FATMA TÜRKDOĞAN’A ÖYKÜ ÖDÜLÜ!

14.01.2014 - 23:10, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

FATMA TÜRKDOĞAN’A ÖYKÜ ÖDÜLÜ!

Yazarlık Akademisi Derneği (YAZAK) ve Acemi dergisi işbirliği ile gerçekleştirilen öykü yarışması sonuçlandı. Öykü birinciliği “Kesişen Yollar” Öyküsüyle Değirmendereli yazar Fatma Türkdoğan’a verildi.

Edebiyatımıza yeni kalemler kazandırmak amacıyla 2013 yılında kurulan YAZAK,  aynı misyonu paylaşan Acemi dergisi ile işbirliği yaparak birincisi gerçekleştirilen öykü yarışmasında ülke genelinde yeteneklere ulaşmayı başardı. SONUCU ŞEREF YILMAZ AÇIKLADI Genel Merkezi İstanbul’da olan Yazarlar Akademisi Derneği Başkanı  Şeref Yılmaz, yaptığı açıklamada, “Derneğin başta yazar ve şair olmak üzere yetenekli insanları keşfetmek ve nitelikli okur yetiştirmek üzere kurulduğunu” söyledi. Yazarlık kurslarını ilk başlatan ve müfredat uygulamasıyla bu kurslara okul kimliği kazandıran isim olarak tanınan Şeref Yılmaz, şöyle dedi: “YAZAK, Yazarlık okullarında her sene yaptığımız sekiz ay süren derslerdeki yığılmaların sonucunda kurulmak zorunda kalmıştır. Şartların doğurduğu uygulamalar, kalıcı olur ve başarıya ulaşır. Kurslarımıza gelen insanlar, kırık dökük bilgi yerine bir üniversite gibi teorik bilgi ediniyorlar ve bunu atölye çalışmalarımızla uygulamaya koyma imkânı buluyorlar. Bu kurslardan maalesef şu aşamada sadece İstanbul’da yaşayanlar yararlanma imkânı bulabiliyorlar. Bunun ülke geneline yayılması gerekiyor. Bunun için de ülke genelinde yeteneklerin metinlerini inceleyip her birine ayrı ayrı teklif ve tavsiyelerde bulunan Acemi dergisini kendimize çözüm ortağı seçtik. Böylece ülke genelini kapsayan bir yarışma düzenlemeyi uygun bulduk.” ÖYKÜ ÖDÜLÜ FATMA TÜRKDOĞAN’IN Yılmaz, yarışma sonuçlarıyla ilgili şu bilgileri verdi: “Yarışmaya 70 civarı eser katıldı. Seçici kurul 60 civarında eseri değerlendirdi. Son bir haftada adeta geceleri de çalıştılar. Standart değerlendirme kriterleriyle mümkün olduğunca ortak noktada birleşmeye gayret edildi. Buna göre dereceye giren isimler şöyledir: Birinciliğe “Kesişen Yollar” isimli öyküsü ile Fatma Türkdoğan; ikinciliğe, “Mavi Tren” öyküsü ile Mehmet Sağlam; üçüncülüğe ise “Elma Kuşları” isimli öyküsü ile Salim Nizam layık görülmüştür.” Yarışmanın seçici kurulu şu isimlerden oluşuyor: Şeref Yılmaz (YAZAK Başkanı), Hasan Parlak (Acemi Dergisi editörü), Leyla Karaca, Hatice Eğilmez Kaya, Gülsen Özdemir, Yasemin Mete, Birgül Balkıs.
Yazarlık Akademisi Derneği (YAZAK) ve Acemi dergisi işbirliği ile gerçekleştirilen öykü yarışması sonuçlandı. Öykü birinciliği “Kesişen Yollar” Öyküsüyle Değirmendereli yazar Fatma Türkdoğan’a verildi.

Edebiyatımıza yeni kalemler kazandırmak amacıyla 2013 yılında kurulan YAZAK,  aynı misyonu paylaşan Acemi dergisi ile işbirliği yaparak birincisi gerçekleştirilen öykü yarışmasında ülke genelinde yeteneklere ulaşmayı başardı.


SONUCU ŞEREF YILMAZ AÇIKLADI

Genel Merkezi İstanbul’da olan Yazarlar Akademisi Derneği Başkanı  Şeref Yılmaz, yaptığı açıklamada, “Derneğin başta yazar ve şair olmak üzere yetenekli insanları keşfetmek ve nitelikli okur yetiştirmek üzere kurulduğunu” söyledi. Yazarlık kurslarını ilk başlatan ve müfredat uygulamasıyla bu kurslara okul kimliği kazandıran isim olarak tanınan Şeref Yılmaz, şöyle dedi: “YAZAK, Yazarlık okullarında her sene yaptığımız sekiz ay süren derslerdeki yığılmaların sonucunda kurulmak zorunda kalmıştır. Şartların doğurduğu uygulamalar, kalıcı olur ve başarıya ulaşır. Kurslarımıza gelen insanlar, kırık dökük bilgi yerine bir üniversite gibi teorik bilgi ediniyorlar ve bunu atölye çalışmalarımızla uygulamaya koyma imkânı buluyorlar. Bu kurslardan maalesef şu aşamada sadece İstanbul’da yaşayanlar yararlanma imkânı bulabiliyorlar. Bunun ülke geneline yayılması gerekiyor. Bunun için de ülke genelinde yeteneklerin metinlerini inceleyip her birine ayrı ayrı teklif ve tavsiyelerde bulunan Acemi dergisini kendimize çözüm ortağı seçtik. Böylece ülke genelini kapsayan bir yarışma düzenlemeyi uygun bulduk.”


ÖYKÜ ÖDÜLÜ FATMA TÜRKDOĞAN’IN

Yılmaz, yarışma sonuçlarıyla ilgili şu bilgileri verdi: “Yarışmaya 70 civarı eser katıldı. Seçici kurul 60 civarında eseri değerlendirdi. Son bir haftada adeta geceleri de çalıştılar. Standart değerlendirme kriterleriyle mümkün olduğunca ortak noktada birleşmeye gayret edildi. Buna göre dereceye giren isimler şöyledir:


Birinciliğe “Kesişen Yollar” isimli öyküsü ile Fatma Türkdoğan; ikinciliğe, “Mavi Tren” öyküsü ile Mehmet Sağlam; üçüncülüğe ise “Elma Kuşları” isimli öyküsü ile Salim Nizam layık görülmüştür.” Yarışmanın seçici kurulu şu isimlerden oluşuyor: Şeref Yılmaz (YAZAK Başkanı), Hasan Parlak (Acemi Dergisi editörü), Leyla Karaca, Hatice Eğilmez Kaya, Gülsen Özdemir, Yasemin Mete, Birgül Balkıs.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.