LASTİK İŞ

FETÖ'DEN YARGILANAN ASTSUBAY İÇİN KARAR

Gündem 30.01.2019 - 19:18, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

FETÖ'DEN YARGILANAN ASTSUBAY İÇİN KARAR

15 Temmuz darbe girişiminin ardından yaklaşık 1 yıl sonra düzenlenen operasyonda tutuklanarak cezaevine gönderilen astsubayın bando takımında görevli olduğu öğrenildi

15 Temmuz darbe girişiminden yaklaşık 1 yıl sonra FETÖ’nün TSK yapılanmasına dönük gerçekleştirilen operasyonda Yusuf Akbaş (30) isimli astsubay gözaltına alındı. O dönem Gölcük Donanma Komutanlığı’nda görevli Yusuf Akbaş, gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi. ÖRGÜTÜN DERSANELERİNE GİTMEDİM Yaklaşık 2 yıldır tutuklu bulunan Yusuf Akbaş hakkında Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın duruşması ise bugün görüldü. Ara karar için savunma yapan Yusuf Akbaş, “Bylock’um yok, Bank Asya’da hesabım yok, örgütün dershanelerine gitmedim. 2 yıldır tutukluyum. Babam kanser hastası. Bakacak kimsesi yok. Herhangi bir suç işlemedim. Tahliyemi talep ediyorum” dedi. “ELİNDE SADECE TOKMAK VAR” Tutuklu sanık Yusuf Akbaş’ın avukatı Ahmet Yasin Bel ise şunları söyledi: “Müvekkilim bandocu astsubaydır. Herhangi bir kritik görevde bulunmamıştır. İstihbaratta veya operasyonel bir görevde değildir. Elinde tokmağından başka bir şey yoktur. Müvekkilimin beraatini ve tahliyesini talep ediyorum” Mahkeme heyeti sanığın tutukluk halinde geçirdiği süreyi göz önünde buldurarak tahliye edilmesine karar verdi.  
15 Temmuz darbe girişiminin ardından yaklaşık 1 yıl sonra düzenlenen operasyonda tutuklanarak cezaevine gönderilen astsubayın bando takımında görevli olduğu öğrenildi

15 Temmuz darbe girişiminden yaklaşık 1 yıl sonra FETÖ’nün TSK yapılanmasına dönük gerçekleştirilen operasyonda Yusuf Akbaş (30) isimli astsubay gözaltına alındı. O dönem Gölcük Donanma Komutanlığı’nda görevli Yusuf Akbaş, gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ÖRGÜTÜN DERSANELERİNE GİTMEDİM

Yaklaşık 2 yıldır tutuklu bulunan Yusuf Akbaş hakkında Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın duruşması ise bugün görüldü. Ara karar için savunma yapan Yusuf Akbaş, “Bylock’um yok, Bank Asya’da hesabım yok, örgütün dershanelerine gitmedim. 2 yıldır tutukluyum. Babam kanser hastası. Bakacak kimsesi yok. Herhangi bir suç işlemedim. Tahliyemi talep ediyorum” dedi.

“ELİNDE SADECE TOKMAK VAR”

Tutuklu sanık Yusuf Akbaş’ın avukatı Ahmet Yasin Bel ise şunları söyledi: “Müvekkilim bandocu astsubaydır. Herhangi bir kritik görevde bulunmamıştır. İstihbaratta veya operasyonel bir görevde değildir. Elinde tokmağından başka bir şey yoktur. Müvekkilimin beraatini ve tahliyesini talep ediyorum” Mahkeme heyeti sanığın tutukluk halinde geçirdiği süreyi göz önünde buldurarak tahliye edilmesine karar verdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.