GÖLCÜK ADSM DE ÇOCUK HEKİMİ PEDODONTİ GÖREVE BAŞLADI

Sağlık 21.06.2018 - 17:37, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

GÖLCÜK ADSM DE ÇOCUK HEKİMİ PEDODONTİ GÖREVE BAŞLADI

Gölcük Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde pedodonti (çocuk diş hekimliği) uzmanı Dr.Dt.CananTuran IRMAK göreve başladı. Dr.Dt.Canan Turan IRMAK’ın göreve başlaması Gölcük ilçe için çocuk yaştaki hastaların ağız ve diş sağlığı konusunda muayene ve tedavileri açısından büyük bir eksikliği giderecektir.

Dt Canan TURAN IRMAK a çocuk diş sağlığında çocuk diş doktorunun önemini sorduk. Ağız ve diş sağlığı bozuklukları genel olarak yetişkin bireylerde rastlanılan durumlardır. Ancak bu durumların temelinde çocuk yaşlardaki ağız bakımı eksiklikleri, geçirilen bazı sistemik ve kronik hastalıklar, beslenme bozuklukları yatar.Bu nedenle çocuk yaştan itibaren hatta mümkünse dişler ağızda göründüğü ilk andan itibaren diş hekimi ziyaretlerine başlanmalıdır. Bu alanda hizmet veren halk arasında çocuk diş hekimi olarak adlandırılan özel eğitimli hekimler vardır. Pedodonti uzmanı adı verilen bu hekimler, çocuk dişi sağlığı konularında genel diş hekimliği eğitimi üzerine 3-4 yıl eğitim almış kişilerdir. Gerek çocuk hastalara yaklaşım gerekse çocuk dişlerine müdahale konularında uzmanlaşmış hekim gruplarıdır. Diş tedavilerinin kişiler için genelde korkutucu ve tedirginlik verici işlemler olduğu düşünüldüğünde çocuklar için ne kadar zor olabileceği malumdur. Yanlış yaklaşımlarda çocukta psikolojik travmalar oluşturma riskine bağlı olarak çocuk diş hekimi denilen pedodonti uzmanlarının tercih edilmesi çok doğru bir yaklaşım olacaktır. Çocuk diş hekimleri, kişilere erken yaştan itibaren ağız ve diş sağlığı konusunda belirli alışkanlıklar kazandırırlar. Günümüzde bu bilinçteki ebeveynlerin bizim ülkenizde de artık arttığını görmek sevindirici bir gelişmedir. Süt dişleri genelde ağızda kalıcı dişler olmadıklarından pek önemsenmezler. Ancak bu dişler, büyüme gelişimin en önemli olduğu bir dönemde ağız içerisinde yer alırlar. Bu nedenle de çocukların genel sağlıkları ve gelişiminde süt dişlerinin rolü çok büyüktür. Ayrıca süt dişleri, sonrasında çıkacak ana dişlerin sağlığını bazen direkt olarak bazen de dolaylı olarak etkileyen dişlerdir. Çocuk diş hekimleri olarak adlandırılan pedodonti uzmanlarının bu noktada kişileri bilinçlendirmede önemli rolleri vardır. Koruyucu diş hekimliği çocuk yaştan itibaren uygulanabildiğinde amacına ulaşmış olur. Gölcük Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yönetimi ve çalışanları olarak yeni başlayan uzmanımıza verdiği bilgiler için teşekkür eder yeni çalışma hayatında başarılar dileriz.
Gölcük Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde pedodonti (çocuk diş hekimliği) uzmanı Dr.Dt.CananTuran IRMAK göreve başladı. Dr.Dt.Canan Turan IRMAK’ın göreve başlaması Gölcük ilçe için çocuk yaştaki hastaların ağız ve diş sağlığı konusunda muayene ve tedavileri açısından büyük bir eksikliği giderecektir.

Dt Canan TURAN IRMAK a çocuk diş sağlığında çocuk diş doktorunun önemini sorduk.
Ağız ve diş sağlığı bozuklukları genel olarak yetişkin bireylerde rastlanılan durumlardır. Ancak bu durumların temelinde çocuk yaşlardaki ağız bakımı eksiklikleri, geçirilen bazı sistemik ve kronik hastalıklar, beslenme bozuklukları yatar.Bu nedenle çocuk yaştan itibaren hatta mümkünse dişler ağızda göründüğü ilk andan itibaren diş hekimi ziyaretlerine başlanmalıdır.
Bu alanda hizmet veren halk arasında çocuk diş hekimi olarak adlandırılan özel eğitimli hekimler vardır. Pedodonti uzmanı adı verilen bu hekimler, çocuk dişi sağlığı konularında genel diş hekimliği eğitimi üzerine 3-4 yıl eğitim almış kişilerdir. Gerek çocuk hastalara yaklaşım gerekse çocuk dişlerine müdahale konularında uzmanlaşmış hekim gruplarıdır. Diş tedavilerinin kişiler için genelde korkutucu ve tedirginlik verici işlemler olduğu düşünüldüğünde çocuklar için ne kadar zor olabileceği malumdur. Yanlış yaklaşımlarda çocukta psikolojik travmalar oluşturma riskine bağlı olarak çocuk diş hekimi denilen pedodonti uzmanlarının tercih edilmesi çok doğru bir yaklaşım olacaktır. Çocuk diş hekimleri, kişilere erken yaştan itibaren ağız ve diş sağlığı konusunda belirli alışkanlıklar kazandırırlar. Günümüzde bu bilinçteki ebeveynlerin bizim ülkenizde de artık arttığını görmek sevindirici bir gelişmedir.
Süt dişleri genelde ağızda kalıcı dişler olmadıklarından pek önemsenmezler. Ancak bu dişler, büyüme gelişimin en önemli olduğu bir dönemde ağız içerisinde yer alırlar. Bu nedenle de çocukların genel sağlıkları ve gelişiminde süt dişlerinin rolü çok büyüktür. Ayrıca süt dişleri, sonrasında çıkacak ana dişlerin sağlığını bazen direkt olarak bazen de dolaylı olarak etkileyen dişlerdir. Çocuk diş hekimleri olarak adlandırılan pedodonti uzmanlarının bu noktada kişileri bilinçlendirmede önemli rolleri vardır. Koruyucu diş hekimliği çocuk yaştan itibaren uygulanabildiğinde amacına ulaşmış olur.
Gölcük Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yönetimi ve çalışanları olarak yeni başlayan uzmanımıza verdiği bilgiler için teşekkür eder yeni çalışma hayatında başarılar dileriz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.