GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

Gündem 19.09.2019 - 13:08, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

Muharip Gaziler Günü dolayısı ile Gölcük Anıtpark’ta düzenlenen törenle Gaziler günü törenle kutlandı

19 Eylül Gaziler ünü Dolayısı ile Gölcük Anıtpark’ta Tören düzenlendi. Düzenlene n törene Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Gölcük Garnizon ve Deniz ana üs Komutanı Tuğamiral Levent Tezcan, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Gölcük Jandarma Komutanı Teğmen Mahir Sarıdağ, Gölcük Emniyet Müdürü Selçuk Özdemir ve çok sayıda halk katılım sağladı. Tören çelenk sunumu saygı duruşu ve ardından okunan istiklal marşı sonrasında başladı   Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Gölcük Muharip Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Arslan; “birinci dünya savaşı sonrasında vatanımızı bölerek parçalamak isteyen yedi düvel’e mensup düşman dört bir yandan topraklarımızı işgal etti. Amaçları Anadolu’daki türk varlığını tamamen ortadan kaldırmaktı. Emperyalist küresel düşman bu işgali kolaylaştırmak ve Sevr anlaşmasını milletimize zorla kabul ettirmek üzere yunan ordusunu Anadolu içlerine sürdü. Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış, esarete alışık olmayan Türk milletinin bu hale dur diyeceği şüphesizdi. Yunan ordusunun Anadolu’daki ilerleyişi patladı önlerinde Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün komutasındaki kahraman Türk ordusu tarafından durdurulmuştur. Türk ordusu,13 eylül 1921 de 22 gün 22 gece süren dünyanın en uzun en kanlı muharebelerden birisi olan Sakarya meydan muharebesinde mağdur yunan ordusunu tarihinin en büyük bozgununa uğratmıştır.   Anadolu’dan çıkan milli mücadele kıvılcımları Sakarya’da Dumlupınar da alev topunu dönüşerek bir volkan gibi patlamıştır. Anadolu halkının ölüm-kalım mücadelesi olan ve yokluktan var edilen bir ordu ile gerçekleştirilen Sakarya meydan muharebesi Anadolulun karanlık günlerin aydınlığa dönüştürerek bugünün hür ve bağımsız Türk cumhuriyetinin yolunu açmıştır’ dedi.   TEMAD'A ZİYARET Tören sonrası  Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Gölcük Garnizon ve Deniz ana üs Komutanı Tuğamiral Levent Tezcan, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Gölcük Jandarma Komutanı Teğmen Mahir Sarıdağ, Gölcük Emniyet Müdürü Selçuk Özdemir ve gaziler TEMAD Gölcük Şubesi Başkanı Bekir Tülü ve Dernek üyelerini ziyaret etti.   Fahri Haner  - Halime Konak
Muharip Gaziler Günü dolayısı ile Gölcük Anıtpark’ta düzenlenen törenle Gaziler günü törenle kutlandı

19 Eylül Gaziler ünü Dolayısı ile Gölcük Anıtpark’ta Tören düzenlendi. Düzenlene n törene Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Gölcük Garnizon ve Deniz ana üs Komutanı Tuğamiral Levent Tezcan, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Gölcük Jandarma Komutanı Teğmen Mahir Sarıdağ, Gölcük Emniyet Müdürü Selçuk Özdemir ve çok sayıda halk katılım sağladı. Tören çelenk sunumu saygı duruşu ve ardından okunan istiklal marşı sonrasında başladı

 

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Gölcük Muharip Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Arslan; “birinci dünya savaşı sonrasında vatanımızı bölerek parçalamak isteyen yedi düvel’e mensup düşman dört bir yandan topraklarımızı işgal etti. Amaçları Anadolu’daki türk varlığını tamamen ortadan kaldırmaktı. Emperyalist küresel düşman bu işgali kolaylaştırmak ve Sevr anlaşmasını milletimize zorla kabul ettirmek üzere yunan ordusunu Anadolu içlerine sürdü.

Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış, esarete alışık olmayan Türk milletinin bu hale dur diyeceği şüphesizdi. Yunan ordusunun Anadolu’daki ilerleyişi patladı önlerinde Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün komutasındaki kahraman Türk ordusu tarafından durdurulmuştur. Türk ordusu,13 eylül 1921 de 22 gün 22 gece süren dünyanın en uzun en kanlı muharebelerden birisi olan Sakarya meydan muharebesinde mağdur yunan ordusunu tarihinin en büyük bozgununa uğratmıştır.

 

Anadolu’dan çıkan milli mücadele kıvılcımları Sakarya’da Dumlupınar da alev topunu dönüşerek bir volkan gibi patlamıştır. Anadolu halkının ölüm-kalım mücadelesi olan ve yokluktan var edilen bir ordu ile gerçekleştirilen Sakarya meydan muharebesi Anadolulun karanlık günlerin aydınlığa dönüştürerek bugünün hür ve bağımsız Türk cumhuriyetinin yolunu açmıştır’ dedi.

 

TEMAD'A ZİYARET

Tören sonrası  Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Gölcük Garnizon ve Deniz ana üs Komutanı Tuğamiral Levent Tezcan, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Gölcük Jandarma Komutanı Teğmen Mahir Sarıdağ, Gölcük Emniyet Müdürü Selçuk Özdemir ve gaziler TEMAD Gölcük Şubesi Başkanı Bekir Tülü ve Dernek üyelerini ziyaret etti.

 

Fahri Haner  - Halime Konak

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.