GÖLCÜK'DE 21 MUHTAR DEĞİŞTİ

Asayiş 01.04.2019 - 19:07, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

GÖLCÜK'DE 21 MUHTAR DEĞİŞTİ

Türkiye Muhtarlar Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Bilge Saral, 31 Mart seçimlerinin sonuçlarını, muhtarlar açısından değerlendirdi. Başkan Saral, yaptığı açıklamada “Büyük bir değişim yaşandı” dedi

Türkiye Muhtarlar Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Bilge Saral, 31 Mart 2019 yerel seçimlerini, sonuçların açıklanmasının ardından muhtarlar açısından değerlendirdi. Başkan Saral, konu hakkında vermiş olduğu bilgilerde “11 mahalle, 10 köy muhtarı değişti. 4 mevcut mahalle muhtarı aday olmadı. Seçim, gerçekten değişik bir seçim oldu. Her mahallede çok aday vardı. İlk defa bu kadar köklü bir değişim yaşandı. Seçim sonucunda 21 muhtar değişti, 7’si aday olmamıştı, 14’ü seçime girdi ve kaybetti. Bu bir yarış. Herkes hizmet yarışında” dedi. “İnsana gönülden hizmet ediyorsunuz” Sözlerine devam eden Başkan Saral, “Ben okulları dolaştım ve hem muhtar hem de adaylara, kimin için hayırlıysa o kazansın dedim. Allah herkese onuruyla bu görevi yapmayı nasip etsin. İnsana gönülden hizmet ediyorsunuz. Allah tüm muhtarlarımızın yolunu açık etsin. Kaybeden ve yeniden aday olmayan arkadaşlarımıza huzur diliyorum. Muhtarlarımıza, yaptıkları hizmetin kendileri için hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Değişen muhtarlar belli oldu Seçimlere göre kazanan listesi şu şekilde oluştu: Piyalepaşa’da Mehmet Yılmaz aday olmadı, Yaşar Saral kazandı. Donanma’da Muhittin Yalçın aday olmadı, Tarkan Kurt kazandı. Şirinköy’de Ruhşen İşeri kaybetti, Uğur Küçükyılmaz kazandı. İpekyolu’nda Hasan Kayhan kaybetti, Tuncay Genç kazandı. Cumhuriyet Mahallesi’nde Ali Vasfi Kara kaybetti, Tamer Kaya kazandı. Yukarı Değirmendere’de Durmuş Dal kaybetti, Arif Şimşek kazandı. Ulaşlı Yalı Mahallesi’nde Halil İbrahim Tosun kaybetti, Erdoğan Fitöz kazandı. Halıdere Körfez Mahallesi’nde Ataman Akdeniz kaybetti, Necmi Bekar kazandı. Denizevler’de Ayşe Kaba kaybetti, Adnan Usta kazandı. Yazlık Merkez Mahallesi’nde Alaattin Berber aday olmadı, onun yerine Hüseyin Özdemir kazandı. Hisareyn Merkez Mahallesi’nde Mehmet Yaşar Ceylan aday olmadı, yerini Metin Saydam kazandı. Saraylı’da Rıfat Büyükbudak aday olmadı, Kadir Aktaş kazandı. Lütfiye’de Osman Şahin aday olmadı, Rıfat Poyraz kazandı. Sofular’da Hüseyin Türkay aday olmadı, Nihat Aytaç kazandı. Hamidiye’de Fatih Gür kaybetti, Adem Bal kazandı. Şevketiye’de Mehmet Terzi kaybetti, yerine Hamdi Uzuner kazandı. Ümmiye’de Mesut Kanpara aday olmadı, Fehmi Uzuner kazandı. İcadiye’de Recep Acar kaybetti, Kazım Şen kazandı. İrşadiye’de Tacettin Gürel kaybetti, Mehmet Kamış kazandı. Hasaneyn’de Şaban Saral kaybetti, Sabahattin Yıldız kazandı. Nimetiye’de Erdal Uzuner kaybetti, İbrahim Akın kazandı. Kalan muhtarlar, seçimi yeniden kazandı.
Türkiye Muhtarlar Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Bilge Saral, 31 Mart seçimlerinin sonuçlarını, muhtarlar açısından değerlendirdi. Başkan Saral, yaptığı açıklamada “Büyük bir değişim yaşandı” dedi

Türkiye Muhtarlar Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Bilge Saral, 31 Mart 2019 yerel seçimlerini, sonuçların açıklanmasının ardından muhtarlar açısından değerlendirdi. Başkan Saral, konu hakkında vermiş olduğu bilgilerde “11 mahalle, 10 köy muhtarı değişti. 4 mevcut mahalle muhtarı aday olmadı. Seçim, gerçekten değişik bir seçim oldu. Her mahallede çok aday vardı. İlk defa bu kadar köklü bir değişim yaşandı. Seçim sonucunda 21 muhtar değişti, 7’si aday olmamıştı, 14’ü seçime girdi ve kaybetti. Bu bir yarış. Herkes hizmet yarışında” dedi.

“İnsana gönülden hizmet ediyorsunuz”

Sözlerine devam eden Başkan Saral, “Ben okulları dolaştım ve hem muhtar hem de adaylara, kimin için hayırlıysa o kazansın dedim. Allah herkese onuruyla bu görevi yapmayı nasip etsin. İnsana gönülden hizmet ediyorsunuz. Allah tüm muhtarlarımızın yolunu açık etsin. Kaybeden ve yeniden aday olmayan arkadaşlarımıza huzur diliyorum. Muhtarlarımıza, yaptıkları hizmetin kendileri için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Değişen muhtarlar belli oldu

Seçimlere göre kazanan listesi şu şekilde oluştu:

Piyalepaşa’da Mehmet Yılmaz aday olmadı, Yaşar Saral kazandı.

Donanma’da Muhittin Yalçın aday olmadı, Tarkan Kurt kazandı.

Şirinköy’de Ruhşen İşeri kaybetti, Uğur Küçükyılmaz kazandı.

İpekyolu’nda Hasan Kayhan kaybetti, Tuncay Genç kazandı. Cumhuriyet Mahallesi’nde Ali Vasfi Kara kaybetti, Tamer Kaya kazandı. Yukarı Değirmendere’de Durmuş Dal kaybetti, Arif Şimşek kazandı. Ulaşlı Yalı Mahallesi’nde Halil İbrahim Tosun kaybetti, Erdoğan Fitöz kazandı. Halıdere Körfez Mahallesi’nde Ataman Akdeniz kaybetti, Necmi Bekar kazandı. Denizevler’de Ayşe Kaba kaybetti, Adnan Usta kazandı. Yazlık Merkez Mahallesi’nde Alaattin Berber aday olmadı, onun yerine Hüseyin Özdemir kazandı. Hisareyn Merkez Mahallesi’nde Mehmet Yaşar Ceylan aday olmadı, yerini Metin Saydam kazandı. Saraylı’da Rıfat Büyükbudak aday olmadı, Kadir Aktaş kazandı. Lütfiye’de Osman Şahin aday olmadı, Rıfat Poyraz kazandı. Sofular’da Hüseyin Türkay aday olmadı, Nihat Aytaç kazandı. Hamidiye’de Fatih Gür kaybetti, Adem Bal kazandı. Şevketiye’de Mehmet Terzi kaybetti, yerine Hamdi Uzuner kazandı. Ümmiye’de Mesut Kanpara aday olmadı, Fehmi Uzuner kazandı. İcadiye’de Recep Acar kaybetti, Kazım Şen kazandı. İrşadiye’de Tacettin Gürel kaybetti, Mehmet Kamış kazandı. Hasaneyn’de Şaban Saral kaybetti, Sabahattin Yıldız kazandı. Nimetiye’de Erdal Uzuner kaybetti, İbrahim Akın kazandı. Kalan muhtarlar, seçimi yeniden kazandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.