GÖLCÜK BELEDİYESİ KÜLTÜREL MİRASA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYOR

Gündem 14.10.2020 - 15:09, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

GÖLCÜK BELEDİYESİ KÜLTÜREL MİRASA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYOR

Gölcük Belediyesi, ilçenin tarihsel ve kültürel mirasına sahip çıkmaya devam ediyor. Gölcük’teki tarihi ve kültürel değerler için restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Örcün’de Sultan Baba Türbesi’nin hemen aşağısında bulunan tarihi hamamın restore edilmesi için, geçtiğimiz günlerde ihale yapılmıştı. Kısa süre içerisinde hamamın restorasyonuna başlanacak. İLÇE TURİZMİNİNE KAZANDIRILACAKLAR Başkan Sezer son olarak yaptığı açıklama ile bir müjdeli haber daha verdi: Örcün’deki 4 tarihi çeşmenin de restore edileceğini bildirdi.  Başkan Sezer açıklamasında: “Sultan Baba Türbesi’ndeki tarihi hamamın restorasyonundan sonra; Örcün’deki Osmanlı dönemine ait, tuğladan imal tarihi çeşme ile; halen kullanılan seramik kaplı kitabeli 3 çeşmenin onarım ve restorasyonu için proje çalışmalarına başladık. Yine; Sultan Baba Türbesi yakınında bulunan, çilehane - halvethane olduğu kuvvetle muhtemel mağarayı da, temizlemek ve ilçemiz turizmine kazandırmak için Kocaeli Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne müracaatımızı yaptık” dedi.
Gölcük Belediyesi, ilçenin tarihsel ve kültürel mirasına sahip çıkmaya devam ediyor. Gölcük’teki tarihi ve kültürel değerler için restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Örcün’de Sultan Baba Türbesi’nin hemen aşağısında bulunan tarihi hamamın restore edilmesi için, geçtiğimiz günlerde ihale yapılmıştı. Kısa süre içerisinde hamamın restorasyonuna başlanacak.

İLÇE TURİZMİNİNE KAZANDIRILACAKLAR

Başkan Sezer son olarak yaptığı açıklama ile bir müjdeli haber daha verdi: Örcün’deki 4 tarihi çeşmenin de restore edileceğini bildirdi. 

Başkan Sezer açıklamasında: “Sultan Baba Türbesi’ndeki tarihi hamamın restorasyonundan sonra; Örcün’deki Osmanlı dönemine ait, tuğladan imal tarihi çeşme ile; halen kullanılan seramik kaplı kitabeli 3 çeşmenin onarım ve restorasyonu için proje çalışmalarına başladık. Yine; Sultan Baba Türbesi yakınında bulunan, çilehane - halvethane olduğu kuvvetle muhtemel mağarayı da, temizlemek ve ilçemiz turizmine kazandırmak için Kocaeli Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne müracaatımızı yaptık” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.