FETÖ DAVASINDA KARAR VERİLDİ

Gündem 07.10.2017 - 09:00, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

FETÖ DAVASINDA KARAR VERİLDİ

FETÖ elabaşı Fethullah Gülen'in kuzeninin kızı Şüheda Gülen ile aynı evde yakalanan Ebru Dursun yargılandığı davada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı

Fethullah Gülen'in kuzeninin kızı Şüheda Gülen ve Ebru Dursun'un yargılanmasına Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya Şüheda Gülen ve Ebru Dursun ile avukatları katıldı. Örgüt içerisinde sözde 'ev ablası' olarak görev aldıkları iddia edilen sanıklar hakkında 'Silahlı terör örgütü yöneticiliği, silahlı terör örgütüne üye' olma suçlarından açılan davada tanıkların gelmediği ve Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce hazırlanacak dijital materyaller incele raporunun gelmemesi üzerine sanıklara ve avukatlara söz verildi. Ebru Dursun uzun süredir tutuklu olduğunu söyleyerek, tahliyesini talep etti. TAHLİYE OLMAYI TALEP EDİYORUM  Şüheda Gülen ise, "Çok uzun süredir tutukluyum. Tahliye olmayı talep ediyorum. Raporlarla ilgili diyeceğim yoktur" dedi. Gülen'in avukatı, "Müvekkilim cemaate yakın evlerde kaldığını zaten söylüyor. Hakkında yöneticilik suçunda dava açılmış olsa da deliller üyelik suçunu göstermektedir. Bu suçtan alacağı ceza göz önüne alındığında tutuklu kaldığı süre çok fazladır" diyerek sanığın tahliyesini talep etti. Mahkeme heyeti, Ebru Dursun'un adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı tedbirleri ile tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmesine, Şüheda Gülen'in delil karartma ve kaçma şüphesi göz önüne alındığından tutukluluk halinin devamına karar verdi.
FETÖ elabaşı Fethullah Gülen'in kuzeninin kızı Şüheda Gülen ile aynı evde yakalanan Ebru Dursun yargılandığı davada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı

Fethullah Gülen'in kuzeninin kızı Şüheda Gülen ve Ebru Dursun'un yargılanmasına Kocaeli 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya Şüheda Gülen ve Ebru Dursun ile avukatları katıldı. Örgüt içerisinde sözde 'ev ablası' olarak görev aldıkları iddia edilen sanıklar hakkında 'Silahlı terör örgütü yöneticiliği, silahlı terör örgütüne üye' olma suçlarından açılan davada tanıkların gelmediği ve Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce hazırlanacak dijital materyaller incele raporunun gelmemesi üzerine sanıklara ve avukatlara söz verildi. Ebru Dursun uzun süredir tutuklu olduğunu söyleyerek, tahliyesini talep etti.

TAHLİYE OLMAYI TALEP EDİYORUM 

Şüheda Gülen ise, "Çok uzun süredir tutukluyum. Tahliye olmayı talep ediyorum. Raporlarla ilgili diyeceğim yoktur" dedi. Gülen'in avukatı, "Müvekkilim cemaate yakın evlerde kaldığını zaten söylüyor. Hakkında yöneticilik suçunda dava açılmış olsa da deliller üyelik suçunu göstermektedir. Bu suçtan alacağı ceza göz önüne alındığında tutuklu kaldığı süre çok fazladır" diyerek sanığın tahliyesini talep etti. Mahkeme heyeti, Ebru Dursun'un adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı tedbirleri ile tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmesine, Şüheda Gülen'in delil karartma ve kaçma şüphesi göz önüne alındığından tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.