ESNAF VERGİDE MAĞDUR OLDU

Ekonomi 27.07.2018 - 11:54, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

ESNAF VERGİDE MAĞDUR OLDU

18 Mayıs’da başlayan Vergi borcu yapılandırması nedeni ile daha önce yapılandırma yapan esnaf yeni yapılandırmaya girmek için borcunu ödemedi. Ancak esnaf yeni yapılandırmaktan yararlanmak isteyince şok geçirdi. Yapılandırması olan esnaf yeni yasadan yararlanamadı.

1 AY SONRA ÇIKSA ESNAF YARALANACAKTI Vergi yapılandırması 18 Mayıs'da çıktı. Esnaf üç taksidini ödemediği takdirde yapılandırması bozulup yeni yapılandırmadan yararlanabilecekti. Ancak yasanın çıktığı ay üçüncü taksit ayına geldiği için yararlanamıyor. ESNAF BİMER’E YAZIYOR 18 mayıs’ta başlayan vergi borcu yapılandırmasından daha önce yapılandırma yapan esnaf yararlanamıyor. Esnaflar yeni yapılandırma için vergi dairelerine müracaat etmeye devam ediyor. Daha önce yapılandırma yapmış olan esnaf yapılandırmayı bozarak yeni yapılandırmadan yararlanmak istiyor ancak daha önce yapılandırma yapan esnaf yeni imkandan yararlanamıyor. Esnaf çare aramak için Bimer’e şikayet dilekçesi yazıyor. ESNAF BORCUNU NASIL ÖDEYECEK Yeni yapılandırmadan yararlanamayan esnafın eski yapılandırmasıda bozulmuş durumda. Esnaf borcunu nasıl ödeyeceğini bilemiyor.   ANKARA’YA YAZI YAZILDI Esnafın bu zor durumdan kurtulması için İlçe Vergi daireleri Kocaeli Vergi Dairesine durumu bildirirken İl vergi Dairesi mağdur olan esnaf için Ankara’ya yazı gönderdi. Bu kapsamda yeni bir karar çıkacakmı esnaf merakla bekliyor. SMS İLE BORÇ SORGULAMA Vergi borçları için cep telefonunuzu kullanarak da sorgulama yapabilirsiniz. SMS'le sorgulama için; BORC boşluk T.C KİMLİK NUMARASI boşluk ANNE KIZLIK SOYADININ İLK 2 HARFİ yazıp 1189 a mesaj atmanız yeterli. HANGİ BORÇLAR YAPILANDIRMA KAPSAMINDA? Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 7143 sayılı Kanun 18/05/2018 tarihli ve 30425 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmıştı. Söz konusu kanun ile: – 31.03.2018 tarihi itibariyle gecikmiş vergi borçlarında Yurt İçi ÜFE oranında güncelleme, – Motorlu Taşıtlar Vergisinde büyük oranda ödeme kolaylığı, – Trafik Para Cezaları ve diğer idari para cezalarında önemli indirim, – Peşin ödemelerde Yurt İçi ÜFE oranında hesaplanan tutardan ayrıca 90 indirim, – Vergi aslına bağlı olmayan usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezalarının 50’sinin silinmesi, – Vergi ihtilaflarının sulh yoluyla sonlandırılmasında 80’e varan indirim, – İşletme kayıtlarının cezasız ve faizsiz olarak gerçek duruma uygun hale getirilmesi, – Eczanelerde cezasız faizsiz stok düzeltme, – Matrah ve vergi artırımında vergi incelemesinden muafiyet, – İnceleme ve tarhiyat safhasındaki borçlar için yapılandırma, – Beyan edilmemiş gelirler ve kazançlar için pişmanlıkla cezasız ve faizsiz beyan, – Yurt içi ve yurt dışı bazı varlıkların milli ekonomiye kazandırılması, – Borçları 18 taksitte 36 ay sürede ödeme, – Yapılandırılan borçları anlaşmalı bankaların banka kartı ve kredi kartı ile ödeme, – Vadesi 31.12.2013 tarihinden önce olan 100 TL ve altındaki borçların silinmesi, gibi çok önemli imkanlar getirilmiştir.  
18 Mayıs’da başlayan Vergi borcu yapılandırması nedeni ile daha önce yapılandırma yapan esnaf yeni yapılandırmaya girmek için borcunu ödemedi. Ancak esnaf yeni yapılandırmaktan yararlanmak isteyince şok geçirdi. Yapılandırması olan esnaf yeni yasadan yararlanamadı.

1 AY SONRA ÇIKSA ESNAF YARALANACAKTI

Vergi yapılandırması 18 Mayıs'da çıktı. Esnaf üç taksidini ödemediği takdirde yapılandırması bozulup yeni yapılandırmadan yararlanabilecekti. Ancak yasanın çıktığı ay üçüncü taksit ayına geldiği için yararlanamıyor.

ESNAF BİMER’E YAZIYOR

18 mayıs’ta başlayan vergi borcu yapılandırmasından daha önce yapılandırma yapan esnaf yararlanamıyor. Esnaflar yeni yapılandırma için vergi dairelerine müracaat etmeye devam ediyor. Daha önce yapılandırma yapmış olan esnaf yapılandırmayı bozarak yeni yapılandırmadan yararlanmak istiyor ancak daha önce yapılandırma yapan esnaf yeni imkandan yararlanamıyor. Esnaf çare aramak için Bimer’e şikayet dilekçesi yazıyor.

ESNAF BORCUNU NASIL ÖDEYECEK

Yeni yapılandırmadan yararlanamayan esnafın eski yapılandırmasıda bozulmuş durumda. Esnaf borcunu nasıl ödeyeceğini bilemiyor.

 

ANKARA’YA YAZI YAZILDI

Esnafın bu zor durumdan kurtulması için İlçe Vergi daireleri Kocaeli Vergi Dairesine durumu bildirirken İl vergi Dairesi mağdur olan esnaf için Ankara’ya yazı gönderdi. Bu kapsamda yeni bir karar çıkacakmı esnaf merakla bekliyor.

SMS İLE BORÇ SORGULAMA

Vergi borçları için cep telefonunuzu kullanarak da sorgulama yapabilirsiniz. SMS'le sorgulama için; BORC boşluk T.C KİMLİK NUMARASI boşluk ANNE KIZLIK SOYADININ İLK 2 HARFİ yazıp 1189 a mesaj atmanız yeterli.

HANGİ BORÇLAR YAPILANDIRMA KAPSAMINDA?

Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 7143 sayılı Kanun 18/05/2018 tarihli ve 30425 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmıştı. Söz konusu kanun ile:
– 31.03.2018 tarihi itibariyle gecikmiş vergi borçlarında Yurt İçi ÜFE oranında güncelleme,
– Motorlu Taşıtlar Vergisinde büyük oranda ödeme kolaylığı,
– Trafik Para Cezaları ve diğer idari para cezalarında önemli indirim,
– Peşin ödemelerde Yurt İçi ÜFE oranında hesaplanan tutardan ayrıca 90 indirim,
– Vergi aslına bağlı olmayan usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezalarının 50’sinin silinmesi,
– Vergi ihtilaflarının sulh yoluyla sonlandırılmasında 80’e varan indirim,
– İşletme kayıtlarının cezasız ve faizsiz olarak gerçek duruma uygun hale getirilmesi,
– Eczanelerde cezasız faizsiz stok düzeltme,
– Matrah ve vergi artırımında vergi incelemesinden muafiyet,
– İnceleme ve tarhiyat safhasındaki borçlar için yapılandırma,
– Beyan edilmemiş gelirler ve kazançlar için pişmanlıkla cezasız ve faizsiz beyan,
– Yurt içi ve yurt dışı bazı varlıkların milli ekonomiye kazandırılması,
– Borçları 18 taksitte 36 ay sürede ödeme,
– Yapılandırılan borçları anlaşmalı bankaların banka kartı ve kredi kartı ile ödeme,
– Vadesi 31.12.2013 tarihinden önce olan 100 TL ve altındaki borçların silinmesi, gibi çok önemli imkanlar getirilmiştir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.