LASTİK İŞ
ismail

GÖLCÜK BELEDİYESİ CUMA NAMAZI HAZIRLIKLARINI YAPTI

Gölcük 28.05.2020 - 10:13, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

GÖLCÜK BELEDİYESİ CUMA NAMAZI HAZIRLIKLARINI YAPTI

Gölcük Belediyesi ekipleri, uzun bir aradan sonra 29 Mayıs günü kılınacak Cuma Namazı öncesinde, 67 caminin içinde ve avlusunda dezenfeksiyon işlemi gerçekleştiriyor. 67 cami yanında; Düzağaç, Yeni Mahalle ve Hisareyn kapalı pazar yerleri cuma namazı için hazırlanıyor.

Ülkemizde Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeni ile ilk vaka görülmesi sonrasında tüm tedbirleri alan Gölcük Belediyesi, normalleşme sürecinde de tedbiri elden bırakmıyor. Gölcük Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, 29 Mayıs Cuma günü uzun bir aradan sonra avluda cemaatle kılınacak Cuma Namazı öncesinde de 67 caminin içinde ve avlusunda ve 3 kapalı pazar yerinde hazırlık yapmaya ve tedbir almaya devam ediyor.  CAMİLER SÜREKLİ DEZENFEKTE EDİLDİ  Korona Virüs nedeniyle, camilerde cemaat ile namaz kılınmasa de, ferdi olarak namaz kılındığı için, periyodik olarak dezenfekte çalışması yapan, ayrıca; gün içinde de birkaç defa dezenfekte işlemi yapılsın diye Gölcük İlçe Müftüğü’ne pülverizatör ve ekipman desteği sağlayan Gölcük Belediyesi, tüm camilerin halılarının temizliğini de gerçekleştirmişti. Çalışmalarını aralıksız sürdüren Gölcük Belediyesi ekipleri, Cuma namazı kılınacak 67 caminin de içinde ve avlusunda detaylı dezenfeksiyon ve temizlik işlemine başladı.   MİKRO ORGANİZMALAR VE VİRÜSLER YOK EDİLDİ   Camilerde yapılan işlem ile havada ve yerdeki mikro organizmalar ve virüsler yok edilirken, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Sağlık Bakanlığı onaylı dezenfektan malzeme kullanıldı. Gölcük Belediyesi ekipleri yaptıkları dezenfeksiyon çalışması sonrası, din görevlileri ile birlikte camileri 30 dakika kapalı tutarak, dezenfektanın tüm mekân içerisindeki etkisini göstermesini sağladılar. Daha sonra camiler 3 saat boyunca havalandırıldı. Dezenfekte işlemi cami avluları ve şadırvanlarda da yapıldı.   ÇEVRE TEMİZLİĞİ DE YAPILDI   Dezenfektasyon işleminin yanında, Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler de, cami bahçelerinde çevre temizliği yaparak yabani otları kestiler.  Cami avluları, çevreye ve sağlığa zararsız dezenfektanlı kuyu suyu ile yıkandı.
Gölcük Belediyesi ekipleri, uzun bir aradan sonra 29 Mayıs günü kılınacak Cuma Namazı öncesinde, 67 caminin içinde ve avlusunda dezenfeksiyon işlemi gerçekleştiriyor. 67 cami yanında; Düzağaç, Yeni Mahalle ve Hisareyn kapalı pazar yerleri cuma namazı için hazırlanıyor.

Ülkemizde Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeni ile ilk vaka görülmesi sonrasında tüm tedbirleri alan Gölcük Belediyesi, normalleşme sürecinde de tedbiri elden bırakmıyor. Gölcük Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, 29 Mayıs Cuma günü uzun bir aradan sonra avluda cemaatle kılınacak Cuma Namazı öncesinde de 67 caminin içinde ve avlusunda ve 3 kapalı pazar yerinde hazırlık yapmaya ve tedbir almaya devam ediyor.

 CAMİLER SÜREKLİ DEZENFEKTE EDİLDİ

 Korona Virüs nedeniyle, camilerde cemaat ile namaz kılınmasa de, ferdi olarak namaz kılındığı için, periyodik olarak dezenfekte çalışması yapan, ayrıca; gün içinde de birkaç defa dezenfekte işlemi yapılsın diye Gölcük İlçe Müftüğü’ne pülverizatör ve ekipman desteği sağlayan Gölcük Belediyesi, tüm camilerin halılarının temizliğini de gerçekleştirmişti. Çalışmalarını aralıksız sürdüren Gölcük Belediyesi ekipleri, Cuma namazı kılınacak 67 caminin de içinde ve avlusunda detaylı dezenfeksiyon ve temizlik işlemine başladı.

 

MİKRO ORGANİZMALAR VE VİRÜSLER YOK EDİLDİ

 

Camilerde yapılan işlem ile havada ve yerdeki mikro organizmalar ve virüsler yok edilirken, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Sağlık Bakanlığı onaylı dezenfektan malzeme kullanıldı. Gölcük Belediyesi ekipleri yaptıkları dezenfeksiyon çalışması sonrası, din görevlileri ile birlikte camileri 30 dakika kapalı tutarak, dezenfektanın tüm mekân içerisindeki etkisini göstermesini sağladılar. Daha sonra camiler 3 saat boyunca havalandırıldı. Dezenfekte işlemi cami avluları ve şadırvanlarda da yapıldı.

 

ÇEVRE TEMİZLİĞİ DE YAPILDI

 

Dezenfektasyon işleminin yanında, Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler de, cami bahçelerinde çevre temizliği yaparak yabani otları kestiler.  Cami avluları, çevreye ve sağlığa zararsız dezenfektanlı kuyu suyu ile yıkandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.