LASTİK İŞ
ismail

FIRSATÇILIK UYARISI !

22.09.2018 - 15:17, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

FIRSATÇILIK UYARISI !

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Ekonomik dalgalanma yaşadığımız bir dönemde kimse kafasına göre fiyat belirleyerek serbest piyasa koşullarını fırsatçılığa çevirmemeli." ifadesini kullandı.

Palandöken, yazılı açıklamasında, fırsatçılık yapanlara karşı denetimlerin acilen artırılmasını istedi. Başta gıda ürünlerinde fırsatçılık yapıldığını belirten Palandöken, "Bakanlık tarafından yapılan denetimlerde 680 üründe gramaj oyunu, bin 296 üründe ise haksız fiyat artışının tespiti, bu konudaki iddialarımızı açıkça doğruladı. Ekonomik dalgalanma yaşadığımız bir dönemde kimse kafasına göre fiyat belirleyerek serbest piyasa koşullarını fırsatçılığa çevirmemeli." değerlendirmesinde bulundu. Palandöken, aynı üründe değişik marketlerde büyük fiyat farklılıkları yaşanabildiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti: "Fiyat dengesizliğinin önüne geçmek için piyasadaki tüm aktörler üzerine düşen görevi yerine getirmeli. Vatandaşlar temel gıda ihtiyaçlarını bile karşılamakta zorlanırken bazı fırsatçıların bire bin katma çabasının önüne geçilmeli. Bu yüzden piyasadaki kar marjları kontrol altına alınmalı. Üç beş kuruş diye önemsenmeyen farklar, ay sonu geldiğinde binlerce liralık zarara dönüşüyor. O yüzden bu devirde rasyonel tüketici olarak bilinçli alışveriş yapılmalı. Vatandaşlarımız da alışveriş yaparken gözüne takılan haksız fiyat artışlarını ve gramaj oyunlarını derhal Ticaret Bakanlığına şikayet etmeli."  
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Ekonomik dalgalanma yaşadığımız bir dönemde kimse kafasına göre fiyat belirleyerek serbest piyasa koşullarını fırsatçılığa çevirmemeli." ifadesini kullandı.

Palandöken, yazılı açıklamasında, fırsatçılık yapanlara karşı denetimlerin acilen artırılmasını istedi.

Başta gıda ürünlerinde fırsatçılık yapıldığını belirten Palandöken, "Bakanlık tarafından yapılan denetimlerde 680 üründe gramaj oyunu, bin 296 üründe ise haksız fiyat artışının tespiti, bu konudaki iddialarımızı açıkça doğruladı. Ekonomik dalgalanma yaşadığımız bir dönemde kimse kafasına göre fiyat belirleyerek serbest piyasa koşullarını fırsatçılığa çevirmemeli." değerlendirmesinde bulundu.

Palandöken, aynı üründe değişik marketlerde büyük fiyat farklılıkları yaşanabildiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Fiyat dengesizliğinin önüne geçmek için piyasadaki tüm aktörler üzerine düşen görevi yerine getirmeli. Vatandaşlar temel gıda ihtiyaçlarını bile karşılamakta zorlanırken bazı fırsatçıların bire bin katma çabasının önüne geçilmeli. Bu yüzden piyasadaki kar marjları kontrol altına alınmalı. Üç beş kuruş diye önemsenmeyen farklar, ay sonu geldiğinde binlerce liralık zarara dönüşüyor. O yüzden bu devirde rasyonel tüketici olarak bilinçli alışveriş yapılmalı. Vatandaşlarımız da alışveriş yaparken gözüne takılan haksız fiyat artışlarını ve gramaj oyunlarını derhal Ticaret Bakanlığına şikayet etmeli."

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.