GERÇEĞİ ARTMAYAN DEPREM TATBİKATI

Gündem 01.10.2019 - 13:45, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

GERÇEĞİ ARTMAYAN DEPREM TATBİKATI

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesine bağlı hizmet veren Halıdere Toplum Ruh Sağlığı Ve Fizik Tedavi Binasında “Deprem, Masa başı ve Tahliye” tatbikatı yapıldı.

Muhtemel bir deprem durumunda hastane binasının nasıl tahliye edileceği ve yaralıların nasıl kurtarılacağı senaryosu üzerine kurulan tatbikat başarıyla gerçekleştirildi. Senaryo gereği Richter ölçeği ile 7 şiddetinde 10sn süreli bir deprem oluyor ve depreme bağlı binada bulunan hasta ve personelin tahliyesi ile birlikte güvenliğin sağlanması hedeflenmiştir. Tatbikata sağlık çalışanları ve güvenlik görevlileri katıldı. Tatbikat senaryosu gereği deprem sırasında bina katlarında mahsur kalan hastalar kurtarıldı. Tahliye olan hasta ve personel binanın arka bahçesinde bulunan toplanma alanında toplandı. Toplanma alanında hastalara yapılan triaj sonuçlarına göre durumu ağır olan hastalar ambulansla sevk edildi. Sarı ve Yeşil Kodlar sonlandırıldıktan sonra Hastane Afet Planı Başkanı Başhekim Op. Dr. Yüksel Pehlevan tatbikatların muhtemel olumsuzluklarda can kaybının önüne geçmek için bir fırsat olduğunu belirtti. Hastane Başhekimi Op. Dr. Yüksel Pehlevan, tatbikatının yangın, deprem, afet ve acil durum gibi zor durumlara hazırlıklı olabilmek ve bilinçli hareket etmek amacıyla yapıldığını söyledi. Senaryo gereği yapılan tatbikatta böyle bir olağan üstü durumlarda görevli bütün personelin görevlerini bilinçli bir şekilde, yerinde ve zamanında müdahalesinin can ve mal kaybının önlenmesinde önemi vurgulandı. Böyle bir felaketin asla yaşanmamasını diliyorum. Ancak olası bir felaket durumunda da ne kadar hazırlıklı olduğumuz test etmek ve sonucunda da başarılı bir tatbikat gerçekleştirmek bizi mutlu etti. Ayrıca, hastane afet planı kapsamında yönetmelik gereği, acil durum ve afet birimi tarafından Masa başı tatbikat gerçekleştirildi. Senaryo gereği turkuaz kod (dış toplu yaralanma) gelmesiyle Mor kod ekibi (acil müdahale plan aktivasyonu) toplandı. İlgili durum analizi yapılarak ilgili birimlere gerekli görevlendirmeler yapılıp talimatlar verildi. HAP başkanının talimatıyla Yeşil kod verilip acil durum sonlandırıldı. Masa Başı tatbikatı herhangi bir olay karşısında nelerin yapılacağı, olaya en hızlı ve en az kayıpla nasıl müdahale edileceği, acil durum ve afetlere hazırlıklı olabilmek, çalışanlarda farkındalık yaratmak amacıyla yapılmıştır. Tatbikat başarı ile gerçekleşmiştir.
Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesine bağlı hizmet veren Halıdere Toplum Ruh Sağlığı Ve Fizik Tedavi Binasında “Deprem, Masa başı ve Tahliye” tatbikatı yapıldı.

Muhtemel bir deprem durumunda hastane binasının nasıl tahliye edileceği ve yaralıların nasıl kurtarılacağı senaryosu üzerine kurulan tatbikat başarıyla gerçekleştirildi.
Senaryo gereği Richter ölçeği ile 7 şiddetinde 10sn süreli bir deprem oluyor ve depreme bağlı binada bulunan hasta ve personelin tahliyesi ile birlikte güvenliğin sağlanması hedeflenmiştir.
Tatbikata sağlık çalışanları ve güvenlik görevlileri katıldı. Tatbikat senaryosu gereği deprem sırasında bina katlarında mahsur kalan hastalar kurtarıldı. Tahliye olan hasta ve personel binanın arka bahçesinde bulunan toplanma alanında toplandı. Toplanma alanında hastalara yapılan triaj sonuçlarına göre durumu ağır olan hastalar ambulansla sevk edildi.


Sarı ve Yeşil Kodlar sonlandırıldıktan sonra Hastane Afet Planı Başkanı Başhekim Op. Dr. Yüksel Pehlevan tatbikatların muhtemel olumsuzluklarda can kaybının önüne geçmek için bir fırsat olduğunu belirtti. Hastane Başhekimi Op. Dr. Yüksel Pehlevan, tatbikatının yangın, deprem, afet ve acil durum gibi zor durumlara hazırlıklı olabilmek ve bilinçli hareket etmek amacıyla yapıldığını söyledi. Senaryo gereği yapılan tatbikatta böyle bir olağan üstü durumlarda görevli bütün personelin görevlerini bilinçli bir şekilde, yerinde ve zamanında müdahalesinin can ve mal kaybının önlenmesinde önemi vurgulandı. Böyle bir felaketin asla yaşanmamasını diliyorum. Ancak olası bir felaket durumunda da ne kadar hazırlıklı olduğumuz test etmek ve sonucunda da başarılı bir tatbikat gerçekleştirmek bizi mutlu etti.
Ayrıca, hastane afet planı kapsamında yönetmelik gereği, acil durum ve afet birimi tarafından Masa başı tatbikat gerçekleştirildi. Senaryo gereği turkuaz kod (dış toplu yaralanma) gelmesiyle Mor kod ekibi (acil müdahale plan aktivasyonu) toplandı. İlgili durum analizi yapılarak ilgili birimlere gerekli görevlendirmeler yapılıp talimatlar verildi. HAP başkanının talimatıyla Yeşil kod verilip acil durum sonlandırıldı.
Masa Başı tatbikatı herhangi bir olay karşısında nelerin yapılacağı, olaya en hızlı ve en az kayıpla nasıl müdahale edileceği, acil durum ve afetlere hazırlıklı olabilmek, çalışanlarda farkındalık yaratmak amacıyla yapılmıştır. Tatbikat başarı ile gerçekleşmiştir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.