LASTİK İŞ
ismail

FIRINLARDA JİLET YASAKLANIYOR !

Kocaeli 19.03.2015 - 09:10, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

FIRINLARDA JİLET YASAKLANIYOR !

Kocaeli İl Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü fırınlarda kullanılan hamuru kamışlı jiletle çizme işlemine yasak getiriyor. Ekmek hamurları, Gıda Tarım ve Hayvanlılık İl Müdürlükleri tarafından dağıtılacak plastik saplı ve tehlikesiz aparatlarla çizilecek.

Darıca Fevzi Çakmak mahallesinde matbaacılık yapan Osman Sarıboğa geçtiğimiz hafta işyerinin yakınındaki fırından aldığı ekmeğin içinde unutulan jileti de yutunca hastanelik olmuştu. Jiletin yemek borusunu delmesi ve kalbinden çıkan aort damarına saplanması üzerine Osman Sarıboğa, Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 6 saat süren operasyon geçirdi. Hayati tehlikeyi geçtiğimiz günlerde atlatan Osman Sarıboğa, fırınlarda hamuru çizmek için kullanılan jilet konusunda da yeni bir karar alınmasına vesile oldu.  İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün bu olayın ardından tüm ilçelerdeki şube müdürlüklerine geçtiği talimatla, fırınlarda bundan böyle kamışlı jilet kullanımına yasak getirdi. Eski geleneksel sistemle ekmek imalatı yapan Kocaeli genelindeki tüm fırınlara, önümüzdeki haftadan itibaren başlanacak yeni uygulamayla Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından dağıtılacak plastik saplı hamur çizme aparatları dağıtılacak ve sadece bunlar kullanılacak.   Avrupa’da da benzer aparatların kullanıldığı öğrenilirken, bu aparatların Pakmaya Kocaeli Fabrikası AR-GE departmanı tarafından geliştirildiği, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından da benimsendiği öğrenildi. Öte yandan, Osman Sarıboğa’nın yaralanmasına neden olduğu iddia edilen ekmek fırınına, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Para cezası verileceği belirlendi. 
Kocaeli İl Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü fırınlarda kullanılan hamuru kamışlı jiletle çizme işlemine yasak getiriyor. Ekmek hamurları, Gıda Tarım ve Hayvanlılık İl Müdürlükleri tarafından dağıtılacak plastik saplı ve tehlikesiz aparatlarla çizilecek.

Darıca Fevzi Çakmak mahallesinde matbaacılık yapan Osman Sarıboğa geçtiğimiz hafta işyerinin yakınındaki fırından aldığı ekmeğin içinde unutulan jileti de yutunca hastanelik olmuştu. Jiletin yemek borusunu delmesi ve kalbinden çıkan aort damarına saplanması üzerine Osman Sarıboğa, Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 6 saat süren operasyon geçirdi. Hayati tehlikeyi geçtiğimiz günlerde atlatan Osman Sarıboğa, fırınlarda hamuru çizmek için kullanılan jilet konusunda da yeni bir karar alınmasına vesile oldu. 

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün bu olayın ardından tüm ilçelerdeki şube müdürlüklerine geçtiği talimatla, fırınlarda bundan böyle kamışlı jilet kullanımına yasak getirdi. Eski geleneksel sistemle ekmek imalatı yapan Kocaeli genelindeki tüm fırınlara, önümüzdeki haftadan itibaren başlanacak yeni uygulamayla Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından dağıtılacak plastik saplı hamur çizme aparatları dağıtılacak ve sadece bunlar kullanılacak.

 

Avrupa’da da benzer aparatların kullanıldığı öğrenilirken, bu aparatların Pakmaya Kocaeli Fabrikası AR-GE departmanı tarafından geliştirildiği, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından da benimsendiği öğrenildi. Öte yandan, Osman Sarıboğa’nın yaralanmasına neden olduğu iddia edilen ekmek fırınına, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Para cezası verileceği belirlendi. 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.