GELİR MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN YENİLİK

Ekonomi 15.11.2016 - 08:18, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

GELİR MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN YENİLİK

Gölcük Belediyesi Gelir Müdürlüğü Akıllı Kent Otomasyon Sistemi (AKOS) 'ni tüm belediye birimlerinde kullanabilir hale getirmek için Sicil Servisi ve Adres Servisini faaliyete geçirdi.

Gölcük Belediyesi Gelir Müdürlüğü Akıllı Kent Otomasyon Sistemi (AKOS) 'ni tüm belediye birimlerinde kullanabilir hale getirmek için Sicil Servisi ve Adres Servisini faaliyete geçirdi. Bu sayede adres, numarataj, taşınmaz ve kişi tabanlı olarak kullanımının sağlanmasıyla birlikte gelir kayıplarının önüne geçilmiş, hemde vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi sağlanmış olacak. Bu kapsamda Gelir Müdürlüğü'nde faaliyete geçirilen Servislerin işleyişini yerinde gören Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş “Gölcük Belediyesi olarak vatandaşımızın almakta olduğu bu hizmeti daha sağlıklı, ekonomik zaman içerisinde faydalanabileceği bir sisteme dönüştürülmesi adına yeni birtakım değişiklikler yaptık. Gelir Müdürlüğümüzün bünyesinde Sicil Servisi ve Adres Servisi oluşturduk. Bu şekilde her vatandaşımıza veya belediye ile iş kuran her vatandaşımıza tek bir sicil numarası vereceğiz. Belediye ile ilgili tüm işlemler sicil numarasının verildiği kimliğe kaydedilecek. Vatandaşımız Gölcük Belediyesi'nin herhangi bir birimine ulaştığında yapacağı her işlem için bu sicil numarasından yola çıkarak işini görecek. Bu şekilde geçmişte yaşadığımız olumsuzluklar da ortadan kalkmış olacak. Nitekim aynı vatandaşımız farklı işlerle ilgili birden fazla sicil numarası alıyordu. İşini takip ederken muhakkak birini öderken, diğerinin sicil numarasındaki ödemeyi unutabiliyor veya atlayabiliyordu. Nihayetinde bu sistem ile bu sıkıntılar ortadan kalkmış olacak.  Belediye olarak bizlerde mükerrer tahakkuk yapmaktan kurtulacağız ve bu şekilde gelir kalemliğimizi ve hizmet ünitelerimizi vatandaşımızın istek ve beklentilerine göre revize etmiş durumdayız” dedi.
Gölcük Belediyesi Gelir Müdürlüğü Akıllı Kent Otomasyon Sistemi (AKOS) 'ni tüm belediye birimlerinde kullanabilir hale getirmek için Sicil Servisi ve Adres Servisini faaliyete geçirdi.

Gölcük Belediyesi Gelir Müdürlüğü Akıllı Kent Otomasyon Sistemi (AKOS) 'ni tüm belediye birimlerinde kullanabilir hale getirmek için Sicil Servisi ve Adres Servisini faaliyete geçirdi. Bu sayede adres, numarataj, taşınmaz ve kişi tabanlı olarak kullanımının sağlanmasıyla birlikte gelir kayıplarının önüne geçilmiş, hemde vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi sağlanmış olacak.

Bu kapsamda Gelir Müdürlüğü'nde faaliyete geçirilen Servislerin işleyişini yerinde gören Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş “Gölcük Belediyesi olarak vatandaşımızın almakta olduğu bu hizmeti daha sağlıklı, ekonomik zaman içerisinde faydalanabileceği bir sisteme dönüştürülmesi adına yeni birtakım değişiklikler yaptık. Gelir Müdürlüğümüzün bünyesinde Sicil Servisi ve Adres Servisi oluşturduk. Bu şekilde her vatandaşımıza veya belediye ile iş kuran her vatandaşımıza tek bir sicil numarası vereceğiz. Belediye ile ilgili tüm işlemler sicil numarasının verildiği kimliğe kaydedilecek.

Vatandaşımız Gölcük Belediyesi'nin herhangi bir birimine ulaştığında yapacağı her işlem için bu sicil numarasından yola çıkarak işini görecek. Bu şekilde geçmişte yaşadığımız olumsuzluklar da ortadan kalkmış olacak. Nitekim aynı vatandaşımız farklı işlerle ilgili birden fazla sicil numarası alıyordu. İşini takip ederken muhakkak birini öderken, diğerinin sicil numarasındaki ödemeyi unutabiliyor veya atlayabiliyordu. Nihayetinde bu sistem ile bu sıkıntılar ortadan kalkmış olacak.  Belediye olarak bizlerde mükerrer tahakkuk yapmaktan kurtulacağız ve bu şekilde gelir kalemliğimizi ve hizmet ünitelerimizi vatandaşımızın istek ve beklentilerine göre revize etmiş durumdayız” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.