FETÖ DAVALARI BİTİYOR

Gündem 08.01.2018 - 18:32, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

FETÖ DAVALARI BİTİYOR

FETÖ yargılamalarına yönelik açıklamalarda bulunan Adalet Komisyonu Başkanı Muhiddin Paça, “Şimdiye kadar Kocaeli’de toplam bin 841 adet FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü’ne ait dava dosyası açılmış, bunlardan 432 dosyanın yargılaması neticesinde mahkumiyet hükmü verilmiştir” dedi

Adalet Komisyonu Başkanı Muhiddin Paça gazetecilerle bir araya geldi. Paça basın toplantısında arabuluculuk sistemi ve FETÖ yargılamalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Paça, basın açıklamasında, “İlimizde terör suçlarına 2. 4. ve 5. Ağır Ceza Mahkemeleri bakmakta iken, iş yükünün aşırı derecede artması nedeniyle 6. Ağır Ceza Mahkemesi kurulmuş ve 6 Aralık 2017 tarihinde faaliyete geçirilmiştir. Böylece terör suçlarına bakan 4 tane ağır ceza mahkemesi olmuştur. Darbe davalarının bir an önce sonuçlandırılması için Gölcük Donanma Darbe davasına bakan Kocaeli 5. Ağır Ceza Mahkemesine ek olarak ikinci bir ağır ceza heyetinin görevlendirilmesi Hakim ve Savcılar Kurulunda talep edilmiştir. Tahminen Şubat 2018 tarihinde bu mahkemeye ikinci bir ağır ceza heyeti görevlendirilecektir” dedi. FETÖ DAVALARI YILSONUNDA BİTECEK Paça, “FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü’ne yönelik davaların büyük oranda 2018 yılı sonunda karara bağlanıp bitirilmesi tahmin edilmektedir. Şimdiye kadar Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesine 518, 4. Ağır Ceza Mahkemesine 671 5. Ağır Ceza Mahkemesine 594, 6. Ağır Ceza Mahkemesine 78 olmak üzere toplam bin 841 adet FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü’ne ait dava dosyası (Toplam Sanık Sayısı 2334) açılmış, bunlardan 432 dosyanın yargılaması neticesinde mahkumiyet hükmü verilmiştir. Diğer dava dosyalarının yargılaması devam etmektedir” dedi. “KOCAELİ’DE BYLOCK FAZLA MAĞDUR ETMEDİ” İlk duruşması 11 Eylül 2017 tarihinde başlayan Gölcük Donanma Darbe Dava dosyasının yargılamasına 9 Ocak 2018 tarihinde Kandıra Cezaevi Yerleşkesindeki duruşma salonunda 31 Ocak 2018 tarihine kadar devam edilecektir diyen Paça, “Bu süreçte savunması alınmayan 19 sanığın savunması alınacak, müşteki ve tanıklar dinlenecektir. Bu davanın 2018 yılı adli tatilinden önce karara bağlanması tahmin edilmektedir” şeklinde konuştu. Paça hatalı Bylock uygulaması yüzünden Kocaeli’de sadece 2 kişinin tutuklu olduğunu belirterek, “Bylock konusunda ilimizde fazla mağduriyet yaşanmadı. 2 kişi vardı onları da tahliye ettik” diye konuştu. ARABULUCULUĞA BAŞVURU ZORUNLULUĞU Arabulucuk sistemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Paça, “İş Mahkemelerinde Kanununda yapılan değişiklik ile 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren işçi kıdem ve ihbar tazminatları, fazla çalışma ücretleri, hafta tatili ücretleri gibi işçilik alacakları ile iş güvencesinden kaynaklanan uyuşmazlıklarda dava açmadan önce dava şartı olarak Arabulucuya başvurma zorunluluğu getirilmiştir. Diğer dava konularında arabuluculuğa başvurma durumu ihtiyaridir. Uyuşmazlığı bulunan kişiler, Arabuluculuk Bürosunda görevli personele başvururlar, görevli personel sisteme kayıtlı bir arabulucuyu tayin eder. Arabuluculuk işlemleri 3 hafta içerisinde tamamlanır. Zorunlu hallerde sürecin 1 hafta daha uzatılabilmesi mümkündür” açıklamalarında bulundu.
FETÖ yargılamalarına yönelik açıklamalarda bulunan Adalet Komisyonu Başkanı Muhiddin Paça, “Şimdiye kadar Kocaeli’de toplam bin 841 adet FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü’ne ait dava dosyası açılmış, bunlardan 432 dosyanın yargılaması neticesinde mahkumiyet hükmü verilmiştir” dedi

Adalet Komisyonu Başkanı Muhiddin Paça gazetecilerle bir araya geldi. Paça basın toplantısında arabuluculuk sistemi ve FETÖ yargılamalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Paça, basın açıklamasında, “İlimizde terör suçlarına 2. 4. ve 5. Ağır Ceza Mahkemeleri bakmakta iken, iş yükünün aşırı derecede artması nedeniyle 6. Ağır Ceza Mahkemesi kurulmuş ve 6 Aralık 2017 tarihinde faaliyete geçirilmiştir. Böylece terör suçlarına bakan 4 tane ağır ceza mahkemesi olmuştur. Darbe davalarının bir an önce sonuçlandırılması için Gölcük Donanma Darbe davasına bakan Kocaeli 5. Ağır Ceza Mahkemesine ek olarak ikinci bir ağır ceza heyetinin görevlendirilmesi Hakim ve Savcılar Kurulunda talep edilmiştir. Tahminen Şubat 2018 tarihinde bu mahkemeye ikinci bir ağır ceza heyeti görevlendirilecektir” dedi.

FETÖ DAVALARI YILSONUNDA BİTECEK

Paça, “FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü’ne yönelik davaların büyük oranda 2018 yılı sonunda karara bağlanıp bitirilmesi tahmin edilmektedir. Şimdiye kadar Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesine 518, 4. Ağır Ceza Mahkemesine 671 5. Ağır Ceza Mahkemesine 594, 6. Ağır Ceza Mahkemesine 78 olmak üzere toplam bin 841 adet FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü’ne ait dava dosyası (Toplam Sanık Sayısı 2334) açılmış, bunlardan 432 dosyanın yargılaması neticesinde mahkumiyet hükmü verilmiştir. Diğer dava dosyalarının yargılaması devam etmektedir” dedi.

“KOCAELİ’DE BYLOCK FAZLA MAĞDUR ETMEDİ”

İlk duruşması 11 Eylül 2017 tarihinde başlayan Gölcük Donanma Darbe Dava dosyasının yargılamasına 9 Ocak 2018 tarihinde Kandıra Cezaevi Yerleşkesindeki duruşma salonunda 31 Ocak 2018 tarihine kadar devam edilecektir diyen Paça, “Bu süreçte savunması alınmayan 19 sanığın savunması alınacak, müşteki ve tanıklar dinlenecektir. Bu davanın 2018 yılı adli tatilinden önce karara bağlanması tahmin edilmektedir” şeklinde konuştu. Paça hatalı Bylock uygulaması yüzünden Kocaeli’de sadece 2 kişinin tutuklu olduğunu belirterek, “Bylock konusunda ilimizde fazla mağduriyet yaşanmadı. 2 kişi vardı onları da tahliye ettik” diye konuştu.

ARABULUCULUĞA BAŞVURU ZORUNLULUĞU

Arabulucuk sistemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Paça, “İş Mahkemelerinde Kanununda yapılan değişiklik ile 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren işçi kıdem ve ihbar tazminatları, fazla çalışma ücretleri, hafta tatili ücretleri gibi işçilik alacakları ile iş güvencesinden kaynaklanan uyuşmazlıklarda dava açmadan önce dava şartı olarak Arabulucuya başvurma zorunluluğu getirilmiştir. Diğer dava konularında arabuluculuğa başvurma durumu ihtiyaridir. Uyuşmazlığı bulunan kişiler, Arabuluculuk Bürosunda görevli personele başvururlar, görevli personel sisteme kayıtlı bir arabulucuyu tayin eder. Arabuluculuk işlemleri 3 hafta içerisinde tamamlanır. Zorunlu hallerde sürecin 1 hafta daha uzatılabilmesi mümkündür” açıklamalarında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.