden kazanacak gelirden daha fazlasını bu kurumlara yapmaktadır ve yapmaya da devam edecektir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.