FORD YATIRIM HABERİNE AÇIKLAMA YAPTI

Ekonomi 21.10.2020 - 14:48, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

FORD YATIRIM HABERİNE AÇIKLAMA YAPTI

Otomotiv devleri Ford ve Volkswagen, ortak olarak üretecekleri ticari araçlar için Türkiye'den Kocaeli'yi seçti. Yaklaşık 800 milyon euroluk yatırımla sanayinin başkentine dev bir fabrika kurulacak. Yeni tesisin kurulmasıyla birlikte 2.000-2.500 kişiye istihdam sağlanacak. Haberine Ford gerçeği yansıtmıyor diye açıklama yaptı.

Otomotiv sektörünün lider markalarından Ford ve  Volkswagen'in ortak geliştireceği ticari araçları Türkiye'de  Kocaeli'de üretecekleri netlik kazandı. KOCAELİ Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Ford ve Volkswagen tarafından yapılması düşünülen yatırımın Kocaeli’nde olacak olmasından gurur duyacaklarını belirterek, “Yapılması planlanan yeni yatırımın Ford’un şu an bulunan fabrikalarının yanında olacağını biliyoruz. Kocaeli’ne gelmesinden gurur duyarız. İhracat açısından bizim için çok anlamlı olacağını düşünüyorum” dedi. Zeytninoğlu’nun yaptığı açıklamaya FORD’dan cevap geldi. Yapılan açıklamada 21.10.2020 tarihinde medyada yer bulan, ana ortaklarımızdan Ford Motor Company ile Volkswagen AG tarafından ortak ticari araç üretiminin Kocaeli, Türkiye’de gerçekleştirileceğine dair haberlere ilişkin aşağıdaki açıklamayı kamuoyunun dikkatine sunarız: ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluşlarından biri olan Ford Otosan, ülke ekonomisine ve istihdamına katkı sağlamak ve otomotiv sektöründeki gelişmelere öncülük etmek konusunda her zaman olduğu gibi bugün de çalışmalarını sürdürmektedir. GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR Global Ford Motor Company ve Volkswagen AG arasında 2018 yılından bu yana devam eden iş birliği planları kapsamında 1 tonluk orta ticari araç ortak üretim lokasyonuna ilişkin görüşmelerin halen devam ettiği bilinmektedir. Aynı zamanda, söz konusu yatırım projesi hakkında Şirketimiz ile Ford Motor Company arasında da görüşmeler devam etmekte olup, henüz konuya ilişkin olarak somut bir karar alınmamıştır. GERÇEĞİ YANSITMIYOR Bu kapsamda haberde yatırım hakkında yer verilen detay bilgiler de gerçeği yansıtmamaktadır. Habere kaynak gösterilen Kocaeli Sanayi Odası, haberde bahsedilen içerikte resmi ya da gayri resmi bir açıklamaları olmadığını da kamuoyu ile paylaşmıştır. Görüşmelerin sonuçlanarak konuyla ilgili Yönetim Kurulu kararı alınması halinde Sermaye Piyasası Kurulu’nun Özel Durumlar Tebliği’ne uygun olarak gerekli açıklamalar yapılacaktır.
Otomotiv devleri Ford ve Volkswagen, ortak olarak üretecekleri ticari araçlar için Türkiye'den Kocaeli'yi seçti. Yaklaşık 800 milyon euroluk yatırımla sanayinin başkentine dev bir fabrika kurulacak. Yeni tesisin kurulmasıyla birlikte 2.000-2.500 kişiye istihdam sağlanacak. Haberine Ford gerçeği yansıtmıyor diye açıklama yaptı.

Otomotiv sektörünün lider markalarından Ford ve  Volkswagen'in ortak geliştireceği ticari araçları Türkiye'de  Kocaeli'de üretecekleri netlik kazandı. KOCAELİ Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Ford ve Volkswagen tarafından yapılması düşünülen yatırımın Kocaeli’nde olacak olmasından gurur duyacaklarını belirterek, “Yapılması planlanan yeni yatırımın Ford’un şu an bulunan fabrikalarının yanında olacağını biliyoruz. Kocaeli’ne gelmesinden gurur duyarız. İhracat açısından bizim için çok anlamlı olacağını düşünüyorum” dedi.

Zeytninoğlu’nun yaptığı açıklamaya FORD’dan cevap geldi. Yapılan açıklamada

21.10.2020 tarihinde medyada yer bulan, ana ortaklarımızdan Ford Motor Company ile Volkswagen AG tarafından ortak ticari araç üretiminin Kocaeli, Türkiye’de gerçekleştirileceğine dair haberlere ilişkin aşağıdaki açıklamayı kamuoyunun dikkatine sunarız:

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluşlarından biri olan Ford Otosan, ülke ekonomisine ve istihdamına katkı sağlamak ve otomotiv sektöründeki gelişmelere öncülük etmek konusunda her zaman olduğu gibi bugün de çalışmalarını sürdürmektedir.

GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR
Global Ford Motor Company ve Volkswagen AG arasında 2018 yılından bu yana devam eden iş birliği planları kapsamında 1 tonluk orta ticari araç ortak üretim lokasyonuna ilişkin görüşmelerin halen devam ettiği bilinmektedir. Aynı zamanda, söz konusu yatırım projesi hakkında Şirketimiz ile Ford Motor Company arasında da görüşmeler devam etmekte olup, henüz konuya ilişkin olarak somut bir karar alınmamıştır.

GERÇEĞİ YANSITMIYOR
Bu kapsamda haberde yatırım hakkında yer verilen detay bilgiler de gerçeği yansıtmamaktadır. Habere kaynak gösterilen Kocaeli Sanayi Odası, haberde bahsedilen içerikte resmi ya da gayri resmi bir açıklamaları olmadığını da kamuoyu ile paylaşmıştır. Görüşmelerin sonuçlanarak konuyla ilgili Yönetim Kurulu kararı alınması halinde Sermaye Piyasası Kurulu’nun Özel Durumlar Tebliği’ne uygun olarak gerekli açıklamalar yapılacaktır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.