GAZİLER GÜNÜ KUTLANACAK

Gündem 18.09.2020 - 14:04, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

GAZİLER GÜNÜ KUTLANACAK

Gölcük Kaymakamı  Cengiz KARABULUT Başkanlığında yapılan Gaziler günü kutlama programı toplantısında kararlar alınmıştır. 1- 19 Eylül 2020 Cumartesi günü sabah 07.00-24.00 saatleri arası bütün kamu kurum ve kuruluş binaları Atatürk Posteri ve Türk Bayraklarıyla donatılması. 2- Programın sunuculuğunun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce temin edilecek bir öğretmen tarafından icra edilmesi. 3- Garnizon Komutanlığınca; tören günü çelenk sunma törenine katılacak tören kıtasının hazır edilmesi ile Çelenk Sunma Töreninde bayrak çekimi yapmak üzere gerekli sayıda askerin hazır edilmesi. 4- Törene Resmi Dairelerin Müdürlerinin günümüz pandemi koşullan nedeniyle ve alınması gereken tedbirlere istinaden pandemi kurallara riayet edilerek katılımının sağlanması. 5- Gazilerimizin (Yaşlı Gazilerimiz için Gölcük Belediye Başkanlığınca sandalyeli oturma düzeni sağlanarak) tören alanındaki yerlerini almaları, 6- Törene katılacakların saat 09.45’de Atatürk Anıtı önündeki meydanda Mülki Erkana ayrılan bölümde yerlerini almaları, 7- Saat, 10.00’da Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Gaziler Derneği tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunulacaktır. 8- İlçe Jandarma Komutanlığı ile Emniyet Müdürlüğü kendi sorumluluk alanlarında yaşayan Gaziler ile Yakınlarını Çelenk Sunma Törenine davet etmesi bu ailelerin tören alanına intikallerini kendi bünyelerindeki araçlar ve Belediye araçlarından istifade ile sağlamaları. 9- Atatürk Anıtına Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığınca sunulacak Türk Silahlı Kuvvetleri çelengi, Gölcük Belediye Başkanlığı çelengi, Gaziler çelenkleri sunulacak başkaca çelenk sunulmayacaktır. * 10-Anıt Park’ta yapılacak olan Çelenk Sunma Töreninde Kaymakamlık Çelenginin taşınması için İlçe Emniyet Müdürlüğünce ve İlçe Jandarma Komutanlığınca bir polis memuru ve bir rütbeli personel görevlendirilmesi ve en geç 9.30’da yerlerini almalan sağlanacaktır. 11- Günün anlam ve önemini belirten konuşma Gölcük Gaziler Demeği Başkanı Mehmet ARSLAN tarafından yerine getirilmesi. 12- Gölcük Belediye Başkanlığınca, -Tören alanında gerekli kürsü ve ses düzeninin kurulması, -İstiklal Marşı ve Saygı Duruşunun kayıttan yürütülmesi için gerekli hazırlığın yapılması. -Tören alanının pandemi tedbirleri kapsamında hazırlanması, dezenfektan standı ve maske bulundurulması. 13-Tören alanında trafik ve güvenlik önlemlerinin İlçe Emniyet Müdürlüğünce Merkez Komutanlığı ile koordine edilerek alınması. 14-Tören alanında acil durumlar için bir ambulansın Ana Üs Komutanlığı ile Toplum Sağlığı Merkezi Baştabipliği ile koordine edilerek doktor ve diğer sağlık ekibinin hazır bulundurulması. 15-Anıtparttaki törenin akabinde Gazilerin temsilcileriyle (en fazla beş kişi, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymak koşuluyla) bir araya gelinmesi. 16-Saat 11.00 ‘da Kaymakam, Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı, Gaziler Demeği Başkanı ve Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü ile Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından belirlenen Gazilerin evlerine ziyaret yapılacak.

Gölcük Kaymakamı  Cengiz KARABULUT Başkanlığında yapılan Gaziler günü kutlama programı toplantısında kararlar alınmıştır.

1- 19 Eylül 2020 Cumartesi günü sabah 07.00-24.00 saatleri arası bütün kamu kurum ve kuruluş binaları Atatürk Posteri ve Türk Bayraklarıyla donatılması.

2- Programın sunuculuğunun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce temin edilecek bir öğretmen tarafından icra edilmesi.

3- Garnizon Komutanlığınca; tören günü çelenk sunma törenine katılacak tören kıtasının hazır edilmesi ile Çelenk Sunma Töreninde bayrak çekimi yapmak üzere gerekli sayıda askerin hazır edilmesi.

4- Törene Resmi Dairelerin Müdürlerinin günümüz pandemi koşullan nedeniyle ve alınması gereken tedbirlere istinaden pandemi kurallara riayet edilerek katılımının sağlanması.

5- Gazilerimizin (Yaşlı Gazilerimiz için Gölcük Belediye Başkanlığınca sandalyeli oturma düzeni sağlanarak) tören alanındaki yerlerini almaları, 6- Törene katılacakların saat 09.45’de Atatürk Anıtı önündeki meydanda Mülki Erkana ayrılan bölümde yerlerini almaları,

7- Saat, 10.00’da Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Gaziler Derneği tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunulacaktır.

8- İlçe Jandarma Komutanlığı ile Emniyet Müdürlüğü kendi sorumluluk alanlarında yaşayan Gaziler ile Yakınlarını Çelenk Sunma Törenine davet etmesi bu ailelerin tören alanına intikallerini kendi bünyelerindeki araçlar ve Belediye araçlarından istifade ile sağlamaları.

9- Atatürk Anıtına Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığınca sunulacak Türk Silahlı Kuvvetleri çelengi, Gölcük Belediye Başkanlığı çelengi, Gaziler çelenkleri sunulacak başkaca çelenk sunulmayacaktır. *

10-Anıt Park’ta yapılacak olan Çelenk Sunma Töreninde Kaymakamlık Çelenginin taşınması için İlçe Emniyet Müdürlüğünce ve İlçe Jandarma Komutanlığınca bir polis memuru ve bir rütbeli personel görevlendirilmesi ve en geç 9.30’da yerlerini almalan sağlanacaktır.

11- Günün anlam ve önemini belirten konuşma Gölcük Gaziler Demeği Başkanı Mehmet ARSLAN tarafından yerine getirilmesi.

12- Gölcük Belediye Başkanlığınca, -Tören alanında gerekli kürsü ve ses düzeninin kurulması, -İstiklal Marşı ve Saygı Duruşunun kayıttan yürütülmesi için gerekli hazırlığın yapılması. -Tören alanının pandemi tedbirleri kapsamında hazırlanması, dezenfektan standı ve maske bulundurulması.

13-Tören alanında trafik ve güvenlik önlemlerinin İlçe Emniyet Müdürlüğünce Merkez Komutanlığı ile koordine edilerek alınması.

14-Tören alanında acil durumlar için bir ambulansın Ana Üs Komutanlığı ile Toplum Sağlığı Merkezi Baştabipliği ile koordine edilerek doktor ve diğer sağlık ekibinin hazır bulundurulması.

15-Anıtparttaki törenin akabinde Gazilerin temsilcileriyle (en fazla beş kişi, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymak koşuluyla) bir araya gelinmesi.

16-Saat 11.00 ‘da Kaymakam, Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı, Gaziler Demeği Başkanı ve Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü ile Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından belirlenen Gazilerin evlerine ziyaret yapılacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.