LASTİK İŞ

FEN LİSESİ ÖĞRENCİLERİ BİLGİEVİ'NDE

Eğitim 08.02.2020 - 11:39, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

FEN LİSESİ ÖĞRENCİLERİ BİLGİEVİ'NDE

Kocaeli’nin fen liselerinde okuyan öğrencileri, Bilgievi öğrencileri ile bir araya gelip başarı sırlarını anlatıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin eğitime yönelik hizmetleri arasında başı çeken ve Türkiye'ye örnek olan Bilgievleri, öğrencilerin gelişimine önem veriyor. Kocaeli’nin fen liselerinde okuyan öğrencileri Bilgievi öğrencileri ile bir araya gelip başarı sırlarını anlatıyor.   NASIL BAŞARDIKLARINI ANLATIYORLAR Bilgievleri projesi, sosyal ve kültürel etkinliklerin yanı sıra öğrencilerin eğitimlerine de çok önem veriyor. Kendileri gibi ilk ve ortaokul sıralarında oturmuş fen lisesi öğrencileri, Bilgievi öğrencileri ile bir araya gelip ‘nasıl başardıklarını’ anlatıyorlar.   BİLGİEVİ’NDE BULUNMAK ÖNEMLİ Kocaeli Fen Lisesi’nde okuyan Furkan Öztürk, Muammer Dereli Fen Lisesi’nde okuyan Emirhan Selamet ve Gölcük Fen Lisesi öğrencisi Furkan Ulaş kazanmadan önce derslere nasıl çalıştıklarını Bilgievi öğrencileri ile paylaştı. Bilgievi’nde okul dışı kalan vakitlerin değerlendirilmesini iyi bir fırsat olarak bulduklarını söyleyen öğrenciler, bu şekilde başarıya ulaşmanın daha kolay olduğunu ifade ettiler.   DAHA ÖNCE BİLGİEVİNE KAYIT YAPTIRMIŞ Muammer Dereli Fen Lisesi’nde okuyan Emirhan Selamet, kendisinin de daha önce Bilgievi’ne kayıt yaptırdığını ifade ederek “Okul dışında kalan vakitlerin Bilgievi’nde faydalı etkinliklerle geçirmek çok güzel oluyordu” dedi. Derslerinde de destek aldığını belirten öğrenci Emirhan Bilgievi öğrencilerine hitaben mutlaka günlük kitap okumalarını ve bol bol paragraf sorusu çözmelerini tavsiye etti.   “SORU ŞEKİLLERİNE ALDANMAYIN” Soru şekillerinin görünüşte zor gibi göründüğünü belirten Gölcük Fen Lisesi öğrencisi Furkan Ulaş isimli öğrenci ise miniklere hitaben “ Sorular zamanla kısalır veya uzar yani değişebilir, bu sizi umutsuzluğa sevk etmesin. Unutmayın ki konular ve formüller aynıdır. Çalışmayı aksatmasanız başarıyı yakalarsınız” dedi.
Kocaeli’nin fen liselerinde okuyan öğrencileri, Bilgievi öğrencileri ile bir araya gelip başarı sırlarını anlatıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin eğitime yönelik hizmetleri arasında başı çeken ve Türkiye'ye örnek olan Bilgievleri, öğrencilerin gelişimine önem veriyor. Kocaeli’nin fen liselerinde okuyan öğrencileri Bilgievi öğrencileri ile bir araya gelip başarı sırlarını anlatıyor.

 

NASIL BAŞARDIKLARINI ANLATIYORLAR

Bilgievleri projesi, sosyal ve kültürel etkinliklerin yanı sıra öğrencilerin eğitimlerine de çok önem veriyor. Kendileri gibi ilk ve ortaokul sıralarında oturmuş fen lisesi öğrencileri, Bilgievi öğrencileri ile bir araya gelip ‘nasıl başardıklarını’ anlatıyorlar.

 

BİLGİEVİ’NDE BULUNMAK ÖNEMLİ

Kocaeli Fen Lisesi’nde okuyan Furkan Öztürk, Muammer Dereli Fen Lisesi’nde okuyan Emirhan Selamet ve Gölcük Fen Lisesi öğrencisi Furkan Ulaş kazanmadan önce derslere nasıl çalıştıklarını Bilgievi öğrencileri ile paylaştı. Bilgievi’nde okul dışı kalan vakitlerin değerlendirilmesini iyi bir fırsat olarak bulduklarını söyleyen öğrenciler, bu şekilde başarıya ulaşmanın daha kolay olduğunu ifade ettiler.

 

DAHA ÖNCE BİLGİEVİNE KAYIT YAPTIRMIŞ

Muammer Dereli Fen Lisesi’nde okuyan Emirhan Selamet, kendisinin de daha önce Bilgievi’ne kayıt yaptırdığını ifade ederek “Okul dışında kalan vakitlerin Bilgievi’nde faydalı etkinliklerle geçirmek çok güzel oluyordu” dedi. Derslerinde de destek aldığını belirten öğrenci Emirhan Bilgievi öğrencilerine hitaben mutlaka günlük kitap okumalarını ve bol bol paragraf sorusu çözmelerini tavsiye etti.

 

“SORU ŞEKİLLERİNE ALDANMAYIN”

Soru şekillerinin görünüşte zor gibi göründüğünü belirten Gölcük Fen Lisesi öğrencisi Furkan Ulaş isimli öğrenci ise miniklere hitaben “ Sorular zamanla kısalır veya uzar yani değişebilir, bu sizi umutsuzluğa sevk etmesin. Unutmayın ki konular ve formüller aynıdır. Çalışmayı aksatmasanız başarıyı yakalarsınız” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.