GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

Gölcük 19.09.2015 - 14:05, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

Gaziler günü Anıtpark'ta törenle kutlandı. Tören öncesinde Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı,Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Muharip Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Arslan tören alanında Gazilere çiçek takdim edip bu müstesna günü kutladılar.

Tören alanında Askeri ve Sivil erkanın yan ısıra Okulları temsilen öğrenci grupları,Siyasi Partilerin Başkan ve yöneticileri, Muhtarlar, Sivil toplum Örgütlerinin Başkan ve temsilcileri, Vatandaşlar, Gaziler ile Şehit ailelerinin yakınları katıldılar. Gaziler günü programında Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren,Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı,Gölcük Belediye Başkan ıMehmet Ellibeş, Gölcük Muharip Gaziler Dernek Başkanı Mehmet Arslan Anıta çelenk sunumunu gerçekleştirdikten sonra Saygı duruşu ve istiklal marşı okundu.Akabinde Gaziler Dernek Başkanı Mehmet Arslan günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Arslan konuşmasında, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu başkumandan Mustafa Kemal Atatürk'e TBMM'nin 19 eylül1921 günü 153sayılı kanun ile mareşallik rütbesi ve gazi ünvanı'nı verilişinin 94. yıldönümündeyiz. bölünmez bütünlüğümüzün ve ulusal birliğimizin korunması uğruna girişilen mücadelede şehit ve gazi ünvanı alan kahramanlarımızı bugün bir kez daha şükran ve minnetle anıyoruz. Kahraman Gaziler, sizler Türkiye Cumhuriyetine canını adamış kahramanlarsınız. Bugün ülkenin birlik ve beraberliği toprak bütünlüğü,Cumhuriyetin devamlılığı sizleri nazim ve cesareti sayesinde sağlanmıştır. Bugün gaziler gününde bizlerle beraber olarak mutluluğumuzu paylaştığımızdan dolayı tüm gaziler adına sizlere teşekkür ederim.Feyiz milletindir, benim değildir diyecek kadar alçak gönüllü olan büyük Atatürk'ün ve silah arkadaşlarının aziz şehitlerimizin manevi ruhları önünde huşu ile eğilirim. Bu mutlu ve gururlu günde hepinize en derin sevgi ve saygılarımla. Ne mutlu Türküm diyene, Ne mutlu Türk olabilene. Akabinde bu güne özel olarak Kavaklı  Şehit Onbaşı Adem Başoğlu Ortaokulu Öğrencisi Hatice Nur Şener Ya Şehidim Ya Gazi  adlı şiirini okuması sonrasında tören sona erdi.  Ardından  Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı,Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Muharip Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Arslan Şehitliği ziyaret ederek Kuranı Kerim okunup dualar yapıldıktan sonra şehit mezarlarına karanfil koydular.
Gaziler günü Anıtpark'ta törenle kutlandı. Tören öncesinde Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı,Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Muharip Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Arslan tören alanında Gazilere çiçek takdim edip bu müstesna günü kutladılar.

Tören alanında Askeri ve Sivil erkanın yan ısıra Okulları temsilen öğrenci grupları,Siyasi Partilerin Başkan ve yöneticileri, Muhtarlar, Sivil toplum Örgütlerinin Başkan ve temsilcileri, Vatandaşlar, Gaziler ile Şehit ailelerinin yakınları katıldılar.

Gaziler günü programında Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren,Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı,Gölcük Belediye Başkan ıMehmet Ellibeş, Gölcük Muharip Gaziler Dernek Başkanı Mehmet Arslan Anıta çelenk sunumunu gerçekleştirdikten sonra Saygı duruşu ve istiklal marşı okundu.Akabinde Gaziler Dernek Başkanı Mehmet Arslan günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Arslan konuşmasında, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu başkumandan Mustafa Kemal Atatürk'e TBMM'nin 19 eylül1921 günü 153sayılı kanun ile mareşallik rütbesi ve gazi ünvanı'nı verilişinin 94. yıldönümündeyiz. bölünmez bütünlüğümüzün ve ulusal birliğimizin korunması uğruna girişilen mücadelede şehit ve gazi ünvanı alan kahramanlarımızı bugün bir kez daha şükran ve minnetle anıyoruz.

Kahraman Gaziler, sizler Türkiye Cumhuriyetine canını adamış kahramanlarsınız. Bugün ülkenin birlik ve beraberliği toprak bütünlüğü,Cumhuriyetin devamlılığı sizleri nazim ve cesareti sayesinde sağlanmıştır.

Bugün gaziler gününde bizlerle beraber olarak mutluluğumuzu paylaştığımızdan dolayı tüm gaziler adına sizlere teşekkür ederim.Feyiz milletindir, benim değildir diyecek kadar alçak gönüllü olan büyük Atatürk'ün ve silah arkadaşlarının aziz şehitlerimizin manevi ruhları önünde huşu ile eğilirim. Bu mutlu ve gururlu günde hepinize en derin sevgi ve saygılarımla. Ne mutlu Türküm diyene, Ne mutlu Türk olabilene.

Akabinde bu güne özel olarak Kavaklı  Şehit Onbaşı Adem Başoğlu Ortaokulu Öğrencisi Hatice Nur Şener Ya Şehidim Ya Gazi  adlı şiirini okuması sonrasında tören sona erdi.  Ardından  Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren Gölcük Kaymakamı Adem Yazıcı,Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcük Muharip Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Arslan Şehitliği ziyaret ederek Kuranı Kerim okunup dualar yapıldıktan sonra şehit mezarlarına karanfil koydular.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.