LASTİK İŞ
ismail

GÖLCÜK BELEDİYESİ KAPLICA ÇALIŞTAYI’NDA

Sağlık 13.12.2016 - 15:50, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

GÖLCÜK BELEDİYESİ KAPLICA ÇALIŞTAYI’NDA

Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından kaplıca turizminin önünü açmak, ülkemizdeki termal turizm potansiyelinin kullanımı teşvik etmek ve kaplıca tesislerimizi sağlık turizminde uluslararası platformda yarışacağımız nitelikte hizmet sunabilir düzeye getirmek amacıyla kaplıca çalıştayı düzenledi.

Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından kaplıca turizminin önünü açmak, ülkemizdeki termal turizm potansiyelinin kullanımı teşvik etmek ve kaplıca tesislerimizi sağlık turizminde uluslararası platformda yarışacağımız nitelikte hizmet sunabilir düzeye getirmek amacıyla Sağlık Mensupları Dayanışma Toplum Sağlığı ve Çevreyi Koruma Derneği (SAĞLIK –DER ) işbirliğinde 12-15 Aralık tarihleri arasında Afyon İli’nde düzenlenen “Kaplıca Çalıştayı” na Gölcük Belediyesi adına Başkan Yardımcısı İbrahim Tektaş ve Gölcük Belediyesi Yazlık Ilıcası Müdürü Tayfun Gündüz katıldı.   Bu anlamda çalıştayın 1. gününde, Türkiye’de kaplıca ve yasal mevzuat başlığı altında; kaplıca yönetmeliği, kaplıca tedavisi ve geri ödeme mevzuatı,  uygulamada yaşanan sorunlar, kaplıcadaki tıbbi uygulamalar konuları, Termal Turizm başlığı altında; kaplıca turizminde sektörel gelişmeler ve düzenleme ihtiyaçları, Sağlık Bakanlığı termal turizm politikaları, Türkiye’nin turizm politikalarında termal turizmin yeri ve geleceği, kaplıca tedavisinde dikkat edilmesi gereken durumlar ve kontrendikasyonlar konuları ele alınıp katılım bilgilendirildi.    Üniversiteler, kamu kurum ve kuruluşları, turizm sektörü, ilgili meslek kuruluşları ve sivil toplum örgütleri ve kaplıca sektörünü bu çalışma için bir araya getiren Çalıştay katılımcılara önemli bilgileri elde etme olanağı sağlıyor.
Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından kaplıca turizminin önünü açmak, ülkemizdeki termal turizm potansiyelinin kullanımı teşvik etmek ve kaplıca tesislerimizi sağlık turizminde uluslararası platformda yarışacağımız nitelikte hizmet sunabilir düzeye getirmek amacıyla kaplıca çalıştayı düzenledi.

Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından kaplıca turizminin önünü açmak, ülkemizdeki termal turizm potansiyelinin kullanımı teşvik etmek ve kaplıca tesislerimizi sağlık turizminde uluslararası platformda yarışacağımız nitelikte hizmet sunabilir düzeye getirmek amacıyla Sağlık Mensupları Dayanışma Toplum Sağlığı ve Çevreyi Koruma Derneği (SAĞLIK –DER ) işbirliğinde 12-15 Aralık tarihleri arasında Afyon İli’nde düzenlenen “Kaplıca Çalıştayı” na Gölcük Belediyesi adına Başkan Yardımcısı İbrahim Tektaş ve Gölcük Belediyesi Yazlık Ilıcası Müdürü Tayfun Gündüz katıldı.

 

Bu anlamda çalıştayın 1. gününde, Türkiye’de kaplıca ve yasal mevzuat başlığı altında; kaplıca yönetmeliği, kaplıca tedavisi ve geri ödeme mevzuatı,  uygulamada yaşanan sorunlar, kaplıcadaki tıbbi uygulamalar konuları, Termal Turizm başlığı altında; kaplıca turizminde sektörel gelişmeler ve düzenleme ihtiyaçları, Sağlık Bakanlığı termal turizm politikaları, Türkiye’nin turizm politikalarında termal turizmin yeri ve geleceği, kaplıca tedavisinde dikkat edilmesi gereken durumlar ve kontrendikasyonlar konuları ele alınıp katılım bilgilendirildi.

  

Üniversiteler, kamu kurum ve kuruluşları, turizm sektörü, ilgili meslek kuruluşları ve sivil toplum örgütleri ve kaplıca sektörünü bu çalışma için bir araya getiren Çalıştay katılımcılara önemli bilgileri elde etme olanağı sağlıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.