LASTİK İŞ
ismail

“GEÇMİŞİ OLMAYANIN GELECEĞİ OLMAZ“

Gölcük 17.09.2014 - 12:10, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

“GEÇMİŞİ OLMAYANIN GELECEĞİ OLMAZ“

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Başkanı aynı zamanda Kore Gazisi olan Bekir Tülü gazetemize açıklamalarda bulundu. Tülü "Geçmişi olmayanın geleceği olmaz" dedi.

  TEMAD ATATÜRK KÖŞESİNİ YENİLEDİ Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Başkanı Bekir Tülü dernek binasında yapılan değişiklikler hakkında bilgi verdi. TEMAD üyeleri manevi değerlere sahip çıkmak amacıyla Atatütk Köşesi'ni yeniledi. Atatürk Köşesi'ne yeni Türk Bayrakları ve Atatürk Portreleri asıldı. Tülü yaptığı açıklamada "Değerlerimize geçmişimize her zaman sahip çıkmamız gerekiyor. Geçmişimiz bizim en büyük referanslarımızdır" dedi.  ŞEHİT VE GAZİLER YENİ NESİLE ANLATILMALI Kore Gazisi olan aynı zamanda Türkiye Muharip Gaziler derneği üyesi olan Bekir Tülü Gaziler Günü dolayısıyla da açıklama yaptı. Tülü " Gazilik bizim yasamızda da belirtildiği gibi yurt savunmasına gitmiş ve geri dönmüş kişilere verilen ünvandır. Milletin millet olabilmesi için şehit ve gazilerin yeni nesile anlatılması çok önemlidir. Bizler bu bağımsız Türkiye'yi zor şartlar altında kazandık. Bunu yeni nesile aktarmak son derece önemli. Zira geçmişi olmayanın geleceği olamaz. Bizlerde 74 yılında Kıbrıs Harekatında bulunduk. Yurt savunmasına giderken düşündüğümüz tek şey milletimizin bağımsızlığı oldu" dedi.  ANILARIMI TEBESSÜMLE HATIRLIYORUM Başkan Tülü yurt savunmasına giderken arkadaşlarıyla yaşadığı bir anıyı da okuyucularımızla paylaştı. Tülü "Harekata katılırken maaşlarımızı elden veriliyordu ve maaşlarımızı yeni almıştık. Yurt savunmasına giderken güvertede bulunan arkadaşlar arasında bir espri geçti. 'Maaşlarımızı biz harcayamadan balıklar yiyecek' dedik. Bu anıyı da bugün tebessümle anlatıyorum. Biz giderken geri döneceğimizi bilmiyorduk. Keza savunmada şehit olan arkadaşlarımızda oldu. Bu vatan kolay kazanılmadı" dedi. Halkın milli bayramlara ilgi göstermemesine de değinen Başkan Tülü " Bu konuda devlete çok büyük görev düşüyor. Hükümet bu konulara önem vermesi gerekiyor. Değerleri her zaman gündem de tutarsanız kamuoyunu yönlendirmiş olursunuz. Bugün toplumu yönlendirecek tetikler vardır. Değerleri gündemde tutmazsanız her şey zamanla unutulur" dedi.       
Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Başkanı aynı zamanda Kore Gazisi olan Bekir Tülü gazetemize açıklamalarda bulundu. Tülü "Geçmişi olmayanın geleceği olmaz" dedi.
 
TEMAD ATATÜRK KÖŞESİNİ YENİLEDİ
Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Başkanı Bekir Tülü dernek binasında yapılan değişiklikler hakkında bilgi verdi. TEMAD üyeleri manevi değerlere sahip çıkmak amacıyla Atatütk Köşesi'ni yeniledi. Atatürk Köşesi'ne yeni Türk Bayrakları ve Atatürk Portreleri asıldı. Tülü yaptığı açıklamada "Değerlerimize geçmişimize her zaman sahip çıkmamız gerekiyor. Geçmişimiz bizim en büyük referanslarımızdır" dedi. 
ŞEHİT VE GAZİLER YENİ NESİLE ANLATILMALI
Kore Gazisi olan aynı zamanda Türkiye Muharip Gaziler derneği üyesi olan Bekir Tülü Gaziler Günü dolayısıyla da açıklama yaptı. Tülü " Gazilik bizim yasamızda da belirtildiği gibi yurt savunmasına gitmiş ve geri dönmüş kişilere verilen ünvandır. Milletin millet olabilmesi için şehit ve gazilerin yeni nesile anlatılması çok önemlidir. Bizler bu bağımsız Türkiye'yi zor şartlar altında kazandık. Bunu yeni nesile aktarmak son derece önemli. Zira geçmişi olmayanın geleceği olamaz. Bizlerde 74 yılında Kıbrıs Harekatında bulunduk. Yurt savunmasına giderken düşündüğümüz tek şey milletimizin bağımsızlığı oldu" dedi. 
ANILARIMI TEBESSÜMLE HATIRLIYORUM
Başkan Tülü yurt savunmasına giderken arkadaşlarıyla yaşadığı bir anıyı da okuyucularımızla paylaştı. Tülü "Harekata katılırken maaşlarımızı elden veriliyordu ve maaşlarımızı yeni almıştık. Yurt savunmasına giderken güvertede bulunan arkadaşlar arasında bir espri geçti. 'Maaşlarımızı biz harcayamadan balıklar yiyecek' dedik. Bu anıyı da bugün tebessümle anlatıyorum. Biz giderken geri döneceğimizi bilmiyorduk. Keza savunmada şehit olan arkadaşlarımızda oldu. Bu vatan kolay kazanılmadı" dedi. Halkın milli bayramlara ilgi göstermemesine de değinen Başkan Tülü " Bu konuda devlete çok büyük görev düşüyor. Hükümet bu konulara önem vermesi gerekiyor. Değerleri her zaman gündem de tutarsanız kamuoyunu yönlendirmiş olursunuz. Bugün toplumu yönlendirecek tetikler vardır. Değerleri gündemde tutmazsanız her şey zamanla unutulur" dedi. 
 
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.