Fırınlara Ramazan denetimi

Kocaeli 01.08.2013 - 11:21, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

Fırınlara Ramazan denetimi

Ramazan ayı dolayısı ile ilimizde faaliyet gösteren unlu mamüller ve ekmek fırınlarını kapsayan kontrol ve denetimler hız kazandı.

Büyükşehir Belediyesi Ramazan Ayı’nda iftar ve sahur sofralarımızı süsleyen ekmeklerin hazırlanıp satışa sunulduğu unlu mamüller ve ekmek fırınlarını sıkı denetime tabi tutuyor. Yapılan denetimlerde işyerleri titiz bir kontrolden geçirilirken tespit edilen eksikliklerin en kısa zamanda tamamlanması konusunda uyarılarda bulunuluyor.   GIDA GÜVENLİĞİ Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü’nün Zabıta Daire Başkanlığı İhtisas Zabıta Şube Müdürlüğü, ilgili ilçe Belediyesinin Zabıta Müdürlüğü ile Gıda, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı denetim ekiplerince ortaklaşa Kocaeli genelindeki unlu mamüller ve ekmek fırınları, pasta ve tatlı imalathaneleri ile bunların satış yerlerinin denetimleri yapıyor. Denetimlerde işyeri, personel, alet-ekipman  genel temizlik ve hijyeni ile işyerlerinde gerek mutfakta kullanılan gerekse satışa sunulan gıda maddelerinin gıda güvenliği ve kalitesi denetleniyor.   KATKI MADDELERİ YASAK Denetimlerde işyerlerinin genel temizlik, teknik ve hijyenik koşulları ile gıda maddelerinin son tüketim tarihleri, muhafaza koşulları, ekmek fırınlarında pasa bezlerinin temizliği, un depolarının durumu ve yasaklanan katkı maddeleri ile ilgili kontroller yapılıyor. İşyerlerinde temizlik ve dezenfeksiyonun önemini vurgulayan denetim ekipleri işyeri sahiplerine önemli bilgilendirmelerde bulunuyor.   TEMİZLİK VE DEZENFEKSİYONUN ÖNEMİ İşyerlerinde temizlik ve dezenfeksiyonun önemini vurgulayan denetim ekipleri yeterli düzeyde temizlenmeyen mikroorganizmaların üretilen gıdaya bulaştığını belirterek”  Bu mikroorganizmalar genellikle zor ya da uzun zaman aralıklarıyla temizlenen vanalar, musluklar, kırık - çatlak fayans ve tezgahlar, elektrik düğmeleri, dolap ve kapı-pencere kolları ve benzeri yerlerde yerleşip çoğalma imkanı bulurlar. Bu mikroorganizmalar buralardan el ile temas ya da doğrudan gıda maddesinin teması ile bulaşarak sağlığımız açısından risk oluşturabilir” ifadelerini kullandı.
Ramazan ayı dolayısı ile ilimizde faaliyet gösteren unlu mamüller ve ekmek fırınlarını kapsayan kontrol ve denetimler hız kazandı.

Büyükşehir Belediyesi Ramazan Ayı’nda iftar ve sahur sofralarımızı süsleyen ekmeklerin hazırlanıp satışa sunulduğu unlu mamüller ve ekmek fırınlarını sıkı denetime tabi tutuyor. Yapılan denetimlerde işyerleri titiz bir kontrolden geçirilirken tespit edilen eksikliklerin en kısa zamanda tamamlanması konusunda uyarılarda bulunuluyor.

 

GIDA GÜVENLİĞİ

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü’nün Zabıta Daire Başkanlığı İhtisas Zabıta Şube Müdürlüğü, ilgili ilçe Belediyesinin Zabıta Müdürlüğü ile Gıda, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı denetim ekiplerince ortaklaşa Kocaeli genelindeki unlu mamüller ve ekmek fırınları, pasta ve tatlı imalathaneleri ile bunların satış yerlerinin denetimleri yapıyor. Denetimlerde işyeri, personel, alet-ekipman  genel temizlik ve hijyeni ile işyerlerinde gerek mutfakta kullanılan gerekse satışa sunulan gıda maddelerinin gıda güvenliği ve kalitesi denetleniyor.

 

KATKI MADDELERİ YASAK

Denetimlerde işyerlerinin genel temizlik, teknik ve hijyenik koşulları ile gıda maddelerinin son tüketim tarihleri, muhafaza koşulları, ekmek fırınlarında pasa bezlerinin temizliği, un depolarının durumu ve yasaklanan katkı maddeleri ile ilgili kontroller yapılıyor. İşyerlerinde temizlik ve dezenfeksiyonun önemini vurgulayan denetim ekipleri işyeri sahiplerine önemli bilgilendirmelerde bulunuyor.

 

TEMİZLİK VE DEZENFEKSİYONUN ÖNEMİ

İşyerlerinde temizlik ve dezenfeksiyonun önemini vurgulayan denetim ekipleri yeterli düzeyde temizlenmeyen mikroorganizmaların üretilen gıdaya bulaştığını belirterek”  Bu mikroorganizmalar genellikle zor ya da uzun zaman aralıklarıyla temizlenen vanalar, musluklar, kırık - çatlak fayans ve tezgahlar, elektrik düğmeleri, dolap ve kapı-pencere kolları ve benzeri yerlerde yerleşip çoğalma imkanı bulurlar. Bu mikroorganizmalar buralardan el ile temas ya da doğrudan gıda maddesinin teması ile bulaşarak sağlığımız açısından risk oluşturabilir” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.