LASTİK İŞ

''ESNAFIN İŞLERİ YÜZDE 70 DÜŞTÜ''

Ekonomi 15.09.2020 - 15:24, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

''ESNAFIN İŞLERİ YÜZDE 70 DÜŞTÜ''

Ahilik Haftası sebebiyle gerçekleşen törende konuşan Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kadir Durmuş, “Esnafın yüzde 70 oranında işleri düştü. Berber esnafı açık ama eskisi gibi iş yapmıyorlar. Allah inşallah bizi bu musibetten kurtarır” dedi.

Her yıl 14-20 Eylül tarihleri arasında kutlanan Ahilik Haftası  da bu yıl pandemi engeline takıldı. Ahilik Haftası, bu yıl kapsamlı programlarla, farklı faaliyetlerle kutlanamadı. Sınırlı sayıda tören yapıldı. Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği dün Kültür Tepesi Atatürk Anıtına çelenk bıraktı. Pandemi sebebiyle törene katılım az olurken, programda Ticaret İl Müdürü Veysi Uzunkaya, Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kadir Durmuş, Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı, Bakkallar Odası Başkanı Bayram Kütük, Kahveciler Odası Başkanı Erdoğan Göçer ve esnaf odası başkanları yer aldı. BAZI PROGRAMLAR İPTAL Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bando takımı da törende hazır bulundu. Atatürk anıtına çelengi Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kadir Durmuş sundu. Ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Tören sonunda açıklama yapan Başkan Durmuş şu ifadelere yer verdi: “Her yıl gerçekleştirdiğimiz ahilik haftası törenleri bu yıl Covid-19 sebebiyle az katılımcıyla kutlandı. Bazı programları da iptal ettik.  İnşallah ülkemiz bu virüsten bir an önce kurtulur. Önümüzde ki yıllarda yine eskisi gibi neşeli ve kabalık olarak kutlarız. EN ÇOK ONLAR YARA ALDI Koronavirüs sürecinden bütün esnaf etkilendi. Ama en çok kahveci esnafı, kantinci esnafı ve servis işletmecileri etkilendi. En çok onlar yara aldı. Esnafın yüzde 70 oranında işleri düştü. Berber esnafı açık ama eskisi gibi iş yapmıyorlar. Allah inşallah bizi bu musibetten kurtarır.” Tören kapsamında daha sonra Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ziyaretleri gerçekleşti.  
Ahilik Haftası sebebiyle gerçekleşen törende konuşan Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kadir Durmuş, “Esnafın yüzde 70 oranında işleri düştü. Berber esnafı açık ama eskisi gibi iş yapmıyorlar. Allah inşallah bizi bu musibetten kurtarır” dedi.

Her yıl 14-20 Eylül tarihleri arasında kutlanan Ahilik Haftası  da bu yıl pandemi engeline takıldı. Ahilik Haftası, bu yıl kapsamlı programlarla, farklı faaliyetlerle kutlanamadı. Sınırlı sayıda tören yapıldı. Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği dün Kültür Tepesi Atatürk Anıtına çelenk bıraktı. Pandemi sebebiyle törene katılım az olurken, programda Ticaret İl Müdürü Veysi Uzunkaya, Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kadir Durmuş, Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı, Bakkallar Odası Başkanı Bayram Kütük, Kahveciler Odası Başkanı Erdoğan Göçer ve esnaf odası başkanları yer aldı.

BAZI PROGRAMLAR İPTAL

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bando takımı da törende hazır bulundu. Atatürk anıtına çelengi Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kadir Durmuş sundu. Ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Tören sonunda açıklama yapan Başkan Durmuş şu ifadelere yer verdi: “Her yıl gerçekleştirdiğimiz ahilik haftası törenleri bu yıl Covid-19 sebebiyle az katılımcıyla kutlandı. Bazı programları da iptal ettik.  İnşallah ülkemiz bu virüsten bir an önce kurtulur. Önümüzde ki yıllarda yine eskisi gibi neşeli ve kabalık olarak kutlarız.

EN ÇOK ONLAR YARA ALDI

Koronavirüs sürecinden bütün esnaf etkilendi. Ama en çok kahveci esnafı, kantinci esnafı ve servis işletmecileri etkilendi. En çok onlar yara aldı. Esnafın yüzde 70 oranında işleri düştü. Berber esnafı açık ama eskisi gibi iş yapmıyorlar. Allah inşallah bizi bu musibetten kurtarır.” Tören kapsamında daha sonra Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ziyaretleri gerçekleşti.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.