LASTİK İŞ

GEZİCİ BAVUL MÜZE YENİDEN OKULLARDA

21.09.2018 - 11:56, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

GEZİCİ BAVUL MÜZE YENİDEN OKULLARDA

Kocaeli Müze Müdürlüğü tarafından 2017 yılında hayata geçirilen Gezici Bavul Müze projesi “Dikkat Bu Sınıfta Müze Var” sloganıyla 2017 ve 2018 yıllarında okullar tarafından büyük ilgi görmüştü.

Kocaeli Müzesi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla projenin 2018-2019 öğretim yılında da devam edeceği müjdesini verdi. Sınıflarda gerçekleşen çalışmalarda ise miniklerin yaptıkları arkeolojik deney ve sonrasındaki sevinçleri görülmeye değerdi.   BULAN KADIN, ONARAN ADAM Proje hakkında açıklama yapan Kocaeli Müze Müdürü Rıdvan Gölcük: “Büyük ilgi gören bu projeyi tüm iş yükümüze rağmen arkadaşlarımızın özverisi sayesinden bu yılda devam etmesi yönünde karar aldık. "Dikkat Bu Sınıfta Müze Var" projesi kapsamında "Bulan Kadın (arkeolog)" ve "Onaran Adam (restoratör)" çocukları sınıflarında ziyaret etmeye devam edecek. Toprak altında insanlara ait her ne varsa; evleri, sarayları, eşyaları "Bulan Kadın" ve çocuklar arkeolojik bir kazı sürecini hep beraber yaşacak. Kırılan kalpler dışında her şeyi onaran, çocukların görmesi için onları koruyan "Onaran Adam" ise toprak altından çıkan nesnelerin onarım, konservasyon sürecini çocuklarla beraber deneyimleyecek.”   İKİ ÖRNEĞİ VAR, BİRİ KOCAELİ’DE Kocaeli Müzesi tarafından gerçekleştirilen “Dikkat Bu Sınıfta Müze Var!” gezici bavul müze uygulaması Türkiye’de ki iki gezici müze projesinden biri. Bir diğeri Rahmi Koç Müzesi tarafından gerçekleştirilen,'Müzebüs' adı verilen “Gezici Müze Projesi. MÜZECİLİĞİN TANIMI DEĞİŞİYOR Müzenin dört duvarla sınırlı bir mekan olmadığını belirten Gölcük: “ Bizim sınırlarımız yok. Duvarımız, çitimiz, engellerimiz yok. Müzemiz ile tanışmamış, çeşitli sebeplerle müzeye gelememiş her çocuğa ulaşmak istiyoruz. Onların mahallelerini, okullarını, sınıflarını, sıralarını müzeye dönüştürmek istiyoruz.  Müzelerin ana görevlerinden biri kültür varlıklarını korumak ve sergilemek olabilir ama biz inanıyoruz ki sosyal hizmet kapsamında da önemli bir misyonumuz var. Toplumun farklı kesimlerine ulaşıp 'Gezici Bavul Müze' projesiyle öğrencilerin müze nesneleri ile çalışma deneyimini yaşamalarını istiyoruz" diye konuştu. Kocaeli Müzesi tarafında ücretsiz olarak gerçekleştirilen bu projeden faydalanmak ise çok kolay. Müzenin sosyal medya hesabına girip randevu için yetkililerle görüşmeniz yeterli.
Kocaeli Müze Müdürlüğü tarafından 2017 yılında hayata geçirilen Gezici Bavul Müze projesi “Dikkat Bu Sınıfta Müze Var” sloganıyla 2017 ve 2018 yıllarında okullar tarafından büyük ilgi görmüştü.

Kocaeli Müzesi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla projenin 2018-2019 öğretim yılında da devam edeceği müjdesini verdi. Sınıflarda gerçekleşen çalışmalarda ise miniklerin yaptıkları arkeolojik deney ve sonrasındaki sevinçleri görülmeye değerdi.

 

BULAN KADIN, ONARAN ADAM

Proje hakkında açıklama yapan Kocaeli Müze Müdürü Rıdvan Gölcük: “Büyük ilgi gören bu projeyi tüm iş yükümüze rağmen arkadaşlarımızın özverisi sayesinden bu yılda devam etmesi yönünde karar aldık. "Dikkat Bu Sınıfta Müze Var" projesi kapsamında "Bulan Kadın (arkeolog)" ve "Onaran Adam (restoratör)" çocukları sınıflarında ziyaret etmeye devam edecek. Toprak altında insanlara ait her ne varsa; evleri, sarayları, eşyaları "Bulan Kadın" ve çocuklar arkeolojik bir kazı sürecini hep beraber yaşacak. Kırılan kalpler dışında her şeyi onaran, çocukların görmesi için onları koruyan "Onaran Adam" ise toprak altından çıkan nesnelerin onarım, konservasyon sürecini çocuklarla beraber deneyimleyecek.”

 

İKİ ÖRNEĞİ VAR, BİRİ KOCAELİ’DE

Kocaeli Müzesi tarafından gerçekleştirilen “Dikkat Bu Sınıfta Müze Var!” gezici bavul müze uygulaması Türkiye’de ki iki gezici müze projesinden biri. Bir diğeri Rahmi Koç Müzesi tarafından gerçekleştirilen,'Müzebüs' adı verilen “Gezici Müze Projesi.

MÜZECİLİĞİN TANIMI DEĞİŞİYOR

Müzenin dört duvarla sınırlı bir mekan olmadığını belirten Gölcük: “ Bizim sınırlarımız yok. Duvarımız, çitimiz, engellerimiz yok. Müzemiz ile tanışmamış, çeşitli sebeplerle müzeye gelememiş her çocuğa ulaşmak istiyoruz. Onların mahallelerini, okullarını, sınıflarını, sıralarını müzeye dönüştürmek istiyoruz.  Müzelerin ana görevlerinden biri kültür varlıklarını korumak ve sergilemek olabilir ama biz inanıyoruz ki sosyal hizmet kapsamında da önemli bir misyonumuz var. Toplumun farklı kesimlerine ulaşıp 'Gezici Bavul Müze' projesiyle öğrencilerin müze nesneleri ile çalışma deneyimini yaşamalarını istiyoruz" diye konuştu.

Kocaeli Müzesi tarafında ücretsiz olarak gerçekleştirilen bu projeden faydalanmak ise çok kolay. Müzenin sosyal medya hesabına girip randevu için yetkililerle görüşmeniz yeterli.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.