GENÇ BAHRİYELİLER DENİZE UĞURLANDI !

09.05.2016 - 21:00, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

GENÇ BAHRİYELİLER DENİZE UĞURLANDI !

Donanma Komutanlığı'nda düzenlenen törenle Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, 21 gün sürecek açık deniz eğitimine uğurlandı. Öğrenciler aileleri ile vedalaşırken duygusal anlar yaşandı.

Gölcük Poyraz Limanı'nda gerçekleştirilen törene Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanı Tuğamiral İbrahim Özdem Koçer, Eğitim Filotillası Komodoru Deniz Kurmay Kıdemli Albay Ayhan Gedik, Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu Komutanı Deniz Kurmay Albay Serhat Dizdaroğlu, subay, astsubay ve öğrencilerin yakınları katıldı. TCG İskenderun ve TCG Sokullu Mehmet Paşa gemileriyle 539 öğrenci Bulgaristan Varna, Çanakkale, İzmir, Malta limanlarını ziyaret ettikten sonra 21 günlük seyir sonunda Gölcük'e dönecekler. ÖRNEK DENİZCİLER OLACAKSINIZ Deniz Kurmay Albay Serhat Dizdaroğlu genç bahriyelileri açık deniz eğitimine uğurlarken, "Genç bahriyelilerin gemicilik ve deniz tecrübelerini artırmak maksadıyla TCG Sokullu Mehmet Paşa ve TCG İskenderun gemilerinin personeli gözetiminde açık deniz eğitimlerini başarıyla tamamlayacaklarına, disiplinli bahriye örf ve adetlerine uygun, DAMYO öğrencisine yakışır hareket ve davranışlarıyla hem gemi içinde, hem de ziyaret edecekleri limanlarda takdir ve hayranlık uyandıracaklarına olan inancım tamdır. Donanmada alacağınız görevlere hazırlanmak, bilgi ve görgünüzü artırmak maksadıyla açık deniz eğitimine iştirak edeceksiniz. Açık deniz eğitimiyle daha önce çeşitli nedenlerle kısa süreli olarak tanıdığınız gemi hayatının okuldaki yaşamınıza kıyasla daha zor, ancak hiçbir şeyle ölçülmeyecek kadar keyifli ve gurur verici olduğunu görecek, hissedecek ve anlayacaksınız. Okulda öğrendiğiniz bilgileri uygulayacak, yeni bilgiler öğrenecek, yeni insanlar ve limanlar tanıyacaksınız. Bu sayede denizle kardeş, rüzgarla dost ve dalgalarla arkadaş olacaksınız. Bugün öğrenci olarak seyir yapacağınız denizlere yarın sorumlu birer deniz astsubayı olarak tekrar döneceğiniz günlerin çok yakın olduğunu daima hatırlayınız. Bu nedenle zamanınızı çok iyi değerlendiriniz" dedi. GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI İlk seyrine çıkan öğrenciler aileleriyle vedalaşırken duygusal anlar yaşadı. Bazı öğrencilerin aileleri gözyaşlarını tutamadı. Gemide görevli subay, astsubay ve uzman askerler de yakınlarıyla vedalaştı. 539 öğrencinin yanı sıra 9 Azerbaycan, 5 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve 1 Türkmen misafir öğrenci Poyraz Limanı'nda TCG İskenderun ve TCG Sokullu Mehmet Paşa isimli gemilere binerek 21 günlük seyre çıktı.   Kaynak: Genç bahriyeliler, denize uğurlandı
Donanma Komutanlığı'nda düzenlenen törenle Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, 21 gün sürecek açık deniz eğitimine uğurlandı. Öğrenciler aileleri ile vedalaşırken duygusal anlar yaşandı.
Gölcük Poyraz Limanı'nda gerçekleştirilen törene Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanı Tuğamiral İbrahim Özdem Koçer, Eğitim Filotillası Komodoru Deniz Kurmay Kıdemli Albay Ayhan Gedik, Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu Komutanı Deniz Kurmay Albay Serhat Dizdaroğlu, subay, astsubay ve öğrencilerin yakınları katıldı. TCG İskenderun ve TCG Sokullu Mehmet Paşa gemileriyle 539 öğrenci Bulgaristan Varna, Çanakkale, İzmir, Malta limanlarını ziyaret ettikten sonra 21 günlük seyir sonunda Gölcük'e dönecekler.

ÖRNEK DENİZCİLER OLACAKSINIZ

Deniz Kurmay Albay Serhat Dizdaroğlu genç bahriyelileri açık deniz eğitimine uğurlarken, "Genç bahriyelilerin gemicilik ve deniz tecrübelerini artırmak maksadıyla TCG Sokullu Mehmet Paşa ve TCG İskenderun gemilerinin personeli gözetiminde açık deniz eğitimlerini başarıyla tamamlayacaklarına, disiplinli bahriye örf ve adetlerine uygun, DAMYO öğrencisine yakışır hareket ve davranışlarıyla hem gemi içinde, hem de ziyaret edecekleri limanlarda takdir ve hayranlık uyandıracaklarına olan inancım tamdır. Donanmada alacağınız görevlere hazırlanmak, bilgi ve görgünüzü artırmak maksadıyla açık deniz eğitimine iştirak edeceksiniz. Açık deniz eğitimiyle daha önce çeşitli nedenlerle kısa süreli olarak tanıdığınız gemi hayatının okuldaki yaşamınıza kıyasla daha zor, ancak hiçbir şeyle ölçülmeyecek kadar keyifli ve gurur verici olduğunu görecek, hissedecek ve anlayacaksınız. Okulda öğrendiğiniz bilgileri uygulayacak, yeni bilgiler öğrenecek, yeni insanlar ve limanlar tanıyacaksınız. Bu sayede denizle kardeş, rüzgarla dost ve dalgalarla arkadaş olacaksınız. Bugün öğrenci olarak seyir yapacağınız denizlere yarın sorumlu birer deniz astsubayı olarak tekrar döneceğiniz günlerin çok yakın olduğunu daima hatırlayınız. Bu nedenle zamanınızı çok iyi değerlendiriniz" dedi.

GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI

İlk seyrine çıkan öğrenciler aileleriyle vedalaşırken duygusal anlar yaşadı. Bazı öğrencilerin aileleri gözyaşlarını tutamadı. Gemide görevli subay, astsubay ve uzman askerler de yakınlarıyla vedalaştı. 539 öğrencinin yanı sıra 9 Azerbaycan, 5 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve 1 Türkmen misafir öğrenci Poyraz Limanı'nda TCG İskenderun ve TCG Sokullu Mehmet Paşa isimli gemilere binerek 21 günlük seyre çıktı.

 

Kaynak: Genç bahriyeliler, denize uğurlandı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.