GFSD FOTOĞRAF YARIŞMASI SONUÇLARI BELLİ OLDU

21.11.2016 - 18:58, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

GFSD FOTOĞRAF YARIŞMASI SONUÇLARI BELLİ OLDU

Gölcük Belediyesi ile Gölcük Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği’nin (GFSD), ortaklaşa düzenlediği “7. Ulusal Fotoğraf Yarışması” sonuçlandı. Bu yıl dijital olarak düzenlenen yarışmanın her iki kategorisine; 544 kişi 1982 fotoğrafla katıldı ve katılım rekoru kırıldı.

ZORLU BİR DEĞERLENDİRME OLDU Fotoğrafların Değerlendirilmesi, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu Cengiz Günesen’in başkanlığında Gölcük Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği’nin dernek merkezinde toplanan jüriler tarafından yapıldı. Önce; “Somut Olmayan Kültürel Mirasımız” başlığı altında düzenlenen A Kategorisinin değerlendirilmesi yapıldı. Bu kategoriye 467 kişi 15522 fotoğrafla katıldı. Fotoğraflar; Muhsin Divan, Nedim Dövencioğlu, M. Özcan Taras, Şakir Satır ve Yusuf Aslan’dan oluşan jüri tarafından değerlendirildi. DERECEYE GİRENLER BELLİ OLDU Yapılan değerlendirmede; 1.lik Ödülünü Aksaray’dan katılan Caner Başer, “Aşura” isimli fotoğrafıyla, 2.lik ödülünü Mustafa Binol, “Selam” isimli fotoğrafıyla, 3.lük ödülünü ise Ankara’dan katılan Ümmü Kandilcioğlu, “Hacivat Karagöz” isimli fotoğrafıyla kazandı. Eser Paşa (Aydın), Yılmaz Dinçer (Bursa), Çiğdem Mogül’ün (İstanbul) fotoğrafları ise mansiyonla ödüllendirildi. A Kategorisinde 24 fotoğraf da sergilenmeye değer bulundu.  Yarışmanın “Gölcük Tarih Koridorunda Doğal Yaşam” başlığı altında düzenlenen B kategorisine katılan fotoğraflar ise; Baytekin Kara, Bülent Şentürk, Yrd. Doç. Dr. M. Çağatay Göktan,  İ. Hakkı Timuçin ve Yıldırım Sezer’den oluşan jüri tarafından değerlendirildi. B Kategorisine 77 kişi 467 fotoğrafla katıldı. Jürinin yaptığı değerlendirme sonucu; 1.lik ödülü Kocaeli’nden katılan Nuri Çoban’ın “Eski Ev” isimli fotoğrafına, 2.lik ödülü Kocaeli’nden katılan Aytül Akabaş’ın “Son Görev” isimli fotoğrafına, 3.lük ödülü ise İstanbul’dan katılan Ferhat Keskin’in “Kapı” isimli fotoğrafına verildi.   Bu yıl katılımın çok yüksek olduğunu ve katılım rekoru kırıldığını belirten, GFSD Başkanı İsmail İkiz, “Gölcük Belediyesi ile ortaklaşa olarak bu yıl 7. düzenlediğimiz Ulusal Fotoğraf Yarışması, hem konusu hem de katılım sayısı ile Türkiye’nin en prestijli yarışmalarından biri haline geldi. Böyle bir sonuca ulaşmamıza katkısı olan, Gölcük Belediyesine ve tüm katılımcılarımıza teşekkürlerimizi iletiyoruz. Bu yarışmalarımızda, Türkiye’nin Kültür Mirası ile ilgili çok önemli bir arşiv oluştuğunu gururla söyleyebiliriz. Arşivdeki fotoğraflarımız, Kültür Bakanlığının talebi doğrultusunda zaman içinde değişik illerde sergilenerek, kamuoyunun izlemesi sağlanacaktır. Ben tekraren bu yıl rekor kırmamıza vesile olan tüm katılımcılarımıza, Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş’e, Jüri Üyelerimize ve emeği geçen tüm dernek üyelerimize teşekkürlerimi iletmek istiyorum” dedi. Yarışmanın her iki kategorisinde dereceye giren, mansiyon alan ve sergilemeye değer bulunan fotoğraflar, 23 Aralık Cuma günü Gölcük Kazıklı Kervansaray’da düzenlenecek ödül töreninde sergilenecek.
Gölcük Belediyesi ile Gölcük Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği’nin (GFSD), ortaklaşa düzenlediği “7. Ulusal Fotoğraf Yarışması” sonuçlandı. Bu yıl dijital olarak düzenlenen yarışmanın her iki kategorisine; 544 kişi 1982 fotoğrafla katıldı ve katılım rekoru kırıldı.

ZORLU BİR DEĞERLENDİRME OLDU

Fotoğrafların Değerlendirilmesi, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu Cengiz Günesen’in başkanlığında Gölcük Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği’nin dernek merkezinde toplanan jüriler tarafından yapıldı. Önce; “Somut Olmayan Kültürel Mirasımız” başlığı altında düzenlenen A Kategorisinin değerlendirilmesi yapıldı. Bu kategoriye 467 kişi 15522 fotoğrafla katıldı. Fotoğraflar; Muhsin Divan, Nedim Dövencioğlu, M. Özcan Taras, Şakir Satır ve Yusuf Aslan’dan oluşan jüri tarafından değerlendirildi.

DERECEYE GİRENLER BELLİ OLDU

Yapılan değerlendirmede; 1.lik Ödülünü Aksaray’dan katılan Caner Başer, “Aşura” isimli fotoğrafıyla, 2.lik ödülünü Mustafa Binol, “Selam” isimli fotoğrafıyla, 3.lük ödülünü ise Ankara’dan katılan Ümmü Kandilcioğlu, “Hacivat Karagöz” isimli fotoğrafıyla kazandı. Eser Paşa (Aydın), Yılmaz Dinçer (Bursa), Çiğdem Mogül’ün (İstanbul) fotoğrafları ise mansiyonla ödüllendirildi. A Kategorisinde 24 fotoğraf da sergilenmeye değer bulundu.

 Yarışmanın “Gölcük Tarih Koridorunda Doğal Yaşam” başlığı altında düzenlenen B kategorisine katılan fotoğraflar ise; Baytekin Kara, Bülent Şentürk, Yrd. Doç. Dr. M. Çağatay Göktan,  İ. Hakkı Timuçin ve Yıldırım Sezer’den oluşan jüri tarafından değerlendirildi. B Kategorisine 77 kişi 467 fotoğrafla katıldı. Jürinin yaptığı değerlendirme sonucu; 1.lik ödülü Kocaeli’nden katılan Nuri Çoban’ın “Eski Ev” isimli fotoğrafına, 2.lik ödülü Kocaeli’nden katılan Aytül Akabaş’ın “Son Görev” isimli fotoğrafına, 3.lük ödülü ise İstanbul’dan katılan Ferhat Keskin’in “Kapı” isimli fotoğrafına verildi.

 

Bu yıl katılımın çok yüksek olduğunu ve katılım rekoru kırıldığını belirten, GFSD Başkanı İsmail İkiz, “Gölcük Belediyesi ile ortaklaşa olarak bu yıl 7. düzenlediğimiz Ulusal Fotoğraf Yarışması, hem konusu hem de katılım sayısı ile Türkiye’nin en prestijli yarışmalarından biri haline geldi. Böyle bir sonuca ulaşmamıza katkısı olan, Gölcük Belediyesine ve tüm katılımcılarımıza teşekkürlerimizi iletiyoruz. Bu yarışmalarımızda, Türkiye’nin Kültür Mirası ile ilgili çok önemli bir arşiv oluştuğunu gururla söyleyebiliriz. Arşivdeki fotoğraflarımız, Kültür Bakanlığının talebi doğrultusunda zaman içinde değişik illerde sergilenerek, kamuoyunun izlemesi sağlanacaktır. Ben tekraren bu yıl rekor kırmamıza vesile olan tüm katılımcılarımıza, Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş’e, Jüri Üyelerimize ve emeği geçen tüm dernek üyelerimize teşekkürlerimi iletmek istiyorum” dedi.

Yarışmanın her iki kategorisinde dereceye giren, mansiyon alan ve sergilemeye değer bulunan fotoğraflar, 23 Aralık Cuma günü Gölcük Kazıklı Kervansaray’da düzenlenecek ödül töreninde sergilenecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.