LASTİK İŞ
ismail

GENÇLER VE BONZAİ!..-HAkan BIÇAKÇI yazdı

Gölcük 14.07.2014 - 12:20, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

GENÇLER VE BONZAİ!..-HAkan BIÇAKÇI yazdı

Genç dediğimiz de; Yeni arayışları olan, Toplumda kendine bir zemin, yer edinmeye çalışan, Değişimlere açık,

GENÇLER VE BONZAİ!..Genç dediğimiz de; Yeni arayışları olan,Toplumda kendine bir zemin, yer edinmeye çalışan,Değişimlere açık, Kanı deli, enerjisi tavan yapmış; çocuklukla, adamlık arasında bir sürecin yaşanma hali olarak, aklımıza gelir.Yeni arayışlara ve değişimlere açık olan gençlerimizi kötü alışkanlıklardan korumak ve uyuşturucu illetinden uzak tutmak için; onlara alternatifi bol kapıların aralanması gerekir. Bir yazımda 21.yy okulları nasıl olması gerektiğine değinmiştim. Okullar, çocuktan adamlığa giden süreci yöneten eğitim yuvalarıdır. Ağacı, yaş iken eğebilirsiniz. Kanı deli olan birinin enerjisinin doğru bir şekilde harcanmasına fırsatlar tanınması gerekir. Okullar aynı zamanda bedensel ve ruhsal alanlarda da var olmalıdır. Bu çocuklar 21.yy okulları dediğimiz; sportif alanlarla destekli, ülke sporuna alt yapı oluşturabilecek niteliklere sahip olmalıdır. Şehir içlerine sıkıştırılmış sadece dersliklerden ibaret olmamalıdır. “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.” Atasözü, bir insanın sadece kafanın eğitilmesinin yeterli olamayacağı, bedenin ve ruhunda eğitilmesinin gerekliliğine vurgu yapar. Okullar aynı zamanda değişik aktivitelerin olduğu, boş zamanlarını değerlendirmek isteyen gençlerin dikkatini, ilgisini bu yöne çekebilecek cazibe merkezlerine dönüştürülmesi gerekir. Gençlerin sahip olduğu enerjilerini boşa akıtırsak; hiçbir alanda dünya ile yarışamayız. Dünya kupası maçlarını izliyoruz. Bizim bir ilimiz büyüklüğünde veya bir ilimizde yaşayan nüfus kapasitesinde olan ülkeler her dönem dünya kupalarında veya diğer spor alanlarında başarı gösterirken; bizler, onları sadece izlemekle yetiniyoruz. Doğru şeyleri doğru zamanlarda yapmamız gerekir. Gençlerimize daha çok şefkat, daha çok ilgi, daha çok sevgi, daha çok geleceğe hazırlama ve daha çok enerjilerini harcayacakları alanları oluşturmak gibi, bir derdimizin olması gerekir. Bazı araçların arkasından okuruz:” Kıskanma ne olur, çalış senin de olur.” Diyeceksiniz ki çalışınca her zaman oluyor mu? Tabii ki olmuyor! Ama sistemli, planlı, isteyerek ve severek çalışmanın mutlaka bir karşılığı olur. Hayatımızda böyle değil midir? Güleryüz ekerseniz, gülen yüz bulursunuz. Dostluk ekerseniz, keza iyi dostlarınız olur. Bonzai ekerseniz gençlerinizi zehirlersiniz! Önemli olan, bizim hayattan ne istediğimiz veya neyi istemediğimizdir. Hayata bakış açısı önemlidir. Hangi açıdan bakıyor iseniz o açı üzerinde olanları görebilirsiniz. İnsan hayatı bir bayrak yarışına benzer. Zamanı geldiğinde, emanet aldığımız bayrağı; bizde, bir şekilde geleceğe taşıyacak gençlere emanet ederiz. Geleceğimiz olan bu yavruları anlamaya çalışalım!.. Onların sesine kulak verelim!.. Sevgi ile bağrımıza basalım gençlerimizi…
Genç dediğimiz de; Yeni arayışları olan, Toplumda kendine bir zemin, yer edinmeye çalışan, Değişimlere açık,

GENÇLER VE BONZAİ!..
Genç dediğimiz de;
Yeni arayışları olan,
Toplumda kendine bir zemin, yer edinmeye çalışan,
Değişimlere açık,
Kanı deli, enerjisi tavan yapmış; çocuklukla, adamlık arasında bir sürecin yaşanma hali olarak, aklımıza gelir.
Yeni arayışlara ve değişimlere açık olan gençlerimizi kötü alışkanlıklardan korumak ve uyuşturucu illetinden uzak tutmak için; onlara alternatifi bol kapıların aralanması gerekir. Bir yazımda 21.yy okulları nasıl olması gerektiğine değinmiştim. Okullar, çocuktan adamlığa giden süreci yöneten eğitim yuvalarıdır. Ağacı, yaş iken eğebilirsiniz. Kanı deli olan birinin enerjisinin doğru bir şekilde harcanmasına fırsatlar tanınması gerekir. Okullar aynı zamanda bedensel ve ruhsal alanlarda da var olmalıdır. Bu çocuklar 21.yy okulları dediğimiz; sportif alanlarla destekli, ülke sporuna alt yapı oluşturabilecek niteliklere sahip olmalıdır. Şehir içlerine sıkıştırılmış sadece dersliklerden ibaret olmamalıdır. “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.” Atasözü, bir insanın sadece kafanın eğitilmesinin yeterli olamayacağı, bedenin ve ruhunda eğitilmesinin gerekliliğine vurgu yapar. Okullar aynı zamanda değişik aktivitelerin olduğu, boş zamanlarını değerlendirmek isteyen gençlerin dikkatini, ilgisini bu yöne çekebilecek cazibe merkezlerine dönüştürülmesi gerekir. Gençlerin sahip olduğu enerjilerini boşa akıtırsak; hiçbir alanda dünya ile yarışamayız. Dünya kupası maçlarını izliyoruz. Bizim bir ilimiz büyüklüğünde veya bir ilimizde yaşayan nüfus kapasitesinde olan ülkeler her dönem dünya kupalarında veya diğer spor alanlarında başarı gösterirken; bizler, onları sadece izlemekle yetiniyoruz. Doğru şeyleri doğru zamanlarda yapmamız gerekir. Gençlerimize daha çok şefkat, daha çok ilgi, daha çok sevgi, daha çok geleceğe hazırlama ve daha çok enerjilerini harcayacakları alanları oluşturmak gibi, bir derdimizin olması gerekir. Bazı araçların arkasından okuruz:” Kıskanma ne olur, çalış senin de olur.” Diyeceksiniz ki çalışınca her zaman oluyor mu? Tabii ki olmuyor! Ama sistemli, planlı, isteyerek ve severek çalışmanın mutlaka bir karşılığı olur. Hayatımızda böyle değil midir? Güleryüz ekerseniz, gülen yüz bulursunuz. Dostluk ekerseniz, keza iyi dostlarınız olur. Bonzai ekerseniz gençlerinizi zehirlersiniz! Önemli olan, bizim hayattan ne istediğimiz veya neyi istemediğimizdir. Hayata bakış açısı önemlidir. Hangi açıdan bakıyor iseniz o açı üzerinde olanları görebilirsiniz.
İnsan hayatı bir bayrak yarışına benzer. Zamanı geldiğinde, emanet aldığımız bayrağı; bizde, bir şekilde geleceğe taşıyacak gençlere emanet ederiz. Geleceğimiz olan bu yavruları anlamaya çalışalım!.. Onların sesine kulak verelim!..
Sevgi ile bağrımıza basalım gençlerimizi…

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.