LASTİK İŞ
ismail

GÖKÇE ''YARGIYA GÜVEN İYİCE AZALDI''

Gündem 17.11.2017 - 11:10, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

GÖKÇE ''YARGIYA GÜVEN İYİCE AZALDI''

Kocaeli Barosu'nun 79'uncu yıldönümü nedeniyle Kültür Tepesi'nde çelenk töreni düzenleyen Baro Başkanı Av. Sertif Gökçe, yıldönümlerini kutlarken "Toplumun yargıya ve adalete karşı zaten çok düşük olan güveni, iyice azalmıştır" dedi

Kocaeli Barosu'nun 79'uncu yıldönümü nedeniyle Baro Başkanlığı tarafından Kültür Tepesi'nde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Çelenk töreninde başta Baro Başkanı Av. Sertif Gökçe olmak üzere AB eski Bakanı Ali Haydar Konca, önceki dönem baro başkanları ve avukatlar katılım sağladı. Başkan Gökçe'nin çelenk sunumunun ardından saygı duruşuna geçilerek İstiklal Marşı okundu. GEREDELİ'Yİ UNUTMADI Ardından basın açıklaması yapan Başkan Av. Sertif Gökçe, "Kuruluşundan bugüne kadar baromuza hizmet eden tüm meslektaşlarımıza şükranlarımı sunuyor, ebediyete intikal eden meslektaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Sevgili meslektaşlarım, kamu görevi yapan biz avukatlara yönelik sözlü, fiili ve hatta silahlı saldırılar, maalesef kaygı verici boyutlara ulaşmıştır. Son olarak; 10 Ekim 2017 günü, ofisinde mesleki faaliyetini sürdürürken meslektaşımız Av. Mehmet Samim Geredeli haince katledilmiştir. Bu hain saldırıyı bir kez daha en ağır şekilde lanetliyoruz. Can güvenliğinin olmadığı, her şeyden önce; yaşam hakkının ihlal edildiği bir ortamda, hak arama hürriyetinin teminatı olan savunma hakkının kullanılabilmesi asla mümkün değildir" dedi. YARGIYA GÜVEN İYİCE AZALDI Yurttaşların adalete erişmeyi ve hak arama özgürlüğünü avukat eliyle sağladıklarını hatırlatan Gökçe, "Yapılan saldırılara karşı dik durmak hepimizin ortak görevidir. Türkiye'de tarih boyunca yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı hep sorun olmuştur. Geride bıraktığımız bağımsızlığın ve tarafsızlığının güçlenmesi bir yana, Hakim ve Cumhuriyet Savcılarının bağımsızlığı konusundaki sorunlu uygulamaların daha da arttığı bir yıl olmuştur. Toplumun yargıya ve adalete karşı zaten çok düşük olan güveni, iyice azalmıştır. Yargının daha bağımsız olduğu, savunma hakkinin önündeki engellerin ve her türlü baskının ortadan kalktığı nice kuruluş yıldönümlerinde yeniden bir arada olmayı temenni ediyoruz" diyerek açıklamasını sonlandırdı. 
Kocaeli Barosu'nun 79'uncu yıldönümü nedeniyle Kültür Tepesi'nde çelenk töreni düzenleyen Baro Başkanı Av. Sertif Gökçe, yıldönümlerini kutlarken "Toplumun yargıya ve adalete karşı zaten çok düşük olan güveni, iyice azalmıştır" dedi

Kocaeli Barosu'nun 79'uncu yıldönümü nedeniyle Baro Başkanlığı tarafından Kültür Tepesi'nde bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Çelenk töreninde başta Baro Başkanı Av. Sertif Gökçe olmak üzere AB eski Bakanı Ali Haydar Konca, önceki dönem baro başkanları ve avukatlar katılım sağladı. Başkan Gökçe'nin çelenk sunumunun ardından saygı duruşuna geçilerek İstiklal Marşı okundu.

GEREDELİ'Yİ UNUTMADI

Ardından basın açıklaması yapan Başkan Av. Sertif Gökçe, "Kuruluşundan bugüne kadar baromuza hizmet eden tüm meslektaşlarımıza şükranlarımı sunuyor, ebediyete intikal eden meslektaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Sevgili meslektaşlarım, kamu görevi yapan biz avukatlara yönelik sözlü, fiili ve hatta silahlı saldırılar, maalesef kaygı verici boyutlara ulaşmıştır. Son olarak; 10 Ekim 2017 günü, ofisinde mesleki faaliyetini sürdürürken meslektaşımız Av. Mehmet Samim Geredeli haince katledilmiştir. Bu hain saldırıyı bir kez daha en ağır şekilde lanetliyoruz. Can güvenliğinin olmadığı, her şeyden önce; yaşam hakkının ihlal edildiği bir ortamda, hak arama hürriyetinin teminatı olan savunma hakkının kullanılabilmesi asla mümkün değildir" dedi.

YARGIYA GÜVEN İYİCE AZALDI

Yurttaşların adalete erişmeyi ve hak arama özgürlüğünü avukat eliyle sağladıklarını hatırlatan Gökçe, "Yapılan saldırılara karşı dik durmak hepimizin ortak görevidir. Türkiye'de tarih boyunca yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı hep sorun olmuştur. Geride bıraktığımız bağımsızlığın ve tarafsızlığının güçlenmesi bir yana, Hakim ve Cumhuriyet Savcılarının bağımsızlığı konusundaki sorunlu uygulamaların daha da arttığı bir yıl olmuştur. Toplumun yargıya ve adalete karşı zaten çok düşük olan güveni, iyice azalmıştır. Yargının daha bağımsız olduğu, savunma hakkinin önündeki engellerin ve her türlü baskının ortadan kalktığı nice kuruluş yıldönümlerinde yeniden bir arada olmayı temenni ediyoruz" diyerek açıklamasını sonlandırdı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.