LASTİK İŞ
ismail

FIRINCILAR EKMEĞE ZAM İSTİYOR

Ekonomi 23.11.2019 - 13:21, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

FIRINCILAR EKMEĞE ZAM İSTİYOR

Ekmeğe yeni yapılan zam sonrasında ekmeğin gramajı da arttı. Fırıncıların zarar ettiğini söyleyen fırıncılar birliği Başkanı Murat Dağ; “bu fiyat bizi kurtarmıyor. Hepimiz zarardayız yılbaşında zam bekliyoruz” dedi.

Geçtiğimiz yaz ayında ekmeğe 25 kuruş zam gelirken, ekmeğin 70 gramajı arttı. O zaman unun çuvalı 90 lira iken şimdi 16 lira oldu. 55 lira mayanın fiyatı 75 liraya çıktı. Bu kısa süre içerisinde un mamullerine sürekli zam geldiğini belirten Gölcük Fırıncılar birliği başkanı Murat Dağ şu açıklamalarda bulundu. Başkan Murat Dağ; “geçtiğimiz Ağustos ayında ekmeğe 25 kuruş zam yapılırken, ekmeğin gramajını artırıldı. 210 gram ekmek 280 gram oldu. Gramaj bazından bakıldığında 5 kuruşluk bir zam yapıldı. Ağustos ayında bir çuval un 90 lira iken bu gün 116 lira oldu. Maya 55 lira iken 75 liraya çıktı. Zaten ocak ayında tekrar zamlar gelecektir. Başta elektrik ve doğalgaza zam geliyor. Bu zamlar bizleri çok mağdur etti. Tüm fırıncılar zarardadır. Hatta fırıncılarımızın birçoğu günlük un almaya başladılar. Bunun tek çıkar yolu ya ekmekten gramaj düşmeli yada yeni bir zam yapılmalıdır. Bakın bizler 6 ay vadeli un alıyorduk. Bu 6 aylık vadeli un kaldırıldı. 2 ay vadeliye döndü. O da hali ve durumu iyi olanlara bu vade yapılıyor. Herkese bu vade yapılamıyor. Biz fırıncılar olarak ocak ayında ekmeğe zam yapılmasını bekliyoruz. Bu zam kaçınılmaz oldu” dedi. Fahri Haner     
Ekmeğe yeni yapılan zam sonrasında ekmeğin gramajı da arttı. Fırıncıların zarar ettiğini söyleyen fırıncılar birliği Başkanı Murat Dağ; “bu fiyat bizi kurtarmıyor. Hepimiz zarardayız yılbaşında zam bekliyoruz” dedi.

Geçtiğimiz yaz ayında ekmeğe 25 kuruş zam gelirken, ekmeğin 70 gramajı arttı. O zaman unun çuvalı 90 lira iken şimdi 16 lira oldu. 55 lira mayanın fiyatı 75 liraya çıktı. Bu kısa süre içerisinde un mamullerine sürekli zam geldiğini belirten Gölcük Fırıncılar birliği başkanı Murat Dağ şu açıklamalarda bulundu.
Başkan Murat Dağ; “geçtiğimiz Ağustos ayında ekmeğe 25 kuruş zam yapılırken, ekmeğin gramajını artırıldı. 210 gram ekmek 280 gram oldu. Gramaj bazından bakıldığında 5 kuruşluk bir zam yapıldı. Ağustos ayında bir çuval un 90 lira iken bu gün 116 lira oldu. Maya 55 lira iken 75 liraya çıktı. Zaten ocak ayında tekrar zamlar gelecektir. Başta elektrik ve doğalgaza zam geliyor. Bu zamlar bizleri çok mağdur etti. Tüm fırıncılar zarardadır. Hatta fırıncılarımızın birçoğu günlük un almaya başladılar. Bunun tek çıkar yolu ya ekmekten gramaj düşmeli yada yeni bir zam yapılmalıdır. Bakın bizler 6 ay vadeli un alıyorduk. Bu 6 aylık vadeli un kaldırıldı. 2 ay vadeliye döndü. O da hali ve durumu iyi olanlara bu vade yapılıyor. Herkese bu vade yapılamıyor. Biz fırıncılar olarak ocak ayında ekmeğe zam yapılmasını bekliyoruz. Bu zam kaçınılmaz oldu” dedi.
Fahri Haner     

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.