LASTİK İŞ
ismail

FİYAT İNDİRMEYENLERE CEZA GELİYOR

Ekonomi 23.09.2016 - 22:08, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

FİYAT İNDİRMEYENLERE CEZA GELİYOR

Kocaeli Valiliği, bazı bakkal ve fırınların ekmeği hala 1.25 TL’ye sattıklarına ilişkin gelen şikayetler üzerine basın açıklaması paylaştı. Paylaşılan yazıda ekmeğin 1.25 TL’ye satan bakkal veya fırınlara cezai işlem uygulanacağı açıkça ifade edildi

Kocaeli’de 2015 yılının kasım ayından itibaren ekmek 1 lira 25 kuruştan satılıyordu. Bu konuyu mahkemeye götüren Kocaeli Valiliği’nin itirazı üzerine Kocaeli Ticaret Mahkemesi zam kararını durdurdu ve ekmeğin yeniden 1 liradan satılmasına hükmetti. Alınan bu karar da ilimizdeki tüm fırın ve diğer iş yerlerine iletildi. AÇIKLAMA YAPILDI Fakat mahkeme kararına rağmen bazı bakkal ve fırınların ekmeği hala 1.25 liraya sattıklarına ilişkin gelen şikayetler üzerine Kocaeli Ticaret İl Müdürlüğü tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan yazımı açıklamada, ekmeği hala 1.25 liraya satan iş yerlerine cezai işlem uygulanacağı ifade edildi. YAPILAN AÇIKLAMA “Kocaeli Fırıncılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası kararı ve Kocaeli Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin onayı ile 250 gr ekmek 06.11.2015 tarihinden itibaren 1.25 TL’den satışına karar verilmiştir. Ekmek ile ilgili yapılan algıya ilişkin Valiliğimizin itirazı üzerine yargıya taşınmış neticesinde, Kocaeli Asliye Ticaret Mahkemesi’nin 2016/820 sayılı karar ile 250 gr ekmeğin 1 TL’den satılmasına kesin olarak karar verilmiştir. Anılan mahkeme kararı esnaf teşekküllerine tebliğ edilmiştir. Buna rağmen piyasada bazı fırın, bakkal ve marketlerde 250 gr ekmeğin 1.25 TL’ye satıldığı Valiliğimize ve Müdürlüğümüze gelen şikâyetlerden anlaşılmıştır. Konu İle ilgili olarak Müdürlüğümüz piyasada gerekli denetimlere başlamıştır. Mahkeme kararı ile 250 gr ekmeğin 1 TL’ye satılmasına karar verildiği halde, eski tarife ile satış yapılmasına devam eden esnaf veya tacir hakkında cezai işlem uygulanacaktır.”
Kocaeli Valiliği, bazı bakkal ve fırınların ekmeği hala 1.25 TL’ye sattıklarına ilişkin gelen şikayetler üzerine basın açıklaması paylaştı. Paylaşılan yazıda ekmeğin 1.25 TL’ye satan bakkal veya fırınlara cezai işlem uygulanacağı açıkça ifade edildi

Kocaeli’de 2015 yılının kasım ayından itibaren ekmek 1 lira 25 kuruştan satılıyordu. Bu konuyu mahkemeye götüren Kocaeli Valiliği’nin itirazı üzerine Kocaeli Ticaret Mahkemesi zam kararını durdurdu ve ekmeğin yeniden 1 liradan satılmasına hükmetti. Alınan bu karar da ilimizdeki tüm fırın ve diğer iş yerlerine iletildi.

AÇIKLAMA YAPILDI

Fakat mahkeme kararına rağmen bazı bakkal ve fırınların ekmeği hala 1.25 liraya sattıklarına ilişkin gelen şikayetler üzerine Kocaeli Ticaret İl Müdürlüğü tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan yazımı açıklamada, ekmeği hala 1.25 liraya satan iş yerlerine cezai işlem uygulanacağı ifade edildi.

YAPILAN AÇIKLAMA

“Kocaeli Fırıncılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası kararı ve Kocaeli Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin onayı ile 250 gr ekmek 06.11.2015 tarihinden itibaren 1.25 TL’den satışına karar verilmiştir. Ekmek ile ilgili yapılan algıya ilişkin Valiliğimizin itirazı üzerine yargıya taşınmış neticesinde, Kocaeli Asliye Ticaret Mahkemesi’nin 2016/820 sayılı karar ile 250 gr ekmeğin 1 TL’den satılmasına kesin olarak karar verilmiştir.

Anılan mahkeme kararı esnaf teşekküllerine tebliğ edilmiştir. Buna rağmen piyasada bazı fırın, bakkal ve marketlerde 250 gr ekmeğin 1.25 TL’ye satıldığı Valiliğimize ve Müdürlüğümüze gelen şikâyetlerden anlaşılmıştır. Konu İle ilgili olarak Müdürlüğümüz piyasada gerekli denetimlere başlamıştır. Mahkeme kararı ile 250 gr ekmeğin 1 TL’ye satılmasına karar verildiği halde, eski tarife ile satış yapılmasına devam eden esnaf veya tacir hakkında cezai işlem uygulanacaktır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.