LASTİK İŞ

EV HANIMIYDI CAMCI OLDU

Ekonomi 18.08.2020 - 10:27, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

EV HANIMIYDI CAMCI OLDU

Gölcük’ün köklü esnaflarından İşeri cam ticarete Bahar İşeri camcılık mesleği öğrenerek eşi Levent İşeri ile birlikte kendi işyerin de çalışmaya başladı.

Gölcük’ün en köklü esnaflarından biri olan işeri cam ticaret 1972 yılında Remzi İşeri tarafından kuruldu. Uzun bir süre devam eden işeri cam ticaret birçok farklılık yarattı.Babadan oğula geçen meslekte Levent İşeri, eşi  Bahar İşeri ile birlikte ticarete devam ediyor. EV HANIMLIĞINDAN CAMCILIĞA Eşi ile birlikte çalışan Bahar İşeri kısa bir süre içerisinde işleri tamamen öğrendi. Bahar İşeri, cam, çerçeve ve ayna konusunda uzmanlaştı. Bahar İşeri artık kendi imkanları ile cam keserek ayna, saat, çerçeve ve benzeri eserleri yapmaya başladı. İşyerinde çalışan Bahar İşeri  “Ben ev kadını olarak evde çalışıyordum. Çocuklarımı büyüttüm ve evde düşündüm. Eşime ve topluma faydalı olarak neler yapabilirim. Aklıma ilk olarak kendi işyerimizde çalışmaya karar verdim. Tabi ki benim verdiğim karar yeterli değil. Eşimin onayı gerekirdi. Ben eşime işyerimizde çalışmak için izin istedim her ne kadar istemese de beni kırmamak için isteğimi onayladı. Eşimin onayından sonra hemen işyerimizde birlikte çalışmaya başlarken, öncelikle yapılanları öğrenmek istedim. Kısa bir süre içerisinde Eşim Levent’in desteği ile yapılan işleri öğrendim. Bu gün eşime iyi destek verdiğim için, eşim iyi ki yanımda işe başladın diyor. Burada bir şey söylemek istiyorum. Biz kadınlar yeter ki isteyelim yapamayacağımız iş yoktur. Tüm kadınlar vatanına ve milletine faydalı olması için evde boş oturmasınlar. Boş zamanlarını bu şekilde değerlendirebilirler” dedi. EŞİM İYİ BİR USTA Levent İşeri; “eşimle birlikte çalışma isteğine iyi ki onay verdim. Çünkü burada birlikte çalışırken, bana çok ama çok destek veriyor. Kendisine teşekkür ederim. Eşim iyi bir usta oldu. Var olan bir yükü birlikte paylaşarak geçinip gidiyoruz” dedi.   Fahri Haner
Gölcük’ün köklü esnaflarından İşeri cam ticarete Bahar İşeri camcılık mesleği öğrenerek eşi Levent İşeri ile birlikte kendi işyerin de çalışmaya başladı.

Gölcük’ün en köklü esnaflarından biri olan işeri cam ticaret 1972 yılında Remzi İşeri tarafından kuruldu. Uzun bir süre devam eden işeri cam ticaret birçok farklılık yarattı.Babadan oğula geçen meslekte Levent İşeri, eşi  Bahar İşeri ile birlikte ticarete devam ediyor.

EV HANIMLIĞINDAN CAMCILIĞA

Eşi ile birlikte çalışan Bahar İşeri kısa bir süre içerisinde işleri tamamen öğrendi. Bahar İşeri, cam, çerçeve ve ayna konusunda uzmanlaştı. Bahar İşeri artık kendi imkanları ile cam keserek ayna, saat, çerçeve ve benzeri eserleri yapmaya başladı. İşyerinde çalışan Bahar İşeri  “Ben ev kadını olarak evde çalışıyordum. Çocuklarımı büyüttüm ve evde düşündüm. Eşime ve topluma faydalı olarak neler yapabilirim. Aklıma ilk olarak kendi işyerimizde çalışmaya karar verdim. Tabi ki benim verdiğim karar yeterli değil. Eşimin onayı gerekirdi. Ben eşime işyerimizde çalışmak için izin istedim her ne kadar istemese de beni kırmamak için isteğimi onayladı. Eşimin onayından sonra hemen işyerimizde birlikte çalışmaya başlarken, öncelikle yapılanları öğrenmek istedim. Kısa bir süre içerisinde Eşim Levent’in desteği ile yapılan işleri öğrendim. Bu gün eşime iyi destek verdiğim için, eşim iyi ki yanımda işe başladın diyor. Burada bir şey söylemek istiyorum. Biz kadınlar yeter ki isteyelim yapamayacağımız iş yoktur. Tüm kadınlar vatanına ve milletine faydalı olması için evde boş oturmasınlar. Boş zamanlarını bu şekilde değerlendirebilirler” dedi.

EŞİM İYİ BİR USTA

Levent İşeri; “eşimle birlikte çalışma isteğine iyi ki onay verdim. Çünkü burada birlikte çalışırken, bana çok ama çok destek veriyor. Kendisine teşekkür ederim. Eşim iyi bir usta oldu. Var olan bir yükü birlikte paylaşarak geçinip gidiyoruz” dedi.

 

Fahri Haner

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.